St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates Veteranen winnen in Haps

Achates Veteranen winnen in Haps

11 november 2017

Achates Veteranen winnen in Haps

De Veteranen van Achates hebben op een regenachtige en donkere namiddag de uitwedstrijd tegen Hapse Boys winnend afgesloten. Na een kleine voorsprong bij rust, werd er de tweede helft ondanks een tegengoal een terechte overwinning behaald.

Het eerste kwartier kwamen de gastheren iets scherper uit de kleedkamer dan de rood-witten uit Ottersum. Door de vele regen van de afgelopen dagen was het lastig voetballen op de hobbelige kleigrond. Echter zijn we in Ottersum ook wel wat gewend, dus een excuus voor het matige eerste kwartier was dit allerminst. Na 12 minuten moest Dennis v.d. Berg het veld alweer verlaten, na een plotseling opgelopen hamstringblessure. John Schouten kwam hierdoor al eerder dan gepland in het veld. Enkele minuten later viel daar de eerste doelkans voor de gastheren te noteren. Een van de Hapse Veteranen probeerde het van afstand en schoot de bal snoeihard op de lat. Keeper Leon Weijers was kansloos, maar hoefde gelukkig alleen toe te zien hoe de bal weer terug het veld in ketste. Door deze poeier leek Achates wakker geschud en begon het zowaar beter te voetballen. Er werd aardig gecombineerd wat na een minuut of 25 voetballen ook tot een aantal grote kansen leidde. Erwin Schoenmakers kreeg een grote kans, maar gezien de bal net achter hem lag kon hij de bal niet genoeg precieze meegeven, hierdoor kon de Hapse goalie de bal knap uit zijn goal tikken. Kort hierna schoot gelegenheidsspits Patrick van Dinther net voorlangs. Zijn volgende kans in de 35e minuut was echter wel raak. Peter ten haaf lepelde de bal mooi achter de Haps verdediging, Patrick legde de hoge bal knap ‘dood’ op zijn pantoffel en schoof de bal langs de doelman, 0-1 en een verdiende voorsprong. Gezien de eerder gemiste kansen was dit een welkome treffer, zo vlak voor rust.

Na rust wilde Achates de voorsprong zo snel mogelijk uitbreiden naar een veilige marge. De Hapse scheidsrechter had echter andere snode plannen. Met zijn haviksoog constateerde hij – zelf gepositioneerd in de middencirkel – een zeer lichte overtreding (lees: fysiek contact) op een aanvaller van de Boys en legde hij de bal prompt op de penalty stip. Verbazing alom, zeker gezien de positie van de scheidsrechter. Daarbij was het fysieke contact buiten de 16 ingezet, dus had ook een vrije trap meer dan volstaan. De vraag of het überhaupt een overtreding was, was in deze niet eens meer zo relevant. Maar goed, de scheidsrechter beslist en zonder scheidsrechter geen wedstrijd. De Hapse penaltynemer maakte geen fout en liet keeper Weijers in de 43e minuut kansloos, 1-1. Achates pakte snel de draad weer op en bleef de aanval zoeken. Met name Thijs Heldens voetbalde verder vooruit en probeerde druk te zetten op de Hapse opbouw. Nadat Patrick enkele speldenprikjes had uitgedeeld maakte hij in de 53e minuut opnieuw het verschil. Een op het oog flinke afstand was voor hem geen probleem, hij drukte de bal geplaatst in het rechterhoekje, 1-2! Een prima goal en een veel moeilijkere bal om af te maken dan de kansen eerder in de tweede helft. Kort hierna kreeg Harm Geurts een uitgelezen kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Hij werd met een mooie steekpass één op één met de keeper gezet. Nadat hij de keeper zo goed en wel voorbij was schoot het echter ook bij hem erin, waardoor hij ook niet meer bij machte was de bal af te leggen op de geheel vrijstaande van Dinther. Harm was hierna ook genoodzaakt om het veld te verlaten. In de 60e minuut werd dan toch de wedstrijd beslist. Een prachtige steekbal van Thijs  bereikte wederom Patrick. Hij omspeelde slim de keeper en schoof de bal in het lege doel, 1-3 en de wedstrijd in de pocket. 10 minuten later vond de Hapse arbiter het tijd om de kleedkamer op te zoeken. Drie punten voor Achates, bij vlagen prima combinatievoetbal en een gastvrije tegenstander. Volgende week spelen de Veteranen thuis tegen JVC Cuijk Veteranen, aanvangstijd 17.00 uur op ‘De Niersvallei’. Tot dan!!!

Statistieken:

Hapse Boys Veteranen – Achates Veteranen
Eindstand: 1-3 (0-1)

Doelpunten:
35’: Patrick van Dinther
43’: Speler Hapse Boys (Penalty)
53’: Patrick van Dinther
60’: Patrick van Dinther