St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates VR1 wint onder winterse omstandigheden van v.v. Holthees-Smakt VR1

Achates VR1 wint onder winterse omstandigheden van v.v. Holthees-Smakt VR1

26 november 2017

Achates VR1 wint onder winterse omstandigheden van v.v. Holthees-Smakt VR1

De Achates dames hebben vandaag hun laatste thuiswedstrijd voor de winterstop in winst om weten te zetten. Op een gure en waterkoude zondagochtend, op een zwaar veld, werd er met 3-0 gewonnen van v.v. Holthees-Smakt VR1. De dames speelden vandaag overigens voor het eerst thuis in hun nieuwe tricots, gesponsord door Biercafé ’t Carillon uit Gennep.

De eerste helft was er een optisch overwicht voor de dames. De Noord-Brabantse tegenstander richtte zich met name op het tegenhouden en verdedigen op eigen helft. Achates probeerde op het begin vooral via wat afstandsschoten tevergeefs de Holthees doelvrouw te testen. Daarnaast waren er ook nauwelijks uitgespeelde kansen waar te nemen, waardoor Holthees vrij gemakkelijk standhield. Ondanks dat Achates vanwege het overwicht al voor had moeten staan, was er na ongeveer een half uur spelen een corner nodig om dan eindelijk doeltreffend te zijn. De corner vanaf rechts vloog over alles en iedereen heen, maar plofte nabij de tweede paal voor de voeten van Eva, die bal de het laatste zetje gaf en daarmee de verdiende 1-0 op het afwezige scorebord kon noteren. Vlak voor rust werd de mooiste aanval van de eerste helft beloond met een tweede goal. Saskia legde de bal vanaf randje zestien perfect voor op de goed ingevallen Marieke, zij kopte de bal knap richting de verre hoek en liet wederom de Holthees doelvrouw kansloos. Met een 2-0 ruststand kon het publiek gauw de kantine in voor een warm drankje met een stuk speculaas van de plaatselijke bakker.

De tweede helft startte Achates aanvallend, vanaf het begin probeerde ze wederom een aantal keer van afstand doeltreffend te zijn. De uitgespeelde aanvallen die wel gevaarlijk werden miste helaas een juiste eindpass, ook de doelvrouw van Holthees had een aantal prima reddingen in huis, waardoor nog steeds het verschil 2 doelpunten was. Na 20 minuten zakte Achates onnodig terug. Hierdoor kon ook Holthees langzamerhand uit haar schulp kruipen. Enkele keren kwamen zij gevaarlijk in de Achates zestien. Eenmaal leek de Holthees aanvalster de bal vanaf de vijf meter voor het inschieten te hebben. Schijnbaar schrok zij zo van deze geboden kans, dat de bal op een miraculeuze manier niet in de goal verdween, keepster Daniëlle kon de bal ternauwernood de zestien uit rossen. Gelukkig bleef hiermee een tegengoal bespaart en gooide Achates vijf minuten voor tijd de wedstrijd in het slot. Een afgeslagen corner werd vanaf randje zestien-meter door Vera perfect in de rechter bovenhoek geschoten. Hiermee werd de verdiende 3-0 eindstand bereikt. Volgende week spelen de dames uit tegen Vianen Vooruit VR1, aanvangstijdstip 10.45 uur. Aangezien de dames tot nu toe alle wedstrijden (zonder afgelasting) hebben gespeeld, zullen zij als eerste seniorenteam van hun winterstop kunnen genieten. Op het programma op de site staan al enkele oefenwedstrijden voor de dames vermeld, ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft.