St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates walst over Juliana Mill heen: 1-5 winst

Achates walst over Juliana Mill heen: 1-5 winst

13 april 2019

Afgelopen donderdag hebben de rood-witten uit Ottersum weer eens de drie punten binnengehaald. Dat was de vijf voorgaande wedstrijden niet gelukt ondanks dat er toch wedstrijden bij zaten waarin er goed gevoetbald werd en kansen gecreëerd werden. De 1-5 winst was niet eens geflatteerd en een meer dan verdiende overwinning van Achates.

Achates, met Henke Heldens in de goal, begint sterk en krijgt al snel in de wedstijd een 100% kans. Teun Lemmen wordt diep gestuurd maar een op een weet Juliana keeper Lars Kerkhof er nog zijn punt van zijn schoen er tegenaan te krijgen waardoor de inzet naast gaat. Na 9 minuten is er echter een onfortuinlijk moment wanneer een lange bal rond de 16 van Achates tussen Henke Heldens en Siem Loeffen stuitert. Eerstgenoemde schiet de bal tegen de druk zettende Juliana aanvaller Andy Veld aan waardoor de bal heen ongelukkig voor de Achates doellijn heen stuitert. Achates is echter niet onder de indruk, schuift Siem Loeffen door naar het middenveld en al snel via Achates spelmaker Jeroey Lekatompessy op 1-1. Taleb Sarkouk stuurt Siem Loeffen diep op rechts, die kapt zijn man uit en geeft met links panklaar voor op Jeroey Lekatompessy die binnenschiet. In de 24e minuut komt de goed spelende Giel Loeffen sterk door op het middenveld en stuurt hij de pijlsnelle Teun Lemmen diep die beheerst afrond: 1-2. Daarna dribbelt Jeroey Lekatompessy drie spelers van Juliana Mill voorbij alsof ze er niet staan en krijgt hij de bal met wat geluk bij Teun Lemmen. Teun Lemmen schiet deze bal netjes in waardoor Achates een comfortabele voorsprong binnen heeft. Vlak voor rust maakt Achates deze voorsprong nog wat groter met eenzelfde recept als bij de 1-1. Siem Loeffen geeft met links voor en van dichtbij kan Jeroey Lekatompessy ditmaal eenvoudig binnen koppen. Een vrije trap van ongeveer 25 meter is het enige wapenfeit van Juliana maar deze bal wordt goed gepakt door Henke Heldens.

Na de 1-4 ruststand is er in de tweede helft minder te beleven in Mill. Achates heeft de voorsprong en kan achteruit hangen terwijl Juliana Mill moet gaan voetballen. Teun Lemmen maait een keer over de bal heen na een goede voorzet vanaf rechts en verder zijn er weinig kansen te noteren. In de 74e minuut gaat Siem Loeffen diep en redt Lars Kerkhof op zijn inzet, de bal stuitert echter richting de goal en Siem Loeffen wilt er achter aan gaan. Dan trekt Julien Cuppen aan de noodrem en levert dit hem rood op en Achates een penalty. Wanneer Siem Loeffen deze zelf feilloos binnen schiet (1-5) is het tijd om hem en Teun Lemmen (eerste minuten die hij mist dit seizoen) een kwartiertje rust te gunnen en komen Tim van Cromvoirt en Stef Dirks het veld in. Juliana Mill zet wel aan maar, een vrije trap zeilt nog voorlangs maar echte kansen krijgen ze niet van de Achates defensie die goed staat. Ruben Albers komt er nog in voor Jeroey Lekatompessy. De Achates invallers worden allemaal nog een paar keer stevig aangepast door de Juliana verdedigers die wellicht beter 80 minuten eerder met het felle spel hadden kunnen beginnen. Aanstaande zondag wacht in Haps de uitwedstrijd tegen Hapse Boys, zij staan met 3 punten voorsprong op SES momenteel bovenaan. Over twee weken wacht ook nog eens de thuiswedstrijd tegen Hapse Boys, misschien kan Achates hen de titelstrijd nog iets belemmeren en kan het daardoor zelf ook nog wat plekken stijgen op de ranglijst.

Karakteristieken

Juliana – Achates 1-5 (1-4)

Scheidsrechter: Smits (Liessel)

Toeschouwers: 60

Doelpunten:
9’ 1-0 Andy Veld
20’ 1-1 Jeroey Lekatompessy
24’ 1-2 Teun Lemmen
32’ 1-3 Teun Lemmen
42’ 1-4 Jeroey Lekatompessy
75’ 1-5 Siem Loeffen (penalty)

Kaarten:
Gele kaarten Achates: Jeroey Lekatompessy en Jerral Taihuttu
Rode kaart Juliana: Julien Cuppen

Opstelling Juliana Mill:
Lars Kerkhof, Rens van den Hoven, Julien Cuppen, Berry van Krijl, Tom Heerbaart (46. Julian Schoenaker), Andy Veld, Tom Gerrits (58. Vince van Reijmersdal), Gijs Wijdeven, Camiel van Geenen, Justin Jacops (58. Stan Peters) en Max Hermanussen.

Opstelling Achates:
Henke Heldens, Jerral Taihuttu, Bob Bindels, Siem Loeffen (76. Tim van Cromvoirt), Yanick Cillessen, Guus Vervoort,  Giel Loeffen, Taleb Sarkouk, Jeroey Lekatompessy (82. Ruben Albers), Teun Lemmen (76. Stef Dirks) en JP ten Haaf.