St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates wint 1e competitieduel van Achilles Reek

Achates wint 1e competitieduel van Achilles Reek

25 september 2017

Na een goede voorbereiding heeft het elftal van trainer Michel van de Venn vandaag de eerste drie punten binnengesleept. Achates begint met een redelijk jonge ploeg het seizoen aangevuld met de ervaring van nieuwe captain Johan Kleijnen centraal achterin en Jean-Peal ten Haaf en Paul Toonen in de aanval. Leuk feit hierbij is dat nu het complete team van Achates in de jeugd van Achates heeft gespeeld of in Ottersum woonachtig is, aangevuld met Taleb Sarkouk die aan zijn tweede periode bij Achates is begonnen dus dat is ook al een bekende voor het Achates-publiek. Achilles Reek voor het tweede seizoen nu actief in de vierde klasse begint met een nog jonger elftal van gemiddeld nog geen 22 jaar, aanvoerder Rob van der Wijst is met 27 jaar de meest ervaren man en probeert het team op sleeptouw te nemen. In de openingsfase is Achates de betere en probeert het gelijk het spel te maken, Achilles Reek komt zwak over en ballen worden blind naar voren geschoten. Eerste kans is voor Achates wanneer een strakke corner van Damien Matulessy ingekopt wordt door Jeroey Lekatompessy, via keeper Rob Linders komt de bal op de bovenkant lat. In de negende minuut is er al de 0-1 voor Achates, Paul Toonen stuurt Jeroey Lekatompessy diep en uit de stuiter lobt hij de bal mooi in de goal. In de 18e minuut wordt Achilles Reek voor het eerst gevaarlijk, maar Hein de Jager redt (niet voor het laatst vandaag) adequaat op een inzet van dichtbij. Kort daarna komt de, zoals in het restant van de wedstrijd blijkt, redelijk behendige aanvaller Romano Oomen met de bal de Achates zestien binnen. Hij kapt Sjors Weijers uit en wordt vervolgens binnen de zestien neergelegd. De penalty wordt vervolgens hard ingeschoten door Rob van der Wijst en hij brengt de stand op 1-1. Deze tegentreffer doet het spel van Achates geen goed, het begint wat slordiger te spelen en kansen zijn er aan allebei de kanten. Uit een korte corner geeft Siem Loeffen voor en kopt Jeroey Lekatompessy de bal op de paal. Kort daarna komt Jelle Hendriks net tekort om een bal in te tikken en met een goede sliding weet Johan Kleijnen daarna te voorkomen dat Achilles Reek op keeper De Jager af kan gaan.

Vijf minuten na rust is er een combinatie op links tussen Jelle Hendriks en Yanick Cillessen waarna laatstgenoemde met links een perfecte strakke voorzet aflevert. Daar is het Jean-Paul ten Haaf die de bal prachtig tegendraads in de kruising kopt: 1-2. In het restant van de wedstrijd zet Achilles Reek steeds meer aan en wordt het spel van Achates er niet beter op. Gelukkig heeft Hein de Jager enkele goede reflexen in huis en stopt hij twee inzetten van dichtbij. Eenmaal is hij gepasseerd maar dan is het Damien Matulessy die de bal van de lijn weghaalt. In de 68e minuut komt er vers bloed in de Achates aanval wanneer de rappe Jerral Taihuttu en Jorai Matulessy in het veld komen voor Jelle Hendriks en Paul Toonen. Tien minuten voor tijd krijgt Bas Linders van Achilles Reek een mogelijkheid om vrij in te schieten, hij trapt gelukkig voor Achates half over de bal heen. Achates krijgt uit de counter een goede kans om de bevrijdende 1-3 te maken maar Jerral Taihuttu kiest voor een voorzet terwijl hij er zelf aardig goed voor leek te staan. In de laatste minuut omspeelt Jean-Paul ten Haaf vanaf de cornervlag drie verdedigers, zijn schot wordt echter tegengehouden door Rob Linders en de rebound is net niet besteed aan Jerral Taihuttu die uitglijdt.

Een wedstrijd met veel kansen dus voor beide goals welke Achates gelukkig de eerste drie punten heeft opgeleverd. Volgende week zondag in het Ottersumse kermisweekend treft Achates op de Niersvallei een oude bekende uit de 2e klasse, Herpinia uit Herpen komt dan langs en zij hebben de eerste competitiewedstrijd met 0-0 gelijk gespeeld tegen SES.

Karakteristieken:

Hein de Jager, Sjors Weijers, Damien Matulessy, Johan Kleijnen, Yanick Cillessen, Taleb Sarkouk, Siem Loeffen, Jeroey Lekatompessy (87. Jop Loeffen), Jelle Hendriks (68. Jerral Taihuttu), Jean-Paul ten Haaf en Paul Toonen (68. Jorai Matulessy)

Doelpunten:
9. Jeroey Lekatompessy 0-1
22. Rob van der Wijst 1-1
50. Jean-Paul ten Haaf

Gele kaarten: Jeroey Lekatompessy