St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates wint dankzij goal van A-speler Lekatompessy

Achates wint dankzij goal van A-speler Lekatompessy

24 april 2017

Achates heeft vandaag verzuimd om een ruime overwinning te boeken op SVEB in Broekhuizenvorst. Het team van Michel van de Venn had vandaag daarvoor ruime mogelijkheden maar de paal en keeper voorkwamen een grote overwinning voor Achates. SVEB dat nog moet vechten om de nacompetitie te ontlopen wist amper kansen te creëren.

Achates begon vandaag met Bart Smits op goal, hij had een eenvoudige middag. Achterin keerde Pim Volkert terug in de basis, Nils Derks moest geschorst vanaf de zijlijn toekijken. Coen de Jager was absent en daardoor vormden Paul Toonen en Bob Volkert het aanvalsduo. Op het middenveld waren er vervolgens wel wat verrassingen door blessures van Damien Matulessy en Giel Loeffen. Siem Loeffen begon op verdedigend middenvelder in de hoop dat hij van daaruit het spel kon maken, Jos Hendrix stond erbij voor het robuustere ‘sloopwerk’ en het middenveld werd gecompleteerd door A-spelers Jeroey Lekatompessy en Tim van Cromvoirt. Lekatompessy heeft vorig jaar al enkele malen minuten mogen maken en voor Van Cromvoirt was het zijn debuut bij Achates 1. Op de reservebank van Achates met een gemiddelde leeftijd van nog geen 18 jaar zaten keeper Sjoerd Peeters, verdediger Gijs ten Haaf, middenvelder Sjors Weijers en aanvaller Jerral Taihuttu.

Al snel werd duidelijk dat Achates vandaag het spel moest gaan maken en het begon redelijk aan de wedstrijd. In de vijftiende minuut jaagt Jeroey Lekatompessy goed door, hij pakt de bal af en schiet de bal vervolgens met een mooie curve voorbij de keeper in de rechter bovenhoek. Paul Toonen gaat daarna randje buitenspel door en omspeelt de keeper die ver uit de goal is gekomen, zijn schot vanaf de zijkant wordt echter door een verdediger uit de goal gegleden. Daarna volgen de enige twee kansen van SVEB, eenmaal is een vrije trap na een handsbal van Thijs Custers een eenvoudige prooi voor Bart Smits. De spits van SVEB krijgt ook nog een grote kans aangeboden na een te korte terugspeelbal van Jos Hendrix, hij puntert echter ruim naast. Achates gaat na rust verder met waar het in de eerste helft gebleven is, Achates probeert het spel te maken maar is vaak te onrustig aan de bal waardoor er veel onnodig balverlies geleden wordt. Na de rust is de ijverige Jerral Taihuttu erin gekomen voor Bob Volkert op rechtsbuiten, Tim van Cromvoirt schuift door naar de spitspositie. In de 75e minuut komt Sjors Weijers erin voor uiteindelijke matchwinner Jeroey Lekatompessy. SVEB wisselt ook nog driemaal maar weet in de tweede helft geen kans meer te creëren. Achates is ondanks het mindere voetbal nog enkele keren dichtbij de 0-2. Paul Toonen krult eenmaal met links richting de lange hoek, de keeper weet echter met een mooie duik deze goal te voorkomen. Hij geeft echter wel een corner weg, de afvallende bal hieruit wordt door Paul Toonen op de binnenkant paal geschoten. Siem Loeffen kan een keer vanaf de 16 vrij schieten, maar zijn inzet met links kan eenvoudig tegen gehouden worden. Een verrassend afstandsschot van Thijs Custers raakt eveneens de paal. Kort voor het einde komt de bal na een goede counter van Paul Toonen en Tim van Cromvoirt terecht bij Jerral Taihuttu, zijn inzet gaat echter ruim over. Voor het Achates-publiek vandaag geen hoogstaand entertainment maar wel leuk om te zien met welke spelers trainer Michel van de Venn volgend seizoen zijn selectie mogelijk kan uitbreiden.

Karakteristieken:

Opstelling Achates:
Bart Smits, Armia Yousefi, Pim Volkert, Thijs Custers, Jop Loeffen, Siem Loeffen, Jos Hendrix, Jeroey Lekatompessy (75. Sjors Weijers), Tim van Cromvoirt, Bob Volkert (46. Jerral Taihuttu) en Paul Toonen.

Doelpunten:
15. Jeroey Lekatompessy 0-1

Gele kaarten: geen