St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates wint derby van Heijen: 3-1

Achates wint derby van Heijen: 3-1

11 oktober 2021

Dat Achates onder leiding van Sven Jeuriens een goede voorbereiding heeft gedraaid met uiteindelijk het bereiken van de volgende ronde in het bekertoernooi als resultaat zal de Achates supporters niet zijn ontgaan. Dat Achates uiteindelijk na twee wedstrijden, tegen doorgaans zeer lastige tegenstanders Stormvogels’28 en Heijen, op zes punten zou staan is echter een hele mooie bijkomstigheid.

Bij Achates dezelfde opstelling als vorige week, dus centraal achterin Bob Bindels en Tren Weijers. Jop Loeffen is voorlopig uitgeschakeld met een bovenbeenblessure. In de eerste twintig minuten gaat het spel op en neer, beide elftallen krijgen geen grote kansen. In de 20e minuut gaat een vrije trap van Bob Bindels rakelings langs de staander. De Achates organisatie staat goed maar de eindpass is vaak niet op maat waardoor aanvallen in de kiem smoren.

Vlak na rust is er gelijk een kans voor Kai Bicentini, na een voorzet krijgt Bicentini nog net zijn voet ertegenaan maar komt de inzet tegen de lat. Aan de andere kant schiet Heijen vanaf de 16 meter op goal maar is er een uitstekende redding van Achates keeper Sjoerd Peeters. Na ruim een uur spelen wordt er gewisseld bij Achates en komen Max van de Brink en Pim Konings het veld in. In de 68e minuut schiet Damien Matulessy een vrije trap van forse afstand netjes in de rechterhoek: 1-0. Vlak daarna moet Heijen keeper Jorick Roelofs nog een keer de bal uit de goal vissen. Een hoge voorzet van Damien Matulessy wordt door Yannick Schouten afgemaakt. Lang kan Achates echter niet van deze marge genieten want Tijn Wabeke maakt in de 74e minuut de aansluitingstreffer voor Heijen. Sjoerd Giesbers en Sjoerd Verwaaij worden nog ingebracht bij Achates. In de blessuretijd krijgt scheidsrechter Habraken een bal hard op zijn borstkas en ligt het spel even stil. Achates is na de korte onderbreking niet ingedut en weet zelf de score nog uit te breiden. Op aangeven van Yannick Schouten zet Bas Thijssen de 3-1 eindstand op het scorebord. Voor Achates betekent dit een mooie start van het seizoen met twee overwinningen. Volgende week spelen de roodwitten uit in Wanroy tegen Constantia, in seizoen 2019/2020 en het korte ‘corona-seizoen’ 2020/2021 deden zij mee bovenin de vierde klasse en dus wederom een lastige tegenstander voor het jonge elftal van Achates.

Karakteristieken:

Opstelling Achates:
Sjoerd Peeters, Gijs Thijssen (77. Sjoerd Giesbers), Bob Bindels, Tren Weijers, Joep Stamer, Damien Matulessy, Bas Thijssen, Luca Janssen (65. Max van de Brink), Daniel de Oude (65. Pim Konings), Kai Bicentini (89. Sjoerd Verwaaij), Yannick Schouten.

Doelpunten:
68. Damien Matulessy 1-0
72. Yannick Schouten 2-0
74. Tijn Wabeke 2-1
90. Bas Thijssen 3-1

Gele kaarten:
Achates: Damien Matulessy