St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates wint drie zwaarbevochten punten tegen DSV

Achates wint drie zwaarbevochten punten tegen DSV

8 oktober 2017

Achates heeft vandaag een zwaarbevochten overwinning behaald op DSV in St. Anthonis. Daarmee bewijst het team van Michel van de Venn zichzelf een goede dienst en staat het nu met zes punten uit drie wedstrijden op een vijfde plaats. Tot nu toe heeft alleen Juliana Mill de volle negen punten weten te behalen. Aanvoerder Johan Kleijnen keerde vandaag terug centraal achterin en daardoor schoof JP ten Haaf weer door naar de spits. Giel Loeffen keerde vandaag na enkele weken blessure terug op rechtsback. Achates begint redelijk goed aan de wedstrijd en is met name actief op de linkerflank door diverse acties en combinaties van Yanick Cillessen en met name Jelle Hendriks. Al na negen minuten komt Achates bij de eerste de beste kans voor DSV op een 1-0 achterstand. Een uittrap van keeper Rens van Tienen komt ongelukkig op het hoofd van Johan Kleijnen die onbedoeld Lars Veldpaus diep stuurt. Een op een met keeper Hein de Jager schiet Veldpaus de bal via de paal binnen. Kort daarna komt een afvallende bal terecht bij Rik Groot, zijn schot uit de stuiter mist echter precisie. In de 18e minuut komt Achates alweer gelijk, Jelle Hendriks ontvangt een doorkopbal van JP ten Haaf en heeft een goed steekpassje op Jorai Matulessy in huis. Die twijfelt niet en verschalkt Rens van Tienen met rechts in de korte hoek: 1-1. In de dertigste minuut volgt een hachelijke situatie in de 16 meter van Achates, aanvaller Jarvi Jansen van DSV wilt schieten maar bij de uithaal raakt hij het scheenbeen van Yanick Cillessen. De verder goed leidende scheidsrechter Rutten geeft hierbij DSV misschien iets te gemakkelijk een penalty. Gelukkig voor Achates schiet Jarvie Jansen deze penalty niet hard en ver genoeg naar de hoek waardoor Hein de Jager de bal met een goede duik kan tegenhouden. In de 35e minuut is er weer een goede actie van Jelle Hendriks, hij legt terug en daar is het Jorai Matulessy met een verwoestend schot (naar eigen zeggen richting de kruising). De bal komt echter volop op de borst van JP ten Haaf en de afvallende bal komt in de voeten van Taleb Sarkouk. Hij schiet snel en weet de hoek te vinden achter keeper Rens van Tienen en zet Achates voor het eerst vandaag op voorsprong. Kort daarna brengt Rio Groot de teams weer op gelijke hoogte door een corner bij de eerste paal binnen te koppen. Een redelijk goede eerste helft van Achates met een 2-2 ruststand als – enigszins teleurstellend – resultaat.

In de tweede helft krijgt Stijn van den Broek een riante mogelijkheid om DSV op voorsprong te zetten. Hij omspeelt keeper De Jager en kan dan vrij inschieten, gelukkig is hij iets te wild en schiet hij hard op de paal. Na ongeveer een uur spelen wordt Achates pas weer gevaarlijk. In eerste instantie kopt JP ten Haaf een vrije trap voorlangs, in tweede instantie wordt een schot van Taleb Sarkouk gekraakt en in derde instantie is er een schot van Jorai Matulessy op de onderkant lat. In de 78e minuut ontvangt Stijn van den Broek de bal in de zestien, van dichtbij is er echter wederom een goede redding van Hein de Jager. Achates speelt een slordige tweede helft waarin het veel minder tot combineren komt dan in de eerste helft. Een doelpunt hangt echter aan allebei de kanten in de lucht en vandaag is (in tegenstelling tot vorige week) Achates een keer de gelukkige tot opluchting van spelers, staf en supporters. Taleb Sarkouk onderschept de bal en bereikt Siem Loeffen, die passt door naar Jelle Hendriks die met links van binnen de zestien kan uithalen. Hij raakt  de bal niet helemaal goed maar gelukkig is daar bij de tweede helft de inmiddels aangesnelde Taleb Sarkouk. Hij tikt de bal binnen en zorgt met zijn tweede doelpunt van de dag voor de overwinning voor Achates. Volgende week speelt Achates op de Niersvallei om 14:30 de derby tegen SV Milsbeek, zij hebben vandaag hun eerste drie punten behaald door een 2-0 overwinning op SES.

Karakteristieken

Opstelling vv Achates:
Hein de Jager, Giel Loeffen, Johan Kleijnen (78. Sjors Weijers), Damien Matulessy, Yanick Cillessen, Taleb Sarkouk, Siem Loeffen, Jeroey Lekatompessy (72. Paul Toonen), Jelle Hendriks, JP ten Haaf en Jorai Matulessy.

Doelpunten:
9. Lars Veldpaus 1-0
18. Jorai Matulessy 1-1
35. Taleb Sarkouk 1-2
38. Rio Groot 2-2
87. Taleb Sarkouk 2-3

Gele kaarten:
Achates: Damien Matulessy
DSV: Dion Gerrits en Jochem Koopmans

Bijzonderheden:
Jarvi Jansen DSV mist penalty in de 30e minuut

Foto’s zijn te vinden op: www.scootshootfotografie.nl