St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates wint eenvoudig van gedegradeerd Montagnards

Achates wint eenvoudig van gedegradeerd Montagnards

9 mei 2017

Achates heeft vandaag eenvoudig gewonnen van degradant Montagnards uit Bergen, zij hebben vrijwel het hele seizoen onderaan gestaan en waren ook vandaag tegen Achates kansloos. Achates miste spits Coen de Jager en daarvoor in de plaats nam verrassend Jos Hendrix plaats in de punt van de aanval. Verder ontbraken vandaag ook de A-spelers die de afgelopen weken hebben meegedaan omdat zij op zaterdag nog een wedstrijd hadden gespeeld. Freek Konings en Sjoerd Jacobs zaten daarom vandaag bij de selectie en hierdoor werd het team van Achates zeker niet zwakker.

Montagnards dat wellicht de Bergense kermis wat in de benen had weet vandaag geen vuist te maken. De eerste kans is dan ook voor Achates maar een kopbal van Kenny Franken mist de juiste richting. In de 17e minuut valt al de 0-1, Bob Volkert ontvangt de bal in de 16 en legt terug op Jos Hendrix. Die twijfelt niet en schiet Achates met een lage bal op voorsprong. In de 30e minuut dribbelt Kenny Franken met wat geluk wat Montagnards verdedigers voorbij, vanuit een moeilijke hoek in de 16 scoort hij echter wel de 0-2. Door deze snelle voorsprong is al snel de spanning uit de wedstrijd en gaan de teams rusten met een 0-2 op het scorebord.

Vijf minuten na rust mag Thijs Custers van aardig ver weg aanleggen voor een vrije trap. Hij draait de bal om de muur heen waardoor de keeper de bal misschien te laat ziet en daardoor komt Achates op een 0-3 voorsprong. Vervolgens komen enkele minuten na elkaar het Ottersumse drietal Giel Loeffen, Freek Konings en Sjoerd Jacbobs erin voor het Afferdse drietal Kenny Franken, Nils Derks en Thijs Custers. Daarna volgen nog enkele grote kansen voor Achates, vaak wordt te lang gewacht met schieten of wordt de verkeerde keuze gemaakt door nog af te leggen. Paul Toonen krijgt een grote kopkans maar door een goede redding van de keeper volgt een corner. Jos Hendrix besluit eenmaal af te leggen op Paul Toonen waar hij zelf wel in erg kansrijke positie stond. Ook is een schot van Jos Hendrix te slap waardoor deze eenvoudig door de keeper gepakt kan worden. Door deze zege is Achates inmiddels alweer enkele weken ongeslagen, bij meest gunstige uitslagen kan Achates nog zesde worden met slechts vier punten achterstand op de nummer drie DSV St. Anthonis. Volgende week treft Achates op Sportpark De Niersvallei in Ottersum SV Leunen, zij hebben de nacompetitie voor degradatie weten te ontlopen en dus kunnen beide teams vrij voetballen deze laatste wedstrijd. Aansluitend is de seizoensafsluiting in de Achates kantine en hierbij is iedereen welkom. Onder begeleiding van DJ en met op het hoofdveld weer de ouderwetse koeienflater georganiseerd door de Achates-jeugd. Tevens neemt Achates helaas afscheid van een aantal spelers.

Karakteristieken:

Opstelling Achates:
Bart Smits, Armia Yousefi, Thijs Custers (78. Sjoerd Jacobs), Pim Volkert, Jop Loeffen, Nils Derks (68. Freek Konings), Siem Loeffen, Paul Toonen, Bob Volkert, Kenny Franken (57. Giel Loeffen) en Jos Hendrix.

Doelpunten:
17. 0-1 Jos Hendrix
30. 0-2 Kenny Franken
50. 0-3 Thijs Custers