St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates wint in kermisweekend uit de derby met 0-3 van SV Milsbeek

Achates wint in kermisweekend uit de derby met 0-3 van SV Milsbeek

10 oktober 2018

Het elftal van Michel van de Venn begon dit keer met slechts een wijziging in de basiself. Eerste keeper Sjoerd Peeters was voldoende hersteld van een lichte blessure en Henke Heldens nam als reservekeeper plaats op de bank. Daar was voor het eerst dit jaar ook JP ten Haaf te zien die voldoende hersteld was van een blessure om vandaag weer minuten te maken. Het is lang wachten op grote kansen en de bal komt aan beide kanten weinig in het zestien meter gebied. In de 31e minuut is er dan ook pas de eerste kans te bekennen voor SV Milsbeek, Bas Broekman kan van dichtbij afwerken na een voorzet van de snelle flankspeler Selim Sahinturk. De inzet in de korte hoek wordt echter goed gekeerd door Sjoerd Peeters. In de 38e minuut moet Kai Bicentini noodgedwongen vervangen worden wanneer het bij hem in de hamstring springt. JP ten Haaf moet dus al vroeger dan verwacht invallen en zal vandaag zijn stempel al snel op de wedstrijd drukken. Eerst is er nog een grote kans voor Teun Lemmen die alleen op de Milsbeek keeper af mag gaan maar wild naast schiet. Daarna is er in de 42e minuut een strakke corner van Jeroey Lekatompessy die diagonaal wordt binnengeschoten door JP ten Haaf en is de voorsprong voor Achates een feit: 0-1.

Na de rust komt Achates goed weg dat een kopbal van een SV Milsbeek speler, na matig ingrijpen achterin door Achates, van dichtbij over gaat. Verder blijft Achates redelijk eenvoudig overeind en kwamen twee afstandsschoten van SV Milsbeek uit de tweede lijn bij het Milsbeekse korfbalveld terecht. Jelle Hendriks vervangt in de 59e minuut Jeroey Lekatompessy en maakt een gretige indruk vandaag. In de 66e minuut komt Achates dan ook verdiend op een 0-2 voorsprong. JP ten Haaf ontvangt de bal op 20 meter van de goal en lobt de bal listig over de Milsbeekse verdediging naar Teun Lemmen. Teun Lemmen is vervolgens razendsnel op de eerste meters en weet de bal mooi over de Milsbeekse keeper de goal in te lepelen. In de 82e minuut zet Giel Loeffen goed druk op Nick Derksen en weet daarbij de bal bij Jelle Hendriks te bezorgen. Jelle Hendriks gaat een op een op de keeper af en verschalkt hem met een mooi schot buitenkant rechts in de linkerhoek. Hierdoor kon Achates met een mooie 0-3 overwinning en drie punten een mooie Ottersumse kermiszondag tegemoet gaan. Volgende week treft Achates op de Niersvallei het Katwijkse SIOL. Zij wonnen de eerste wedstrijd met 3-2 van Toxandria maar verloren daarna ruim met 3-1 van Hapse Boys en 1-4 van Gassel.

Karakteristieken

Opstelling Achates: Sjoerd Peeters, Jerral Taihuttu, Bob Bindels, Siem Loeffen, Yanick Cillessen, Guus Vervoort (72. Jop Loeffen), Giel Loeffen, Taleb Sarkouk, Jeroey Lekatompessy (59. Jelle Hendriks), Kai Bicentini (38. JP ten Haaf) en Teun Lemmen.

Doelpunten:
42. JP ten Haaf 1-0
66. Teun Lemmen 2-0
82. Jelle Hendriks 3-0

Gele kaarten:
Achates: JP ten Haaf
SV Milsbeek: Jelle Beumeler

Scheidsrechter: Straatman