St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates wint kansenfestijn van Montagnards

Achates wint kansenfestijn van Montagnards

15 november 2021

Achates heeft vandaag door een 1-3 overwinning bij Montagnards en het verlies van Constantia bij Heijen in ieder geval tijdelijk de koppositie overgenomen in de Vierde Klasse G. Ruim twee seizoenen geleden bij de seizoensouverture won Achates met 0-10 van Montagnards en ook vandaag schoten de rood-witten uit de startblokken. Nadat in de beginfase Yannick Schouten al eens voorlangs schoot, is het even later wel raak wanneer Kai Bicentini na terugleggen van Bas Thijssen binnen schiet. Na 10 minuten spelen kopt Pim Konings een corner van Bas Thijssen binnen en staat het al 0-2 in Bergen. Op de slechte grasmat is combinatiespel amper mogelijk, toch volgen er vele kansen aan beide kanten. Kai Bicentini krijgt uit de kluts een hoge bal in de zestien en schiet ineens over, aannemen was wellicht een betere optie geweest. Bij een counter aan de andere kant schiet Dick Kleeven, een paar minuten voor rust, de aansluitingstreffer in tweede instantie binnen: 1-2. Vlak voor rust komt Achates twee keer goed weg, een schot van Mohamed Rhamaid wordt in de korte hoek vakkundig gestopt door Sjoerd Peeters en invaller Jesse Jaspers produceert een rollertje voorlangs.

Na rust is er de uitgelezen mogelijkheid voor Achates de score uit te breiden, een lage voorzet van Pim Konings wordt door de hardwerkende Jorai Matulessy van zeer dichtbij naast de goal getikt. Kai Bicentini speelt zichzelf in de zestien een keer goed vrij, dit keer weet keeper Martijn van Ginkel de bal te keren. Montagnards countert enkele keren zonder gevaar, Jesse Jaspers schiet nog wel een keer hard in de korte hoek maar Sjoerd Peeters kan klemmen. In de 70e minuut ontvangt Pim Konings de bal van Yannick Schouten op ongeveer 20 meter van de goal, met een schitterende boogbal in de lange hoek krult Konings Achates weer op een veilige marge: 1-3. Tren Weijers en Daniel de Oude vervangen voor de laatste 20 minuten Max van de Brink en Kai Bicentini. Montagnards’ spits Dick Kleeven schiet nog eenmaal hard op de paal. In de tegenstoot een snelle counter van Achates waarbij Daniel de Oude de keeper omspeelt en daarna zijn inzet helaas nog van de lijn gegleden ziet worden. Sjoerd Peeters keept een goede wedstrijd en weet enkele keren de Achates aanvallers de diepte in te sturen met goede uittrappen. In de slotfase dribbelt Bas Thijssen zichzelf in de zestien vrij, zijn inzet met links in de korte hoek wordt door de keeper knap tegengehouden. Een waar kansenfestijn vandaag in Bergen dus, waar Achates met drie punten naar huis gaat. Constantia heeft een wedstrijd minder en een beter doelsaldo, de rood-witten kunnen echter zeker tot aanstaande zondag genieten van de koppositie. Dan komt Toxandria op bezoek op de Niersvallei, de ploeg uit Rijkevoort heeft tot nu toe pas 1 punt na 6 wedstrijden. Aanstaande donderdag echter eerst een bekerwedstrijd in Ottersum, dan treft Achates vierdeklasser ELI uit Lieshout.

Karakteristieken:

Opstelling Achates:
Sjoerd Peeters, Joep Stamer, Gijs Thijssen, Damien Matulessy, Sjoerd Giesbers, Max van de Brink (72. Tren Weijers), Bas Thijssen, Jorai Matulessy, Kai Bicentini (74. Daniel de Oude), Pim Konings en Yannick Schouten.

Doelpunten:
7. Kai Bicentini 0-1
10. Pim Konings 0-2
39. Dick Kleeven 1-2
70. Pim Konings 1-3

Gele kaarten:
Montagnards: Jens Jennissen