St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates wint matige derby van vv Heijen

Achates wint matige derby van vv Heijen

30 oktober 2017

Achates heeft de tweede derby van het seizoen wel weten te winnen, twee weken geleden speelde Achates thuis met 2-2 gelijk tegen SV Milsbeek. Nu werd er uit wel gewonnen met 1-2 van vv Heijen en Achates komt daarmee op 13 punten uit 6 wedstrijden, daarmee staat het op een mooie derde plek op de ranglijst. Achates begon sterk aan de derby maar komt in de beginfase niet tot grote kansen. Jelle Hendriks en Jorai Matulessy zijn vanaf de flanken wel dreigend maar voorzetten komen niet aan bij spits JP ten Haaf of opkomende middenvelders Siem Loeffen en Jeroey Lekatompessy. Heijen zakt ver in en probeert met counters gevaarlijk te worden, deze worden echter vaak in de kiem gesmoord of voorzetten brengen de Achates verdedigers niet in gevaar. Een afvallende bal wordt door Siem Loeffen naast geschoten met links en namens Heijen schiet centrale verdediger Robin ten Lohuis uit de draai ruim naast. In de 38e minuut is er een afstandsschot van Damien Matulessy van ongeveer 25 meter, de bal ziet er houdbaar uit maar keeper Marco Lamers verkijkt zich er compleet op. De ‘hete’ bal glipt door zijn handen en verdwijnt in het zijnet. Gelijk daarna is er een kans op de 0-2, na een goede actie bereikt de voorzet van Jorai Matulessy spits JP ten Haaf maar zijn schot wordt op de doellijn geblokt door Ramon van de Ven.

Snel na rust moet captain Johan Kleynen geblesseerd het veld verlaten, Jop Loeffen komt erin op linksback en hierdoor verhuisd Yanick Cillessen voor het eerst naar de positie centraal achterin. Niels Wabeke kan namens Heijen een keer uithalen vanaf rand 16 maar raakt de bal compleet verkeerd. In de 61e minuut houdt JP ten Haaf de bal goed bij zich in de 16 en zet hij Jeroey Lekatompessy vrij voor keeper Lamers, hij schiet vervolgens goed de 0-2 binnen. Iets daarvoor staat keeper Lamers wel goed opgesteld en weet hij het schot van Siem Loeffen van dichtbij met de voeten goed te keren. Kort daarna draait een corner van Jelle Hendriks nog ineens op de lat. Ook in de tweede helft probeert Achates het spel te maken en Heijen te counteren. Trainer Michel van de Venn brengt met Tim van Cromvoirt en Jerral Taihuttu nog wat vers bloed in de voorhoede. Wanneer Achates een keer niet goed uitverdedigd komt de bal vlak voor tijd terecht bij René Reijnen die van dichtbij de 1-2 weet te scoren. Keeper De Jager (gele kaart) en grensrechter van Achates protesteren nog voor buitenspel maar de scheidsrechter keurt de goal goed.

Volgende week zondag speelt Achates thuis op de Niersvallei tegen koploper Constantia uit Wanroij. Zij hebben na zes wedstrijden op een gelijkspel na alles nog gewonnen. Beide teams scoren tot nu redelijk veel (Constantia 16 goals en Achates 11 goals) en incasseerden beide 8 goals, wat dat betreft belooft het dus een doelpuntrijke wedstrijd te worden. Achates zal wel beter met de kansen om moeten gaan en scherper moeten verdedigen om het Constantia moeilijk te maken. Hopelijk allen tot zondag 14:30 op de Niersvallei. Na de wedstrijd wordt tevens bekend gemaakt wie de speler van de eerste periode is geworden bij Achates.

Op de Facebook pagina van Maasduinencentraal (ook via de Achates pagina te vinden) is beeldmateriaal te vinden van de wedstrijd.

Karakteristieken:

Opstelling Achates: Hein de Jager, Yanick Cillessen, Johan Kleynen (55. Jop Loeffen), Damien Matulessy, Giel Loeffen, Taleb Sarkouk, Siem Loeffen, Jeroey Lekatompessy (75. Tim van Cromvoirt), Jelle Hendriks, JP ten Haaf en Jorai Matulessy (80. Jerral Taihuttu).

Doelpunten:
38. Damien Matulessy 0-1
61. Jeroey Lekatompessy 0-2
83. Rene Reijnen 1-2

Gele kaarten:
vv Heijen: Jesper Wijers
Achates: Taleb Sarkouk en Hein de Jager