St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates wint na kansenfestijn van Oostrum

Achates wint na kansenfestijn van Oostrum

8 mei 2022

Achates heeft de overwinning op koploper Constantia een goed vervolg gegeven door Oostrum, redelijk eenvoudig, te verslaan. De aanwezige toeschouwers hadden vandaag getrakteerd kunnen worden op een waar doelpuntenfestijn, de uitslag was uiteindelijk 1-3 in het voordeel van Achates.

Achates, vandaag met dezelfde elf namen als vorige week, begint in de openingsfase goed en krijgt al snel de eerste kleine kansjes. Toch valt de 1-0 aan de andere kant, Bob Bindels grijpt aan de zijkant niet in. Joep Stamer trapt vol over de bal heen waardoor het voor Gijs van den Goor een makkelijke klus is de bal binnen te tikken. Gelijk aan de andere kant is er een kopbal van Yannick Schouten rakelings langs de verkeerde kant van de staander na een goede voorzet van Kai Bicentini. Jelt Verrijth van Oostrum krijgt na een veel te korte terugspeel van Bob Bindels een 100% kans op de 0-2, maar keeper Sjoerd Peeters redt voortreffelijk. Yannick Schouten krijgt twee goede schietkansen maar beide niet doeltreffend. In de 26e minuut wordt Sjoerd Verwaaij de ‘zestien’ ingestuurd en daar onregelementair neergehaald door keeper Fer van Rooij, geel en een penalty als gevolg. De penalty wordt feilloos ingeschoten door Bas Thijssen: 1-1. Sjoerd Verwaaij krijgt na een goede lage voorzet van Joep Stamer een dot van een kans, maar raakt de bal niet goed. Vlak voor rust is het dan toch raak, vanaf rand zestien schiet Yannick Schouten op aangeven van Luca Janssen hard raak. Oostrum keeper Fer van Rooij staat vervolgens twee keer op de goede plek bij een hard schot van Bas Thijssen en een inzet van dichtbij van Damien Matulessy. Daardoor een verdiende 1-2 ruststand.

Na de rust is het aan beide kanten wat rommeliger maar is het gevaar voor de goal van Oostrum. Een schot van Bas Thijssen wordt ternauwernood door Fer van Rooij op de paal getikt en een vrije trap van Bas Thijssen draait vanaf de zijkant op de bovenkant lat. Bij Achates betreden in het laatste kwartier Tren Weijers en Pim Konings nog het speelveld. In de 81e minuut zet Tren Weijers een dribbel goed door, hij probeert Pim Konings te bereiken maar het is uiteindelijk Bob van Goch die het laatste zetje in eigen goal geeft: 1-3. Een meer dan verdiende overwinning voor Achates, wanneer het vizier op scherp had gestaan had er veel meer gescoord kunnen worden deze wedstrijd.

Aanstaande donderdag speelt Achates thuis op De Niersvallei om 19:15 tegen DSV. Met een schuin oog zal dan gekeken worden naar het verloop bij Milsbeek – Constantia.

Karakteristieken

Opstelling Achates: Sjoerd Peeters, Joep Stamer, Bob Bindels, Jop Loeffen, Daniel de Oude, Luca Janssen, Damien Matulessy (70. Tren Weijers), Bas Thijssen, Kai Bicentini (79. Pim Konings), Sjoerd Verwaaij en Yannick Schouten.

Doelpunten:
5. Gijs van den Goor 1-0
26. Bas Thijssen 1-1 penalty
40. Yannick Schouten 1-2
81. Bob van Goch 1-3 e.d.

Gele kaarten:
Oostrum: Fer van Rooij