St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates wint oefenwedstrijd met 5-0 van Stormvogels’28

Achates wint oefenwedstrijd met 5-0 van Stormvogels’28

16 januari 2018

Achates heeft afgelopen zaterdag op het kunstgras van Vitesse’08 een goede oefenwedstrijd gespeeld tegen derdeklasser Stormvogels’28. Achates was vandaag erg effectief en won met maarliefst 5-0. Achates dat speelde met de drie gebroeders Loeffen achterin aangevuld met Guus Vervoort (normaal actief bij Achates 2 en 3) begon gretig aan de wedstrijd en is al snel gevaarlijk. Binnen de minuut verschijnt Jorai Matulessy voor de Stormvogels keeper maar schiet hij wild over en naast. Daarna is er een goede redding nodig van Hein de Jager die snel uitkomt en Ingo Custers (die schitterend werd gestuurd) van het scoren af hield. JP ten Haaf krijgt ook een uitgelezen mogelijkheid om het scorebord van de nul af te krijgen, zijn kopbal na een mooie voorzet van Paul Toonen mist echter richting. In de 39e minuut komt Achates dan op voorsprong, Jorai Matulessy wordt diepgestuurd en geeft laag voor. JP ten Haaf stapt over de bal heen en Jelle Hendriks schiet via de handen van de keeper binnen. Vlak voor rust is er ook nog de 2-0, de Stormvogels rechtsback verwerkt een voorzet van Jorai Matulessy erg slecht en daar staat verrassend laatste man Siem Loeffen die de 2-0 eenvoudig binnen kan tikken.

Na een uur spelen komen A-junioren Teun Lemmen (in de spits voor JP ten Haaf) en Sjoerd Verwaay (op linksback voor Guus Vervoort) in het veld. Twee minuten daarna komt Achates op een 3-0 voorsprong wanneer Paul Toonen Jelle Hendriks wegstuurt, hij speelt zichzelf met een simpele beweging vrij en schiet vervolgens snel op goal. Daarna moet Hein de Jager nog twee maal ingrijpen maar komt hij beide keer snel genoeg zijn goal uit waardoor hij dicht op het schot van de Stormvolgens aanvallers zit. Achates blijft geconcentreerd achterin en voetbalt vandaag een goede pot. Dit resulteert nog in twee mooie goals van invaller Teun Lemmen. Een boogbal vanaf de zijkant van Jeroey Lekatompesys bereikt Lemmen en uit de stuiter verschalkt hij de ingevallen keeper Mark van den Burg. Vlak voor het einde is er wederom een assist van Jorai Matulessy, hij bereikt Teun Lemmen op de rand zestien en die schiet de bal vervolgens snoeihard in het dak van de goal vanaf rand zestien. Een mooie 5-0 overwinning op derdeklasser Stormvolgels. Vanavond (dinsdag 16-01) speelt Achates als het veld in Oploo het toestaat een oefenwedstrijd om 20:00 tegen Excellent. Vandaag iets meer ervaring in de wat grote wedstrijdselectie met Johan Kleijnen en Taleb Sarkouk die terugkeren, daarnaast zijn nu ook Sjoerd Peeters, Sjors Weijers, Tim van Cromvoirt en Bob Bindels van de partij. Damien Matulessy (eerste competitiewedstrijd geschorst) en Yanick Cillessen zijn ook weer fit en trainen vanavond met Achates 2 mee. De omstandigheden voor na de winterstop zien er voor trainer Michel van de Venn goed uit.

Opstelling Achates:
Hein de Jager, Giel Loeffen, Siem Loeffen, Giel Loeffen, Guus Vervoort (60. Sjoerd Verwaay), Jeroey Lekatompessy, Paul Toonen, Jos Hendrix, Jelle Hendriks, JP ten Haaf (60. Teun Lemmen) en Jorai Matulessy.

Doelpunten:
1-0 Jelle Hendriks
2-0 Siem Loeffen
3-0 Jelle Hendriks
4-0 Teun Lemmen
5-0 Teun Lemmen