St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates wint ondanks dramatische tweede helft toch van RESIA’42

Achates wint ondanks dramatische tweede helft toch van RESIA’42

13 september 2018

Achates heeft de tweede bekerwedstrijd tegen RESIA’42 winnend afgesloten en de ploeg van Michel van de Venn maakt hierdoor theoretisch gezien nog kans op een vervolg in het bekertoernooi. Hiervoor moeten de Achates mannen wel aanstaande zondag winnen van VIOS’38 en moet Stormvogels’28 aanstaande donderdag bij RESIA’42 verliezen.

Nadat scheidsrechter Van de Groes uit Boekel, die niet op de hoogte was van de verplaatsing van zondag naar zaterdag, iets later arriveerde in Wellerlooi begon Achates fel aan de wedstrijd en met name in de omschakeling kwam de ploeg er erg snel uit. In de spits ontbrak JP ten Haaf met wat lichte klachten, Damien Matulessy ligt er een paar weken uit met een blessure en Giel Loeffen was afwezig. Hierdoor nu basisplaatsen voor de teruggekeerde Jelle Hendriks (na lichte liesklachten) en voor Levi Schoeber, Yanick Cillessen en Guus Vervoort. Het middenveld draaide heel erg goed en zorgde met vlotte combinaties door de as van het veld voor genoeg kansen in de eerste helft. De eerste is er al bijna in de 6e minuut wanneer een diepe bal van Jeroey Lekatompessy door een verdediger met de hand wordt tegengehouden en zo een 100% kans voor Teun Lemmen voorkomt. In de 21e minuut is het Siem Loeffen die Achates op een voorsprong brengt. De Achates aanvoerder ontvangt de bal van Guus Vervoort en slalomt vervolgens met mooie lichaamsschijnbewegingen maarliefst drie verdedigers en de keeper voorbij en kan daardoor voor open goal eenvoudig binnen tikken: 0-1. Kort daarna in de 28e minuut is er wederom een mooie combinatie op het Achates middenveld en volgt er een steekpass van Taleb Sarkouk op de snelle Jelle Hendriks. Hendriks zet de sprint in voorbij zijn verdediger en tikt de bal diep, de uitgekomen keeper Roy Elbers is vervolgens veel te langzaam om hem bij te houden en daardoor kan Jelle Hendriks de 0-2 binnen schieten. Kort voor rust zit keeper Roy Elbers er twee keer wel goed dicht op wanneer Teun Lemmen en Levi Schoeber in twee verschillende situaties voorzetten op goal proberen te verwerken.

De toeschouwers hadden waarschijnlijk een walk-over verwacht in de tweede helft van Achates maar het spelbeeld veranderde compleet. Het Achates middenveld werd compleet overlopen en de Achates verdedigers begonnen steeds zenuwachtiger op te bouwen. Dit zorgde voor heel erg veel onnodig balverlies en hierdoor begonnen de gastheren uit Wellerlooi steeds beter in de wedstrijd te komen. Zo zijn er ineens twee zeer gevaarlijke schietkansen voor RESIA, de eerste wordt door Sjoerd Peeters goed uit de hoek getikt en de tweede gaat maar rakelings langs de paal. Achates is gewaarschuwd maar komt er toch niet meer aan te pas. In de 63e minuut probeert Bob Bindels een bal terug te spelen om Sjoerd Peeters, maar zowel richting als snelheid ontbreken. RESIA kan ervan profiteren en kan voor open goal de 1-2 binnenschieten. Trainer Van de Venn brengt in de 70e minuut Kai Bicentini en Tim van Cromvoirt in het veld voor de in de tweede helft onzichtbare Teun Lemmen en Levi Schoeber. Wanneer het in de 78e minuut al donker begint te worden komt Jop Loeffen nog het veld in voor Jelle Hendriks en is het voor Achates alleen nog maar tegenhouden. Achates overleeft het laatste slotoffensief van RESIA en het enige positieve aan de tweede helft is dat Achates de 1-2 overwinning heeft weten binnen te slepen. Deze week weer twee keer fel trainen en afwachten wat Stormvogels’28 aanstaande donderdag doet tegen RESIA’42 is nu het enige wat Achates kan doen. Daarna wacht aanstaande zondag de laatste bekerwedstrijd en tevens laatste test voordat de competitie weer begint tegen VIOS’38 uit Beugen.

Karakteristieken:

Opstelling Achates: Sjoerd Peeters, Guus Vervoort, Yanick Cillessen, Bob Bindels, Jerral Taihuttu, Taleb Sarkouk, Siem Loeffen, Jeroey Lekatompessy, Jelle Hendriks (78. Jop Loeffen), Teun Lemmen (70. Kai Bicentini), Levi Schoeber (70. Tim van Cromvoirt).

Doelpunten:
21. Siem Loeffen 0-1
28. Jelle Hendriks 0-2
63. RESIA’42 1-2

Scheidsrechter: Van de Groes uit Boekel

Gele kaarten: Geen