St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates wint ook tweede bekerwedstrijd ruim

Achates wint ook tweede bekerwedstrijd ruim

11 september 2017

Achates staat na twee wedstrijden in de beker op zes punten en een doelsaldo van 9-0. Nadat eerst De Zwaluw op een 5-0 nederlaag werd getrakteerd waren de manschappen van Michel van de Venn nu met 0-4 te sterk voor HRC’27. Het duel in Afferden was een weerzien met ex-Achates trainer Rob Ernst die daar aan zijn tweede seizoen is begonnen. Afgelopen jaar zijn ook Thijs Custers en Nils Derks van Achates teruggekeerd bij HRC’27. Achates had een aantal wijzigingen in de basisopstelling: Hein de Jager keert na vakantie terug onder de lat, Sjors Weijers op rechtsback, Jos Hendrix op rechtsvoor en Jeroey Lekatompessy op 10. In de spits was er weer plaats voor Jean-Paul ten Haaf en hij krijgt in de 10e minuut een grote kans op de gewenste snelle 0-1. Van dichtbij stuit zijn inzet op HRC’27 keeper John Blaauw. Achates is in de eerste helft zoekende en teveel diepe ballen komen niet aan of zijn niet te controleren zijn door de aanvallers. HRC’27 komt niet aan aanvallen toe en alle lange ballen van met name centrale verdediger Thijs Custers komen bij de Achates verdedigers terecht. Een keer valt de bal goed en wordt Yanick Cillessen gehinderd waarna hij zelf genoodzaakt is om de bijna doorgebroken Mohsine Sayeb vast te houden en de weg richting Hein de Jager te belemmeren. De goed leidende scheidsrechter ziet dat Johan Kleijnen nog in de buurt is en kiest voor een gele kaart voor Yanick Cillessen, commentaar van Thijs Custers levert hem ook geel op. Kort daarna krijgt Siem Loeffen ook geel voor een lichte overtreding op het middenveld. In de 40e minuut komt Achates dan eindelijk op voorsprong, een goede corner van Damien Matulessy wordt teruggekopt door Johan Kleijnen en vervolgens door JP ten Haaf binnengekopt: 0-1. Vlak voor rust komt Achates bijna op een 0-2 voorsprong, Jerral Taihuttu snelt voorbij zijn verdediger en schiet hard op goal. Een goede redding van Blaauw komt voor de voeten van Jos Hendrix maar zijn inzet wordt geblokt door een verdediger.

Na rust voetbalt Achates (net als tegen De Zwaluw) beter en staat HRC’27 met de rug tegen de muur. In de 58e minuut komen Paul Toonen en Jop Loeffen het veld in voor Jos Hendrix en Sjors Weijers. Bij een voorzet komt de bal voor de voeten van Johan Kleijnen, zijn listige hakballetje wordt van de lijn gehaald en Achates mag aanleggen voor een corner. Deze corner komt via een verdediger van HRC’27 voor de voeten van Jeroey Lekatompessy en hij maakt de verdiende 0-2. Net als tegen De Zwaluw gaat het daarna snel met volgende kansen om de score uit te breiden, eerst is Damien Matulessy met een schuiver al dichtbij. Daarna is het Siem Loeffen die Taleb Sarkouk diep stuurt, hij omspeelt zijn tegenstander en geeft perfect voor op Jeroey Lekatompessy die zijn tweede van de middag maakt. In de 75e minuut maakt Kenny Franken tegen de club uit zijn woonplaats zijn eerste minuten van dit seizoen, eerst is hij al gevaarlijk maar komt zijn voorzet net niet aan en in de 85e minuut bewijst hij zijn waarde door met een licht van richting veranderd schot voor de 0-4 te zorgen. Aanstaande zaterdag speelt Achates op De Niersvallei de derde bekerwedstrijd, hier wacht een ander kaliber tegenstander. Namelijk derdeklasser Vitesse’08, een mooie derby welke zal bepalen welk team doorgaat naar de volgende ronde in de beker. Vitesse’08 won met 5-0 van HRC’27 en 2-4 van De Zwaluw.

Karakteristieken:

Opstelling vv Achates:
Hein de Jager, Sjors Weijers (58. Jop Loeffen), Johan Kleijnen, Damien Matulessy, Yanick Cillessen, Taleb Sarkouk, Siem Loeffen, Jeroey Lekatompessy, Jos Hendrix (58. Paul Toonen), Jerral Taihuttu (75. Kenny Franken) en JP ten Haaf.

Doelpuntenmakers:
40. Jean-Paul ten Haaf 0-1
62. Jeroey Lekatompessy 0-2
73. Jeroey Lekatompessy 0-3
85. Kenny Franken 0-4

Gele kaarten:
HRC’27: Thijs Custers
vv Achates: Yanick Cillessen en Siem Loeffen