St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates wint op kermiszondag uit van Stormvogels’28

Achates wint op kermiszondag uit van Stormvogels’28

3 oktober 2021

Op kermiszondag 3 oktober speelt Achates de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2021-2022. Ondanks het kermisweekend schieten de rood-witten, onder leiding van nieuwe trainer Sven Jeuriens, uit de startblokken en is de eerste goal van het seizoen al na 2 minuten een feit. Bas Thijssen draait vanaf de linker zijkant een vrije trap gevaarlijk in, keeper Mark van de Burg heeft nog een goede reflex in huis maar bij de tweede paal kan Kai Bicentini uiteindelijk binnentikken: 0-1. Op deze regenachtige zondag golft het spel op en neer. Stormvogels’ aanvaller Dawid Becmer krijgt een kans maar schiet zwak in, Bart Seegers schiet na een teruggetrokken lage voorzet vanaf rechts voorlangs. Daarna zijn de kansen voor Achates, Yannick Schouten lepelt de bal over de keeper heen en lijkt vervolgens ongehinderd binnen te kunnen knikken met het hoofd. Door het gladde veld en de tegenstander wordt hij helaas voor de Achates supporters teveel gehinderd om de 0-2 te maken en kopt naast. Siebengewald probeert daarna op te bouwen maar verspeeld de bal al snel, Kai Bicentini kan hierdoor binnen de zestien vrij aannemen. Helaas kiest Bicentini voor een direct schot, welke uiteindelijk hoog over gaat. Ruststand een 0-1 voorsprong voor Achates.

De tweede helft begint met een kans voor Yannick Schouten, na een goede dribbel schiet hij helaas vanaf rechts in het zijnet. De Stormvogels proberen aan te zetten, maar zijn vandaag voetballend niet in staat om het de Achates verdediging echt lastig te maken. Voor Achates gunstig dat de goede voetballer Thomas Creemers geposteerd staat op het middenveld, in plaats van rechtsbuiten waar hij het Achates al vaker lastig heeft gemaakt. In de 69e minuut is het wel raak voor Yannick Schouten, hij ontfutselt de bal bij Sjoerd Scholtz en schiet de bal zakelijk voorbij Van de Burg: 0-2. Hiermee is het geloof van de Stormvogels in een goed resultaat een heel eind weg. Achates ziet nog wel een vrije trap van Bart Seegers ruim overgaan en Thomas Creemers lobt een bal vanuit kansrijke positie naast. Voor Achates eindelijk eens een keer drie punten mee vanuit Siebengewald en een mooie kermiszondag in het verschiet. Volgende week zondag de derby voor Ottersummers, thuis op De Niersvallei tegen VV Heijen.

Karakteristieken

Opstelling Achates: Sjoerd Peeters, Gijs Thijssen, Bob Bindels, Tren Weijers, Joep Stamer, Damien Matulessy, Bas Thijssen (81. Sjoerd Giesbers), Luca Janssen (70. Max van de Brink), Daniel de Oude (79. Sjoerd Verwaaij), Kai Bicentini (70. Pim Konings) en Yannick Schouten.

Doelpunten:
2. Kai Bicentini 0-1
69. Yannick Schouten 0-2