St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates wint seizoensouverture met dubbele cijfers van Montagnards

Achates wint seizoensouverture met dubbele cijfers van Montagnards

23 september 2019

Op een prachtige grasmat op sportpark De Venhorst begonnen Montagnards en Achates aan de opening van het seizoen in de Vierde Klasse G. Het publiek in Bergen zag dat Achates het seizoen 2019-2020 vlijmscherp is begonnen, de ploeg van trainer Michel van de Venn schoot er maar liefst 10 in tegen Montagnards: 0-10.

Het complete team van Achates, dus met volle reservebank, was aanwezig bij de wedstrijd en Achates is al snel goed op dreef. Kai Bicentini kreeg de voorkeur in de spits naast Teun Lemmen en beschaamde dit vertrouwen niet. In de beginfase is de eerste kans nog voor Montagnards, vanuit vrijstaande positie kopt Rowan Lucassen ruim over. Daarna is Achates heer en meester. Teun Lemmen snelt via rechts zijn tegenstander voorbij, geeft strak voor en Kai Bicentini rondt perfect af. Kort daarna zet Siem Loeffen goed door in de zestien van Montagnards en schiet hij met links beheerst binnen: 0-2. Montagnards moet dan noodgedwongen centrale verdediger Rick Ebus wisselen vanwege hamstringklachten. Zijn vervanger Tom Jennissen presteert het om binnen twee minuten al rood te krijgen voor het neerhalen van de doorgebroken Kai Bicentini. In de 24e minuut lanceert Siem Loeffen vanaf het middenveld Teun Lemmen, hij omspeelt keeper Martijn van Ginkel en tikt binnen. Montagnards moet dan centraal achterin nogmaals wisselen, routinier Bart van Mill die het tempo al niet kon bijhouden wordt vervangen door Jesse Jaspers. Bij de vierde Achates goal kopt Bob Bindels een vrije trap tegendraads breed. Jeroey Lekatompessy ontvangt de bal, omspeelt zijn directe tegenstander en schiet hard onder de keeper door binnen. In  de 41e minuut stuurt captain Siem Loeffen zijn broer Giel Loeffen diep, hij bereikt Teun Lemmen voor de goal en die rondt goed af. Als Montagnards al met het hoofd in de rust completeert Teun Lemmen zijn hattrick in een helft, daardoor staat er een 0-6 ruststand op het scorebord.

Na rust trapt Achates af en gaat het verder met waar ze de eerste helft zijn geëindigd: scoren. Zonder dat Montagnards de bal heeft geraakt staat 90 seconden later de 0-7 op het scorebord, Siem Loeffen geeft vanaf links voor en middenvelder Sjors Weijers schiet goed raak. De verdedigers aan Achates kant Joep Stamer, Damien Matulessy, Bob Bindels en Guus Vervoort doen goed mee. Zo staan de backs mooi hoog, heeft Bob Bindels een paar heerlijke crosspasses laten zien en doet Damien Matulessy goed mee in het positiespel. In de 56e minuut kopt Kai Bicentini bij de eerste paal een strakke corner van Damien Matulessy goed binnen. Met nog een half uur te spelen komen Yanick Cillessen en Ruben Albers erin voor Guus Vervoort en Jeroey Lekatompessy. Giel Loeffen kan daarna in de zestien net niet controleren, via een Montagnards verdediger komt de bal vervolgens voor de voeten van Damien Matulessy die beheerst scoort. De net ingevallen Ruben Albers krijgt een tik op zijn enkel en kan niet verder, zijn vervanger is de snelle Jerral Taihuttu die weer fit is na wat liesklachten. In de 75e minuut is daar de record brekende treffer voor Achates, nog nooit eerder won Achates met 0-10. Keeper Martijn van Ginkel ziet er niet goed uit bij een inzet van Teun Lemmen en Siem Loeffen is voor de goal het meest attent om de bal in te tikken. In het laatste kwartier, wanneer de vernedering voor Montagnards al groot genoeg is, wordt de wedstrijd rustig uitgespeeld en komen beide teams niet meer tot scoren. Keeper Gies Gisbers, die op zijn verjaardag zijn competitiedebuut maakt bij Achates, heeft een rustige avond en kan met gemak de nul houden vandaag. Een mooie teamprestatie vandaag nadat er doordeweeks hard getraind was, aankomende week komt EWC’46 langs op sportpark De Niersvallei in Ottersum.

Karakteristieken

Opstelling Achates:
Gies Gisbers, Joep Stamer, Bob Bindels, Damien Matulessy, Guus Vervoort (61. Yanick Cillessen), Giel Loeffen, Sjors Weijers, Siem Loeffen, Jeroey Lekatompessy (61. Ruben Albers, 67. Jerral Taihuttu), Kai Bicentini en Teun Lemmen.

Doelpunten:
10. Kai Bicentini 0-1
12. Siem Loeffen 0-2
24. Teun Lemmen 0-3
36. Jeroey Lekatompessy 0-4
41. Teun Lemmen 0-5
45. Teun Lemmen 0-6
47. Sjors Weijers 0-7
56. Kai Bicentini 0-8
66. Damien Matulessy 0-9
75. Siem Loeffen 0-10

Scheidsrechter: G.H.G. de Bruijn

Gele kaarten:
Achates: Jeroey Lekatompessy en Bob Bindels
Montagnards: Rowan Lucassen

Rode kaart:
Montagnards: Tom Jennissen

Andere media;
Beeldmateriaal dat gemaakt door door Maasduinencentraal is te vinden via
https://maasduinencentraal.nl/montagnards-thuis-vernederd-door-achates/

Verslag Jos Groninger in De Limburger:
https://www.limburger.nl/cnt/dmf20190921_00123946/sterk-achates-overloopt-montagnards

Verslag competitieronde 1 via Kliknieuws:
https://www.kliknieuws.nl/regio/maasdriehoek/voetbal/156927/4g-achates-schiet-er-tien-binnen-bij-montagnards

Verslag competitieronde 1 via Gelderlander:
https://www.gelderlander.nl/voetbal-maasland/4g-4h-achates-wint-met-10-0-doelpuntenfestijn-bij-siol-vios-38~a1f42e0b/referrer=https://www.google.nl/