St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates wint van HBV en klimt iets in de middenmoot

Achates wint van HBV en klimt iets in de middenmoot

26 maart 2018

Achates moest het vandaag doen zonder een aantal basisspelers. Keeper Hein de Jager zat wel op de bank maar kon vanwege een enkelblessure niet starten, zijn vervanger was de jonge keeper Sjoerd Peeters. JP ten Haaf was geschorst en daardoor schoof Johan Kleijnen door naar de spits. Damien Matulessy is al meerdere weken niet inzetbaar, na een eerdere korte schorsing en vakantie ditmaal vanwege een lichte knieblessure. Naast Siem Loeffen stond daarom nu Yanick Cillessen in de verdediging. Paul Toonen stond ditmaal in de basis ten faveure van Jeroey Lekatompessy.

Eerste kans van de wedstrijd is voor HBV, een corner wordt door Bart Derks overgetikt. Aan de andere kant bereikt Jelle Hendriks in de zestien Jorai Matulessy, zijn schot komt echter in het zijnet. In de 25e minuut is er een grote kans voor HBV, eerst struikelt Siem ten Haaf over de bal heen en daarna schiet Martijn van den Boogaart vrij voor keeper Sjoerd Peeters hoog over. Achates wordt wakker en in de 34e minuut bereikt Paul Toonen gelegenheidsspits Johan Kleijnen. Johan Kleijnen geeft een listig steekballetje op Jorai Matulessy en zijn rollertje beland achter keeper Roy Toonders in de rechterhoek: 0-1. Kort voor rust komt Achates goed weg, Sjoerd Peeters komt goed zijn goal uit en toucheert de inzet van Lars van Uppelschoten. De bal stuit op en kan vervolgens over de eigen goal heen gekopt worden door Siem Loeffen. Ook aan de andere kant nog een kansje maar weet Johan Kleijnen net niet genoeg kracht achter de bal te zetten na een voorzet van Jelle Hendriks.

In de tweede helft is het eerste geel van de wedstrijd voor Don Linders, hij kegelt Jelle Hendriks omver. Bij Achates heeft Jorai Matulessy wat last en hij wordt na een klein uurtje spelen vervangen door Jeroey Lekatompessy. In de 65e minuut komt Achates goed weg wanneer een harde vrije trap van Rik Lucassen op de lat uiteenspat, de rebound is vervolgens een prooi voor Sjoerd Peeters. In de tegenstoot komt de man in vorm Jelle Hendriks op rechts door, na een onschuldig duel gaat hij met veel pijn naar het gras toe en blijkt zijn schouder uit de kom te zijn. Na ziekenhuisbezoek (waarvoor dank aan de Achates-supporters die Jelle geholpen hebben op weg naar het ziekenhuis) is de schouder weer teruggezet maar zal Achates hem helaas een paar weken moeten missen. Jos Hendrix komt voor hem het veld in en zijn duelkracht komt Achates in de slotfase nog goed van pas. HBV weet in het laatste kwartier weinig meer te creëren en Achates is met snelle uitbraken enkele keren gevaarlijk. Paul Toonen geeft perfect laag voor op de instormende Giel Loeffen maar hij schiet vanaf de vijfmeterlijn hard over. Kort daarna mag Jop Loeffen het veld weer betreden na een blessurebehandeling (bal in het gezicht) en snelt hij nog ietwat beduusd naar voren, daar komt de bal voor zijn voeten en weet hij keeper Roy Toonders te verschalken en Achates op 0-2 te zetten. De A-keeper Sjoerd Peeters speelt een goede wedstrijd en komt nog eenmaal goed zijn goal uit. In het slot van de wedstrijd weet de tot dan toe prima fluitende scheidsrechter Claasen de kas van de KNVB nog wat te spekken. Sjoerd Peeters krijgt voor een licht duwtje geel, Siem Loeffen krijgt onnodig geel voor een overtreding op het middenveld en Yanick Cillessen krijgt (wel terecht) geel voor een lompe overtreding. Wanneer scheidsrechter Claasen echter ziet dat de HBV aanvaller niet verder kan besluit hij Yanick Cillessen toch maar een rode kaart te geven.

Door de overwinning kruipt Achates over DSV heen en staat het nu negende in de 4e klasse G.  Volgende week zondag treft Achates op Sportpark de Niersvallei SIOL, zij staan achtste met een punt meer maar zij hebben twee wedstrijden meer gespeeld. SIOL heeft nog geen uitwedstrijd gewonnen en Achates zal graag revanche willen nemen voor de 5-1 nederlaag op het Katwijkse kunstgras in de heenronde van deze competitie.

Karakteristieken:

Opstelling Achates:
Sjoerd Peeters, Jerral Taihuttu, Siem Loeffen, Yanick Cillessen, Jop Loeffen (85. Tim van Cromvoirt), Giel Loeffen, Taleb Sarkouk, Paul Toonen, Jorai Matulessy (58. Jeroey Lekatompessy), Johan Kleijnen en Jelle Hendriks (68. Jos Hendrix).

Doelpunten:
34. Jorai Matulessy 0-1
75. Jop Loeffen 0-2

Gele kaarten:
Achates: Siem Loeffen en Sjoerd Peeters
HBV: Don Linders

Rode kaart:
Achates: Yanick Cillessen