St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates wint verdiend van BVV‘27

Achates wint verdiend van BVV‘27

11 november 2019

Geen bekende tegenstander voor Achates vandaag. Wanneer de Ottersummers voor het laatst tegen BVV’27 uit Blitterswijk hebben gespeeld is beslist ver terug in de geschiedenis. Toch dateert hun ontstaan al in 1927.

Net als Achates kunnen zij dit seizoen nog geen potten breken in de 4e klasse G. Binnen een paar minuten had Achates al enkele riante kansen laten liggen. Een terugkerend beeld vandaag tegen een tegenstander, die slechts sporadisch bij een counter echt over de middenlijn kwam. Hun doel was duidelijk om minimaal een punt mee te nemen. Een sproeier van de regeninstallatie op het veld moest na een paar speelminuten beter worden afgedekt. Na 10 minuten speeltijd redde keeper Boy Wolters formidabel op een hard schot van Siem Loeffen. BVV’27 kan daar aanvallend alleen wat speldenprikken tegenover stellen. De kansen bij Achates rijgen zich aaneen en in hun ijver lopen ze elkaar zelfs voor de voeten. Vooral via de vleugels komen er regelmatig voorzetten, die of precisie missen of slecht worden afgewerkt. In de 20e minuut kopt Bob Bindels een voorzet van Siem Loeffen snoeihard in, maar de 18 jarige BVV’27 keeper redt weergaloos. Keeper Gies Gisbers moet eenmaal aan de bak bij een kopbal van Nic van Ool. Een tweetal vrije trappen van Bob Bindels en Siem Loeffen zijn een prooi voor keeper Wolters. Het meeste gevaar bij BVV’27 komt van de snelle Nic van Ool, die echter ook richting mist in de afronding. Bij Achates zou wat meer diepte in het spel mogen brengen. De lange ballen zijn te makkelijk te verdedigen en met breedtepasses kom je niet voor het doel van de tegenstander. De rust breekt aan met de 0-0 stand.

De 2e helft start direct met een kans voor Teun Lemmen, maar de BVV’27 keeper is attent. In de 49e minuut geeft Siem Loeffen een pass op rechts op Teun Lemmen. Hij loopt iedereen eruit en geeft een puntgave voorzet, die bij de 2e paal zuiver wordt binnengekopt door Jeroey Lekatompessy (49. 1-0). Hier heeft de goalie geen antwoord op en de verdiende 1-0 voorsprong komt op het scorebord. Door de drukte in de zestien smoren veel aanvallen van de Roodwitten op een lichaam van een BVV’27 speler. En prima combinatie van Siem Loeffen en Jerral Taihuttu met een schot in de korte hoek is wederom voor keeper en uitblinker Wolters. Na een afgeslagen Achates aanval kan Joep Stamer redding brengen bij een onverwachte counter. Achates blijft veel sterker, maar is weinig effectief in de afronding. Het combinatievoetbal met de nodige creativiteit is als kijkspel zeker de moeite waard. Zo ook een bal, die Jeroey Lekatompessy achter de verdediging legt en door de snelle Taihuttu vanuit de lucht wordt naast geschoten. Gaat die erin, dan is het een wereldgoal. Maar ‘als’ telt niet en de magere voorsprong kan onverwacht nog teniet worden gedaan. Achates weet in het vervolg ook uit een viertal corners en goed voorbereide aanvallen niet meer doeltreffend te zijn. Een minpuntje is een aantal gele kaarten, vaak op plaatsen waar dit onnodig is. Een spaarzame maar goede mogelijkheid voor BVV’27 wordt door Nic van Ool in de 85e minuut net voor langs de staander geschoten. Het blijft bij de verdiende 1-0 en als met het goede veldspel van vandaag ook het zelfvertrouwen toeneemt, zullen de doelpunten ook wel weer komen. Volgende week is Achates vrij en op zondag 24 november gaan we op bezoek bij koploper SV United in Wanssum.

Karakteristieken:

Scheidsrechter: Wessel Timmers uit Berghem.

Toeschouwers: 100

Opstelling Achates: Gies Gisbers, Jerral Taihuttu (85. Guus Vervoort), Bob Bindels, Damien Matulessy, Joep Stamer, Giel Loeffen, Yanick Cillessen, Siem Loeffen, Sjors Weijers, Jeroey Lekatompessy en Teun Lemmen.

Doelpunten:
49. Jeroey Lekatompessy 1- 0

Gele kaarten       
Achates: Jeroey Lekatompessy, Sjors Weijers, Damien Matulessy en Bob Bindels.
BVV’27: Nic van Ool, Jannes Gooren en Rik van Kempen.