St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates wint verdiend van EWC’46

Achates wint verdiend van EWC’46

9 maart 2020

Achates is goed uit de ‘verlengde winterstop’ gekomen, nadat eind januari twee wedstrijden gespeeld waren gooiden regen en wind daarna roet in het eten in de maand februari. Die periode zonder spelen kwam voor sommige Achates spelers goed uit, zo keerden Bob Bindels en Siem Loeffen na blessures terug in het elftal. Hun vervanger Gijs Thijssen normaliter Achates 2 was tussentijds helaas afgevallen nadat op de training zijn knieschijf uit de kom schoot. Freek Konings die ook zijn kans greep bij Achates 1 bij afwezigheid/blessures behield zijn basisplaats op het middenveld. Voorin speelde A-junior Bas Thijssen als spits wederom een sterke wedstrijd. Bij Achates ontbrak op dit moment alleen Yanick Cillessen nog met enkelklachten opgelopen in de oefenwedstrijd tegen DVSG in de winterstop. Joep Stamer was afwezig vanwege wintersport vakantie.

Achates begon fel aan de wedstrijd. Giel Loeffen kreeg de taak om de aanvallende middenvelder Koen Stevens uit te schakelen en deed dit perfect, Stevens kreeg in de heenwedstrijd teveel tijd en ruimte en was toen de gevaarlijkste man van de formatie uit Well. Het eerste kansje van de wedstrijd is voor EWC’46 met een schotje voorlangs maar daarna is het aan Achates. Zeer discutabel vlaggen van de grensrechter voorkomt dat Bas Thijssen een op een met keeper Rik Wijers kan gaan. In de 27e minuut schiet het bij Bob Bindels weer in zijn hamstring, hij wordt vervangen door Jop Loeffen. Teun Lemmen die vanaf links komt wordt diepgestuurd en lijkt Achates op 0-1 te zetten, het is echter verdediger Marijn Arts die met een uiterste krachtinspanning de bal van de lijn weet te halen. In de 31e minuut is het toch raak, Freek Konings krijg de bal voor zijn voeten en schiet beheerst in de lange hoek binnen: 0-1. Heel lang kan Achates er niet van genieten, vlak voor rust scoort de tot dan toe onzichtbare Mimoun Akrom de 1-1. Bij een ingooi staan de Achates verdedigers niet op te letten, de ervaren Akrom schiet vervolgens knap binnen en zorgt voor de gelijke ruststand.

In de rust moet Jerral Taihuttu ook met hamstringklachten vervangen worden en komt Guus Vervoort op rechtsback binnen de lijnen. Guus Vervoort stoomt gelijk in de tweede helft op en geeft vervolgens een perfecte voorzet, deze wordt goed ingekopt door Achates topscorer Teun Lemmen: 1-2. Daarna volgen een periode geen hele grote kansen, totdat de pijlsnelle Ruben Albers via rechts doorkomt en Achates op 1-3 kan zetten. Helaas is het schot van Albers recht op keeper Weijers af, hierdoor blijft EWC’46 in leven. De inmiddels ingevallen Pim Konings schiet van ver nog een keer snoeihard rakelings langs de verkeerde kant van de staander. In de slotfase zet EWC’46 dan ook flink aan en wordt keeper Gies Gisbers stevig aan het werk gezet, hij keept echter een voortreffelijke wedstrijd. Zo voorkomt hij met goed voetenwerk een tegengoal. Wanneer de moegestreden Ruben Albers, na vele lange sprints naar voren, last heeft van kramp staat Achates een tijdje met tien man. Eenmaal lijkt Gies Gisbers wel gepasseerd maar weet Jop Loeffen de bal nog net voor de lijn weg te glijden. In de laatste minuut wordt de bal nog een keer voor de pot gegooid door EWC’46, Koen Stevens kan tot twee keer toe schieten maar Gies Gisbers gooit zich zelf er goed voor en voorkomt de 2-2. Hierdoor kan Achates weer eens drie punten bijschrijven en is het gat naar onder toe groot genoeg. Naar boven kijkend komen er voor Achates wat leuke wedstrijden aan tegen directe concurrenten uit de middenmoot. Aankomende zondag 15 maart speelt Achates thuis op de Niersvallei tegen Stormvogels’28 en de week erop op 22 maart mag het elftal van Michel van de Venn langs bij Meterik. Beide teams hebben tot nu toe 4 punten meer dan Achates verzameld.

Karakteristieken:

Opstelling Achates:
Gies Gisbers, Jerral Taihuttu (46. Guus Vervoort), Bob Bindels (27. Jop Loeffen), Siem Loeffen, Sjors Weijers, Giel Loeffen, Freek Konings, Jeroey Lekatompessy (70. Pim Konings), Teun Lemmen, Bas Thijssen en Ruben Albers.

Doelpunten:
31. Freek Konings 0-1
42. Mimoun Akrom 1-1
47. Teun Lemmen 1-2

Scheidsrechter: H. Rijbroek
Gele kaart: Jeroey Lekatompessy