St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates wint verdiend van SV Leunen

Achates wint verdiend van SV Leunen

15 mei 2017

Op de laatste wedstrijddag waren er tientallen jeugdige leden en ouders op de Niersvallei. In de pauze speelden vier teams een onderling partijtje ter opluistering van de seizoensafsluiting.

De heenwedstrijd had Achates 3-2 gewonnen, na met 3-0 te hebben voorgestaan. Vandaag was de uiteindelijke eindstand weer 3-2 voor Achates. Leunen startte offensief en vooral de snelle Erik Beelen kwam het eerste kwartier oprechts goed door, waardoor er enkele gevaarlijke situaties ontstonden. In de 5e minuut haalde Beelen wederom de achterlijn en de teruggelegde bal werd door Pim Weijs onhoudbaar binnen getikt. Enkele minuten later kopt Thijs Custers bij een corner net naast. Bij een ‘een op een’ situatie redde Bart Smits subliem. Na een minuut of twintig krijgt Achates meer grip op de partij en de aanvalsdrift van Leunen valt terug. In de 22 minuut gaat Bob Volkert op rechts goed door en zijn voorzet wordt net voorlangs getikt door Jerral Taihuttu. Even later krijgt Taihuttu een mooie steekpass van Coen de Jager, maar de bal heeft net te veel snelheid. Naar ruim een halfuur strandt eerst Paul Toonen op de keeper en ook Coen de Jager tot tweemaal toe. In de 34e minuut komt de verdiende gelijkmaker dan toch door Bob Volkert, naar een mooie pass van Thijs Custers. Een minuut voor de theepauze is het opnieuw Thijs Custers, die Paul Toonen in de ruimte aanspeelt en met een prima boogbal verschalkt hij de ver voor de goal staande keeper Roelof Ascencion (2-1).

De tweede helft is 3 minuten oud, wanneer Bob Volkert met een steekpass Paul Toonen bereikt. Deze omspeelt makkelijk de Leunense keeper en het is 3-1. Bart Smits, die lager gaat spelen, wordt in de 50e minuut afgelost door Hein de Jager. De Achatesspelers vonden het welletjes en het spelniveau zakte ver terug. Leunen krijgt wat meer grip op de partij. Jerral strandt in de 55e minuut nog eens op de keeper en dat is feitelijk ook de laatste Achates kans. In de 67e minuut redt Siem Loeffen op de eigen doellijn. Coen de Jager(gaat lager voetballen) wisselt in de 72e minuut met Jos Hendrix. Armia Yousefi moet nog een keer zijn keeper bijstaan om erger te voorkomen, maar in de 82e minuut weet Pim Weijs ook wel min of meer verdiend de 3-2 op het scorebord te krijgen, als hij een klutsbal achter de Ottersumse goalie schiet. Sam Raap komt er nog in voor de verhuizende Pim Volkert, maar aan de stand verandert niets meer. Scheidsrechter Beeker had een makkelijke middag en hield de kaarten op zak. Achates eindigt op de 6e plaats met 39 punten uit 24 wedstrijden.

Karakteristieken:

RKOSV Achates – SV Leunen 3-2
Toeschouwers: 125
Scheidsrechter: De heer B.J. Beeker
Gele kaarten geen

Scoreverloop:
0-1 Pim Weijs/5e min.
1-1 Bob Volkert/34e min.
2-1 Paul Toonen/44e min.
3-1 Paul Toonen/48e min.
3-2 Pim Weijs/82e min.

Opstelling: Bart Smits(50/ Hein de Jager), Armia Yousefi, Pim Volkert(84/ Sam Raap), Thijs Custers, Giel Loeffen, Nils Derks, Siem Loeffen, Paul Toonen, Bob Volkert, Coen de Jager(72/ Jos Hendrix) en Jerral Taihuttu.