St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates wint verdiend van SV Melderslo

Achates wint verdiend van SV Melderslo

3 april 2017

Achates wint verdiend van SV Melderslo, maar scoren gaat moeizaam.

In tegenstelling tot de nederlaag vorige week tegen Ysselsteyn bleven de drie punten vandaag verdiend in Ottersum. Ondanks een zwakke start van de wedstrijd, waarin de drive ontbrak en daadoor ook de onzekerheid in de ploeg sloop. Melderslo startte beter en de eerste kansjes waren voor de gasten. Af en toe een individuele actie, van onder andere Damien Matulessy, die zijn schot op de vuisten van keeper Bas van Westerveld schiet. Nadat Coen de Jager eerder al hoog over had gekopt, kopte hij uit een corner in de 17e minuut op de lat. Over rechts bereikte Armia Yousefi even later de achterlijn op een mooie pass van de goed spelende Paul Toonen, maar voor de afronding was niemand ter plaatse. Stan van de Pas had geheel vrijstaand in de 25e minuut de hoek voor het uitkiezen, maar hij faalde jammerlijk en kopte ver naast. Toch was het voetbal van Melderslo het eerste halfuur verzorgder. Achates creëerde zich wel mogelijkheden, maar dan duurde dat beslissende schot te lang en werd het geblokt of was het een makkelijke prooi voor de verdediging. De rood witten nemen in het laatste kwartier voor de rust wel meer het initiatief, hoewel de echte kansen nog schaars bleven. Rond de 40e minuut moest Armia Yousefi met een blessure van het veld en Jop Loeffen kwam in het veld. Veel passes en lange ballen van Achates komen nog bij de tegenstander terecht. Een handsbal van Melderslo in de zestien werd door scheidsrechter Hajo uit Cuijk weggewuifd, hoewel de geheven arm wel een voorzet blokkeerde. Maar ja in de eredivisie zien we wekelijks ook verschillende interpretaties door bijna beroepsmatige scheidsrechters.

Het elftal van Michel van de Venn start het tweede bedrijf feller en Melderslo viel steeds verder terug. In de 49e minuut werd een verre uittrap van keeper Stefan Arts verdedigd slecht behandeld en de attente Paul Toonen kon achter de verdedigingslinie de bal met een lob over de uitgekomen Westerveld in de goal deponeren(1-0). Rond het uur leek de 2-0 een feit, na een pass in de diepte, die op waarde werd geschat door Paul Toonen. Zijn inzet ging onder de keeper door, maar net voor de lijn kon hij erger voorkomen. Beide ploegen wisselden nog en Giel Loeffen werd licht geblesseerd vervangen door Jos Hendrix. Aan Achates zijde bleef de verdedigingslinie onder leiding van Pim Volkert makkelijk overeind en Jop Loeffen maakte een prima invalbeurt. De keeper van Melderslo moest zich meerdere malen onderscheiden op schoten van Damien Matulessy, Bob Volkert en Siem Loeffen anders zou de uitslag wat beter de uiteindelijke krachtsverhoudingen hebben weergegeven. Het bleef bij 1-0 op de Niersvallei met Paul Toonen als matchwinnaar.

Volgende week gaat Achates op bezoek bij DEV Arcen, die gelet op de positie op de ranglijst alle zeilen moeten bijzetten voor klassenbehoud. Aan strijd zal het de bezoekers zeker niet ontbreken.

Karakteristieken

Bezoekers:                      125
Scheidsrechter:               R. Hajo uit Cuijk
Gele kaarten:                   Nils Derks, Achates
Erik Spreeuwenberg

Doelpunten:                     49/Paul Toonen

Opstelling Achates:
Stefan Arts, Armia Yousefi (40/Jop Loeffen), Pim Volkert, Johan Kleynen, Thijs Custers, Nils Derks, Siem Loeffen, Giel Loeffen (71/Jos Hendrix), Paul Toonen, Coen de Jager, Damien Matulessy(83/Bob Volkert).