St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates wint verdiend van SV Oostrum

Achates wint verdiend van SV Oostrum

12 maart 2017

Achates heeft vandaag goede zaken gedaan, tegen de nummer twee van de ranglijst werd met 2-0 gewonnen. Achates speelde vandaag met dezelfde 11 als vorige week, dat betekent dat Giel Loeffen (normaal middenvelder) weer als linksback aan de wedstrijd begon. De eerste 20 minuten genoot het publiek waarschijnlijk meer van het zonnetje dan van het spel. Na 21 minuten wordt Bob Volkert neergehaald waardoor Achates een vrije trap krijgt op een kansrijke positie. Coen de Jager neemt plaats achter de bal en weet keeper Ralph Kessels van Oostrum met een laag schot in de lange hoek te verrassen. Achates krijgt daarna meer zelfvertrouwen en daaruit volgen enkele goede kansen om de score uit te breiden. Siem Loeffen weet twee keer een schietkans voor zichzelf te creëren. Een keer redt Ralph Kessels goed, de tweede keer is het de paal die een 2-0 voorsprong verhinderd. Kort voor rust komt Bob Volkert goed door en verschijnt hij voor Ralph Kessels, zijn harde schot gaat helaas recht door het midden waardoor Achates met een 1-0 voorsprong gaat rusten.

In de tweede helft veranderd er niet veel aan het spelbeeld, Oostrum komt niet aan voetballen toe en weet vrij weinig te creëren. Achates weet uit vorige wedstrijden dat Oostrum vaak in de laatste minuten van de wedstrijd nog scoort en men gaat dus op zoek naar de 2-0. Kenny Franken keerde vandaag na enkele maanden afwezigheid en blessures weer terug in de wedstrijdselectie en valt in de 61e minuut in voor Bob Volkert. In de 74e minuut is er de bevrijdende 2-0, het is Kenny Franken die zijn rentree beloond met een goed afgemaakt rollertje wanneer hij een-op-een verschijnt voor Ralph Kessels. Voorafgaand ging een mooie verlengd balletje van Coen de Jager achter standbeen langs. Oostrum moet op zoek naar de aansluitingstreffer maar keeper Hein de Jager heeft vandaag weinig lastige reddingen hoeven verrichten. Een grote kans na een mooi overstapje is er nog wel voor Oostrum maar de bal gaat hoog over in het vangnet. Volgende week speelt Achates uit tegen EWC’46, dit zal gebeuren zonder captain Pim Volkert die geschorst is naar aanleiding van zijn gele kaart vandaag.

Karakteristieken:

Opstelling Achates: Hein de Jager, Armia Yousefi, Pim Volkert (c), Thijs Custers, Giel Loeffen, Siem Loeffen, Nils Derks, Damien Matulessy, Bob Volkert (61. Kenny Franken), Coen de Jager en Paul Toonen (80. Jos Hendrix).

Gele kaarten: Pim Volkert en Nils Derks

Doelpuntenmakers:
21e minuut 1-0: Coen de Jager
74e minuut 2-0: Kenny Franken