St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates wordt tegen DSV met drie punten ruim beloond

Achates wordt tegen DSV met drie punten ruim beloond

1 mei 2017

Voor het 1e fluitsignaal werd een minuut stilte in acht genomen op de Niersvallei. Sjaak van Baal, oud-speler van de rood witten, is op 14 april op 83 jarige leeftijd overleden. Sjaak speelde acht jaar in het eerste elftal en was jaren jeugdleider.

Het team van Michel van de Venn voetbalde voor de pauze fris en fruitig tegen een mat ogend DSV uit St. Anthonis. De 3e plaats op de ranglijst konden zij niet echt waarmaken. De wind vanuit de Niers speelde behoorlijk parten en Achates had windvoordeel voor de rust. Siem Loeffen speelde vanmiddag weer sterk met een aantal mooie acties, maar oog in oog met de keeper, ontbrak de kracht een paar keer voor de kroon op het werk. En kwam Achates wel door, dan was keeper Bono Barten op zijn post. DSV loerde in de eerste helft enkel op een snelle counter. Jerral Taihuttu, jeugdspeler, stond in de basis en speelde als vleugelspits een goede partij. Toch waren echte kansen schaars en in de 31e minuut leek Coen de Jager, op een voorzet van rechts van Armia Yousefi, succesvol met een kopbal, maar deze kwam via de lat weer terug in het veld. Het was gelijk de laatste actie van De Jager door een even daarvoor opgelopen enkelblessure. Zijn vervanger in de spits was Tim van Cromvoirt, jeugdspeler, tientallen kilo’s lichter en wellicht ook de kleinste op het veld. Er moest dus meer in de ruimte worden gespeeld om kansen te kunnen creëren. Rond de 35e minuut schiet Joppe van de Heuvel net over het Otterumse doel. Feitelijk de eerste mogelijkheid voor DSV. Maar we herinneren ons nog de uitwedstrijd waarin Achates eerst domineerde, maar uiteindelijk aan het kortste eind trok.

De 2e helft startte met een aanvallend DSV en een bal ging rakelings voor het doel van Bart Smits heen, waar gelukkig niemand stond om af te ronden. Even later viel bij een Achates aanval over rechts de bal op de lat achter de verbouwereerde DSV goalie. In de 52e minuut maakte Armia Yousefi een lichte overtreding en kreeg een tweede gele kaart. Formeel had scheidsrechter Van Dijk uit Vinkel gelijk, maar de eerste kaart was ook al zwaar gestraft voor hands op het middenveld. Een wedstrijd aanvoelen is ook een kwaliteit. Om de blanke stand met 10 man over de streep te trekken, werd vleugelspits Kenny Franken gewisseld voor verdediger Sam Raap. Achates kon weinig meer dan verdedigen, maar ook DSV speelde gelukkig niet erg overtuigend en te individueel. Aanvoerder Rens Peters schoot van 20 meter in de 57e minuut net over. In de 68e minuut was Lars Veldpaus dicht bij een voorsprong, maar zijn inzet na een mooie passeeractie bij de achterlijn ging weer voorlangs. DSV raakte wat geïrriteerd, omdat het dacht de klus makkelijker te kunnen klaren. Pim Volkert was achterin echter een rots in de branding en keeper Bart Smits speelde foutloos en ranselde in de 77e minuut een vrije trap knap uit de kruising. Ook bij de daaruit volgende corner was hij de overwinnaar bij de dwarrelde hoge bal binnen het vijfmeter doelgebied. Achates kon slechts speldenprikken uitdelen, maar een ervan deed DSV veel pijn. Na een Achates corner wilde de bal maar niet uit het zestien meter gebied, veel spelers op een kluitje, maar Thijs Custers zag toch het gaatje en keeper Barten was hierop kansloos (89e min. 1-0). Scheidsrechter Van Dijk liet lang doorspelen, maar in de 97e minuut kwam toch het bevrijdende laatste fluitsignaal. Nu viel het kwartje een keer de goede kant op. Zondag gaan we op bezoek bij het bijna al gedegradeerde Montagnards.

Karakteristieken:

Toeschouwers: 150

Scheidsrechter: De heer J.B.A. van Dijk uit Vinkel

Gele kaarten
Achates: Armia Yousefi (tweemaal geel)
DSV: Mattee van Benthum en Lars Veldpaus

Scoreverloop:
1-0 89e min. Thijs Custers

Opstelling: Bart Smits, Armia Yousefi, Pim Volkert, Thijs Custers, Jop Loeffen, Nils Derks, Siem Loeffen, Paul Toonen, Kenny Franken(55/Sam Raap), Coen de Jager(24/Tim van Cromvoirt) en Jerral Taihuttu(81/Jos Hendrix)