St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates wordt vernederd door Hapse Boys: 8-0

Achates wordt vernederd door Hapse Boys: 8-0

15 april 2019

Achates legt vandaag Hapse Boys geen strobreed in de weg en verliest niet eens geflatteerd met 8-0. Afgelopen donderdag kreeg keeper Henke Heldens in de goede wedstrijd van Achates (1-5 winst bij Juliana Mill) weinig te doen, vandaag was de Achates doelman een ware schietschijf voor de Hapse Boys aanvallers en wist hij met enkele reddingen een nog grotere nederlaag te voorkomen. De grote man aan Hapse kant was Joost van de Groes die in totaal vier goals produceerde. Giel Loeffen die de laatste tijd goed voetbalt was vandaag afwezig. Daarnaast waren captain Siem Loeffen (knie- en enkelklachten), keeper Sjoerd Peeters (enkelklachten) en Jop Loeffen (gekneusde ribben) niet inzetbaar voor trainer Michel van de Venn.

Al na 20 minuten is de wedstrijd feitelijk gespeeld wanneer Achates al tegen een 3-0 achterstand aan kijkt. Bij de eerste goal krijgt Joos van de Groes teveel ruimte van Bob Bindels en schiet hij hem uit de stuiter wel heel knap in de bovenhoek. Bij de tweede goal kan Wouter Peeters Weem alleen op keeper Henke Heldens af, hij omspeelt Heldens goed en kan daardoor vogelvrij de 2-0 binnenschieten. De 3-0 komt van de voet van de lange Rens Thijssen, Guus Vervoort timet niet goed en gaat onder een lange bal door. Henke Heldens komt niet adequaat genoeg uit de goal waardoor Thijssen de bal over hem heen in de goal kan lepelen. De eerste kans voor Achates in de wedstrijd is pas na een half uur spelen, basis-debutant Pim Konings heeft een afgemeten voorzet in huis maar Teun Lemmen zijn inzet gaat voorlangs. Vlak voor rust verschijnt Brian Guntlisbergen nog een op een met Henke Heldens, ditmaal redt Heldens goed en voorkomt hij dat de ruststand 4-0 wordt.

Kort na rust is het echter al snel weer raak. Yanick Cillessen kopt een voorzet weg en deze komt voor de voeten van Wouter Peeters Weem, hij schiet de bal uit de stuiter hard binnen vanaf de rand zestien. In de 52e minuut zet de Hapse captain Job Kemperman de 5-0 op het (gelukkig voor Achates niet werkende) scorebord, vanaf de middenlijn kan hij na een simpele steekpass gelijk op de Achates goal af. Henke Heldens pakt een inzet van dichtbij nog goed en daarna komt er wat vers bloed in het elftal van Achates. Pim Konings en Kai Bicentini worden vervangen, Ruben Albers en Sjors Weijers vallen beide nog redelijk goed in. Daarna is het helaas wederom tijd voor Joost van de Groes die driemaal kan profiteren van het gebrek aan scherpte bij Achates. Taleb Sarkouk maait over een bal heen waarna Joost van de Groes kan binnentikken. Daarna gaat Jerral Taihuttu, na een goede actie van Rens Thijssen, onder een voorzet door waardoor Joost van de Groes bij de tweede paal kan afwerken. Daarna wordt Joost van de Groes binnen de zestien neergehaald door Henke Heldens, na de blessurebehandeling (waarbij hij het veld niet hoeft te verlaten van de scheidsrechter) schiet hij vervolgens zelf de 8-0 vanaf de stip binnen. Stef Dirks valt nog in het laatste kwartier en Achates probeert nog een eretreffer te maken. Teun Lemmen stuit een keer op keeper Dirk Thijssen (die scherp blijft ogen ondanks de voor hem slaapverwekkende wedstrijd) en een inzet van Ruben Albers gaat ruim naast na een mooie actie over rechts van Sjors Weijers. Nu volgt een weekje zonder wedstrijd waarna Achates op Paasmaandag 22 april tegen Toxandria en daarna op donderdag 25 april tegen Achilles Reek aantreed op de Niersvallei. Op de zondag 28 april wacht dan de thuiswedstrijd tegen Hapse Boys.

Karakteristieken

Opstelling Achates:
Henke Heldens, Jerral Taihuttu, Bob Bindels, JP ten Haaf, Yanick Cillessen, Guus Vervoort, Taleb Sarkouk, Pim Konings (55. Sjors Weijers), Jeroey Lekatompessy (75. Stef Dirks), Kai Bicentini (55. Ruben Albers) en Teun Lemmen

Doelpunten:
10. 1-0 Joost van de Groes
16. 2-0 Wouter Peeters Weem
18. 3-0 Rens Thijssen
49. 4-0 Wouter Peeters Weem
52. 5-0 Job Kemperman
65. 6-0 Joost van de Groes
70. 7-0 Joost van de Groes
72. 8-0 Joost van de Groes (penalty)

Scheidsrechter: A.J.J.A. Smits

Gele kaarten: geen

Foto’s van de wedstrijd zijn te vinden via www.voetbal-shoot.nl