St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates zakt door ondergrens in tweede helft tegen DEV Arcen

Achates zakt door ondergrens in tweede helft tegen DEV Arcen

6 november 2019

Achates heeft zichzelf vandaag een slechte dienst bewezen. In de eerste helft had een veilige marge behaald kunnen worden maar mede door een gemiste penalty komt Achates in de tweede helft in de problemen en verliest het van DEV Arcen.

Voorafgaand was het voor beide middenmoters DEV Arven en Achates duidelijk dat het een belangrijke wedstrijd zou worden. Bij winst zou namelijk de aansluiting op de top 3 nog mogelijk blijven en bij verlies wacht naar alle waarschijnlijkheid een seizoen in de middenmoot van de 4e klasse G. Achates had vandaag de beschikking over de volledige selectie, Jeroey Lekatompessy en Jerral Taihuttu waren na het uitvallen vorige week tegen SVEB alweer voldoende hersteld om te starten. Sjors Weijers nam na 2 weken afwezigheid in de selectie wegens enkelklachten plaats op de reservebank. Gies Gisbers begon gewoon weer onder de lat bij Achates. Voorin was er naast Teun Lemmen voor het eerst een basisplaats in Achates 1 voor de 17-jarige Bas Thijssen.

Bas Thijssen laat zichzelf gelijk goed zien en speelt in de 14e minuut zijn directe tegenstander door de benen en geeft de bal voor. Daar legt Yanick Cillessen de bal goed terug en schiet Bob Bindels de bal hard binnen: 0-1. Geen van de teams laat heel goed veldspel zien vandaag maar in de eerste helft had Achates nog wel diverse kansen de score uit te breiden. Teun Lemmen stuurt Bas Thijssen diep maar vanuit een lastige hoek stuit hij op de keeper van DEV. Grootste kans is er in de 40e minuut wanneer Siem Loeffen een goede actie maakt en in de zestien wordt gevloerd door Lars Lagarde. Yanick Cillessen gaat achter de bal staan en helaas voor Achates is zijn poging te zacht en niet ver genoeg naar de hoek waardoor Bram Wennekers de penalty kan tegenhouden. Teun Lemmen snelt daarna nog voorbij zijn tegenstander op, maar zijn laatste aanraking voor het afwerken is echter wat te hard waardoor Bram Wennekers de hoek snel klein kan maken. Arcen is in de eerste helft wel ijverig, maar voorzetten zijn net niet goed of te gehaast waardoor grote kansen uitblijven. In de rust waarschuwt trainer Michel van de Venn de Achates mannen erop dat DEV Arcen erg hard werkt en meer duels aan het winnen is dan de Ottersummers. Vooral op het middenveld worden slagen verloren en voorin staan Teun Lemmen en Bas Thijssen soms teveel op een eiland. Jerral Taihuttu normaal als rechtsback veelvuldig op de helft van de tegenstander te vinden is vandaag amper over de middenlijn geweest.

Na de rust dringt DEV Arcen fors aan, spits Bas Schreven is erg sterk aan de bal en ondanks zijn lengte nog redelijk snel. Ricky Hermkes zet de lijntjes uit op het middenveld en als hij wat zuiverder in zijn passing was geweest had hij het Achates nog lastiger kunnen maken. Ondanks dat is er eerst een grote kans voor Bas Thijssen, zijn volley met links na een perfect afgemeten voorzet van Teun Lemmen gaat recht in de handen van de keeper. In de 54e minuut laat Achates zich aftroeven op het middenveld, grijpen de verdedigers niet in bij een voorzet en tikt bij de tweede paal de hardwerkende Sam Derks de voorzet van Bas Schreven binnen: 1-1. Daarna heeft Achates het te danken aan keeper Gies Gisbers dat het op gelijke hoogte blijft, een inzet van dichtbij redt hij met de voeten en een keer tikt hij een bal goed uit de hoek. Bij een strakke vrije trap van DEV Arcen tikt Gies Gisbers de bal stijlvol uit de hoek. Teun Lemmen ontvangt een no-look pass van Jeroey Lekatompessy maar stuit vanaf links op de keeper. Scheidsrechter Ruud van Helden fluit een goede wedstrijd en weet de teams wonderbaarlijk genoeg zonder kaarten in bedwang te houden. Sjors Weijers en Guus Vervoort komen erin voor Jeroey Lekatompessy en Jerral Taihuttu wanneer DEV steeds gevaarlijker wordt. Helaas kunnen ook zij niet voorkomen dat in de 75e minuut Achates op achterstand komt. Ricky Hermkes lepelt de bal over de verdedigers heen, Joep Stamer is zijn directe tegenstander Guus Knelissen even uit het oog verloren en met een droge roller schiet hij DEV op een voorsprong. De slotfase blijft erg rommelig en Achates komt nog eenmaal met de schrik vrij wanneer een counter van DEV geen goal oplevert. Een zwakke wedstrijd van Achates vandaag, de gemiste penalty bleek uiteindelijk het kantelpunt in de wedstrijd waardoor DEV het geloof in een goed resultaat behield en hier uiteindelijk harder voor werkte dan Achates.

Karakteristieken

Opstelling Achates: Gies Gisbers, Jerral Taihuttu (66. Guus Vervoort), Bob Bindels, Damien Matulessy, Joep Stamer, Giel Loeffen, Yanick Cillessen, Siem Loeffen, Jeroey Lekatompessy (66. Sjors Weijers), Bas Thijssen en Teun Lemmen

Doelpunten:
14. Bob Bindels 0-1
54. Sam Derks 1-1
75. Guus Knelissen 2-1

Scheidsrechter: Ruud van Helden

Gele of rode kaarten: geen