St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates/de Zwaluw MO13-1, pakt de koppositie

Achates/de Zwaluw MO13-1, pakt de koppositie

3 oktober 2017

Achates/de Zwaluw MO13-1, pakt de koppositie

In het kermisweekend van zowel Ottersum als Oeffelt pakken de meiden van  Achates/de Zwaluw MO13 de koppositie in de competitie. Het seizoen is nog lang en er zijn nog maar 2 wedstrijden gespeeld, maar we staan in ieder geval deze hele week bovenaan. 

Op deze regenachtige 30 september speelde Achates/de Zwaluw de uitwedstrijd in Escharen tegen het meiden combinatie team van Estria/GVV’57/SCV’58. Na de gebruikelijke toespraak voor de wedstrijd werd de opstelling,  met een verrassing bekend gemaakt,  Geertje zou starten als onze spits.  In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht. Estria/GVV’57/SCV’58 speelde erg compact met veel meiden rond de bal.  Achates/de Zwaluw had veel moeite om hier tussen de ruimte te vinden, toch kregen zij steeds meer grip  op de wedstrijd en drongen  af en toe gevaarlijk door in de 16 van de thuisploeg.  Terwijl de aanvalspogingen van Estria/GVV’57/SCV’58 telkens goed werden opgevangen door de defensie van Achates/de Zwaluw. Via een uitstekende combinatie belande de bal voor de voeten van Geertje en met een mooi geplaatst schot werd de keeper gepasseerd ( 0-1). Met deze stand konden de meiden gaan rusten.

In de tweede helft namen de meiden van Achates/de Zwaluw het heft in handen. De passes kwamen beter aan,  de ruimtes werden beter benut en Estria/GVV’57/SCV’58 kreeg steeds meer moeite om het tempo bij te houden. De achterhoede  van de thuisploeg werd dan ook regelmatig helemaal  zoek gespeeld  wat resulteerde in goede kansen echter de bal wilde er echter niet in. Hanna scoorde wel nog een keer, helaas werd de goal afgekeurd, omdat zij net buitenspel stond.  Door goed combinatievoetbal  bleven de kansen komen, maar het lukte niet om de 2de goal te maken en de wedstrijd definitief op slot te gooien.  Zo bleef het spannend.  Een afgeslagen bal vanuit een corner kwam bij een  vrijstaande speelster van  Estria/GVV’57/SCV’58 terecht en zij kon alleen op Nick af.  Fenna,  de kilometervreter vandaag,  kon haar met een lange sprint in halen en vakkundig van de bal afzetten (“goeie beuk”).  De scheidrechter  zag hier echter een vrije trap in. De vrije trap werd goed laag ingeschoten en Nick kon deze nog net uit hoek werken.  Mees en Tosca kregen nu de opdracht  om het slot op de deur te doen, de sleutel weg te gooien en de 0-1 voorsprong over de streep te trekken.  De laatste minuten werden goed uitgespeeld en tweede overwinning was een feit.

Prima wedstrijd gespeeld met goed voetbal, als de kansen nu ook nog benut gaan worden, dan kan de coach de laatste minuten ook rustig op de bank gaan zitten.

Fijne kermis allemaal !!!