St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Bekerderby van Achates tegen Vitesse in laatste secondes beslist!

Bekerderby van Achates tegen Vitesse in laatste secondes beslist!

17 september 2017

Bekerderby van Achates tegen Vitesse in laatste secondes beslist!

Scheidsrechter Dragstra uit Heerlen was het Ottersumse publiek slecht gezind, toen hij ver in blessuretijd de overwinning aan Vitesse gunde. Direct na de beslissende goal floot hij voor het einde van de derby.

De eerste helft was na een schampschot in de 3e minuut van Jeroey Lekatompessy wat angstig aan Ottersumse zijde. Bij Vitesse wist men elkaar beter te vinden en de spitsen maakten meer acties waaruit doelrijpe kansjes ontstonden. Toch was de beste scoringskans in de 19e minuut voor Achates. Siem Loeffen werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en de scheidsrechter kende een strafschop toe aan de roodwitten. Johan Kleynen schoot wel goed in de hoek, maar de keeper gokte op dezelfde hoek en pareerde het schot uitstekend. Na ruim een halfuur ging Martijn Custers op rechts goed door en was twee verdedigers te slim af. Van dichtbij schoot hij de 0-1 hard binnen.
Een tegenvaller voor Achates, dat hiermee een mentale tik kreeg te verwerken. Keeper Stefan Arts was echter deze zaterdagmiddag goed bij de les en was attent en rustig als sluitpost. Na een actie in de 42e minuut van Siem Loeffen, was de afronding net niet nauwkeurig genoeg om keeper Mark van Ginkel op de proef te stellen. Aan de kant strandde e ven later de gevaarlijkste man aan Vitesse zijde, spits Custers, op keeper Arts. De kleine voorsprong bleef tot aan de theepauze op het scorebord.

De 2e helft startte Jop voor zijn geblesseerde broer Giel Loeffen en Vitesse had Jimmy Brons(vreemd genoeg vooraf niet op het digitale wedstrijdformulier geplaatst) ingebracht voor Bas Janssen. Al in de 49e minuut was Johan Kleynen de redder in nood, toen hij de bal van de doelijn kon wegtrappen. De Ottersumse goalie was al een gepasseerd station. In de 51e minuut was Jerral Taihuttu op links, na een prachtige pass over de volle breedte, zijn opposanten te snel af en kon in 2e instantie keeper van Ginkel verschansen(1-1). Vitesse wilde dit zo snel mogelijk rechtzetten en kreeg ook wat kansjes. Allengs sloop echter ook een stukje irritatie in de Gennepse ploeg. Het oogde wat mat en de inzet van diverse spelers was niet om over naar huis te schrijven. Dit sterkte de ploeg van trainer Michel van de Venn en het voetbal werd beter. Rond het uur kreeg Achates een unieke kans na het uiteenrijten van de Gennepse verdediging, maar men liet na zichzelf te belonen. Even later kreeg Vitessenaar Niek Hendriks ook een dot van en kans, maar ook hij verzuimde trekker over te halen. Aan Achates zijde moest tweemaal worden gewisseld. Over en weer droogde de doelpogingen op. Lichtgewicht Sjors Weijers, ingevallen voor de geblesseerde Yanick Cillessen, kreeg in twee minuten tijd tweemaal geel voor te laat ingezette tackles. De druk nam wel toe, maar echt gevaar bleef alsnog uit. Totdat in de 95e minuut een afgeslagen bal op rechts door Björn Hendriks digitaal achter keeper Arts verdween. Scheidsrechter Dragstra floot direct na de aftrap af. Zuur en ook al was een gelijk spel zeker verdiend geweest, eindigde hiermee ook het bekeravontuur van Achates.

Zondag 24 september start de competitie en gaat Achates op bezoek bij Achilles in de Reek. Een volkomen onbekende tegenstander, maar dat is ook het interessante van de nieuwe competitie-indeling.

Toeschouwers: 250

Opstelling V.V. Achates:

Stefan Arts, Giel Loeffen(46/Jop Loeffen), Johan Kleynen, Damien Matulessy, Yanick Cillessen(70/ Sjors Weijers), Taleb Sarkouk, Siem Loeffen, Jeroey Lekatompessy, Jerral Taihuttu, JP ten Haaf en Jorai Matulessy, (61/ Paul Toonen).

Scheidsrechter:
T. Dragstra uit Heerlen

Doelpuntenmakers:

0-1                         31. Martijn Custers
1-1                         51. Jerral Taihuttu
1-2                         95. Bjorn Hendriks

Bijzonderheden:
Rood in de 88e minuut voor Sjors Weijers na tweemaal geel
Johan Kleyen mist in 20e minuut een strafschop voor Achates.