St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Bekerwedstrijd Achates/ de Zwaluw MO15 tegen Sportclub Irene MO15

Bekerwedstrijd Achates/ de Zwaluw MO15 tegen Sportclub Irene MO15

17 december 2018

We mochten naar Tegelen afreizen voor onze bekerwedstrijd. Sportclub Irene was ongeslagen kampioen geworden in hun competitiepoule. Dus we dachten te weten wat we moesten doen. Blijven voetballen en strijden.

Van het begin af aan  waren we geconcentreerd bezig. Het begin was even spannend.  Wie heeft de overmacht of gaat het gelijk op?   Beide ploegen kregen kansen. Het was echter Sportclub Irene die scoorden. Uitgespeeld: 3 vrouwtjes gepasseerd en scoren. Dat mag niet gebeuren.

Vanaf dat moment werden we nog feller en bleef de bal rondgaan zonder dat Sportclub Irene de bal kon bemachtigen. 4 open kansen voor de goal maar niet scoren.  Toch blijven doorgaan. We bleven oppermachtig aan de bal en veel op het veld van de tegenstander. Maar scoren ontbrak. Met de stand 1-0 gingen we de rust in.

De meiden moesten nog iets eerder naar de bal toegaan en zo door blijven voetballen.  We zijn beter als Sportclub Irene.  Hoe begint de 2de helft?

De 2de helft begon zoals het einde van de 1ste helft. Wij weer veel aan de bal en veel op de helft van de tegenstander. Gelukkig scoorde we en dat was zeer verdiend.  Er viel al een beetje last van de schouders bij de speelsters.

We bleven na onze goal door voetballen. Het spelbeeld bleef hetzelfde. Zou de tegenstander er niet moedeloos van worden? Nee dus. Sportclub Irene bleef verdedigen en af en toe naar onze speelhelft. Met een aanval op de goal.

Bij een terugspeelbal op de keeper ging het mis. De keeper mocht de bal niet in de handen nemen en moest via de grond de bal weg werken. Maar een speelster van de tegenstander kwam ertussen en nam de bal mee en scoorde. Dit was zeker niet verdiend. De kopjes niet laten hangen en er weer fel tegen aan. We bleven kansen houden. Vrije trap; verschillende corners maar de bal wil niet de goal in.  Het spelbeeld bleef tot het eind van de wedstrijd zo en het bleef dus spannend tot het eind van de wedstrijd

Meiden: goed gespeeld. Gestreden als leeuwinnen. Mooie spannende wedstrijd.

Verslaggever bedankt voor de goede info.

Truus Billekens