St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Belangrijke zege de Zwaluw/Achates MO15 tegen Olympia MO15

Belangrijke zege de Zwaluw/Achates MO15 tegen Olympia MO15

1 april 2019

Zaterdag 30 maart de belangrijke wedstrijd tegen nummer 2 op de ranglijst Olympia `18. De meiden hadden zin in de wedstrijd maar sommige waren wat zenuwachtig.

De warming-up werd goed gedaan en we gingen gemotiveerd het veld op. Gelijk vanaf het beginsignaal gingen we druk zetten op Olympia en veroverden we de bal. We kozen voor de aanval en dat was  de goede uitgangspositie. Maud passeerde wat verdedigers en scoorde 1-0 na 5 minuten. We bleven maar aanvallen en na 10 minuten maakte we de 2-0.

Daarna volgde nog vele aanvallen maar we scoorden niet meer. Olympia kwam  ook een paar keer voor onze goal. Maar Nick stond goed opgesteld en zorgde dat zijn doel schoon bleef. En anders stonden de verdedigers goed op hun posities of losten ze het gevaar op met hun snelheid.

Ruststand 2-0.

Na de rust kwam Olympia als strijders uit hun kleedlokaal en vochten om elke bal. We hadden het moeilijk en kregen minder balbezit. Maar er werd wel gevochten en dat kostte energie. We kwamen pas laat in de 2de helft weer een paar keer voor de goal van Olympia. Mees K. ging helemaal mee naar voren op links en gaf een mooie voorzet op Geertje. Geertje schoot net over.

Daarna kregen we nog een paar kansen maar het lukte niet om te scoren. Het leek soms een  flipperkast.

10 minuten voor het einde kregen we een strafschop tegen. Er werd een speelster van Olympia onderuit gehaald in het strafschopgebied. Nick had geen enkele kans om de strafschop te stoppen.

2-1.

Het werden nog 8 spannende minuten om de overwinning te vieren maar het lukte. 15 punten uit 5 wedstrijden. Knap meiden.

Volgende week weer gemotiveerd tegen Festilent MO15 om 13.30u in Oeffelt. Fijn als er weer veel publiek is.

Truus Billekens