St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Coen de jager neemt Achates 3 bij de hand in doelpuntrijke wedstrijd

Coen de jager neemt Achates 3 bij de hand in doelpuntrijke wedstrijd

26 maart 2018

Coen de jager neemt Achates 3 bij de hand in doelpuntrijke wedstrijd

Achates 3 kende afgelopen zondag een gemakkelijke middag tegen DSV 5 in het Brabants ‘Sint-Tunnis’. Achates verzuimde aan het begin van de wedstrijd direct de wedstrijd in het slot te gooien. Echter was het spits de Jager die voor rust het doelpuntenaantal flink opschroefde.

’t Derde startte deze zondag met enkele wijzigingen t.o.v. de week ervoor, dit vanwege de afwezigheid van een aantal die de week ervoor nog in de basis stonden. Deze wedstrijd werd er voor het eerst gespeeld in de nieuwe tenue’s en het moet gezegd worden: De heren van ‘t 3e lopen er weer netjes bij in deze tricots. De wedstrijd op het droge, hobbelige veld (maar ach, dat zijn we in Ottersum wel gewend) was nog geen vijf minuten oud toen Achates een vrije trap op een mooie schietafstand kreeg. Coen de Jager ging achter de bal staan en joeg de bal met de nodige vaart tegen de touwen. 0-1, op dat moment een mooie bekroning op de goede start aan deze wedstrijd. Ondanks dat hierna het veldspel prima verzorgd bleef en er veelvuldig mooie aanvallen opgezet werden, vergaten de Ottersummers de score verder uit te breiden. Pas na een half uur spelen werd er eindelijk weer een aanval doeltreffend afgerond. Een schitterende pass van Danny bereikte Jan, die speelde zichzelf vrij en knalde de bal vol op de lat. De bal spatte van de lat terug de zestien in, bovenop de kruin van Joep. Die gaf de bal de juiste richting mee en verschalkte de DSV-keeper die nog op de grond lag na het schot van Jan (0-2). Kort voor rust was het weer de beurt aan Coen. Na twee puntgave aanvallen en dito assists van Joep schroefde hij de voorsprong op naar 0-4. De DSV-doelman voorkwam vervolgens met een prachtige reflex dat Coen de score nog verder kon opvoeren voor rust.

Na de rust (die werd afgesloten zonder een bakkie thee, ondanks de inspanningen van het Sint-Tunnisse kantinepersoneel) was het spelbeeld wat veranderd. De aanvallen en combinaties van voor de rust kwamen minder goed uit de verf. Hierdoor bleef de DSV verdediging wat gemakkelijker overeind. Echter bleef de voorhoede wel dreigend en probeerde het de score op te schroeven. Tussendoor werd iedereen nog opgeschrikt door een – naar het leek – ernstige blessure van Fabio. Gelukkig kon hij na wat wonderwater en de helende nabijheid van zijn vader zelf weer opkrabbelen. De wedstrijd zat er voor hem wel op, maar gezien zijn naderende vakantie kun je uiteraard beter geen risico nemen. Pas na een half uur spelen in de tweede helft was het wederom Coen die Achates 3 bij de hand nam. Binnen 5 minuten scoorde hij tweemaal, waarvan de 0-6 wel de mooiste was. Met een bekeken chip lepelde hij met zijn chocolade been de bal over de DSV-doelman heen. Deze kon de bal slechts nog beroeren, maar niet voldoende om een doelpunt te voorkomen. Hierna was het beste er wel vanaf bij de heren van het 3e. Het sportieve DSV 5 kreeg nog enkele kansjes, het ontbrak hen ook aan enig geluk toen een flinke knal onderkant lat weer terug het veld in stuiterde. De ijverige Jan had daarnaast nog eenmaal scheidsrechter Verbeek op het verkeerde been gezet middels een mooie snoekduik die zelfs in het Dolfinarium gewaardeerd zou worden. De vrije trap werd echter door Coen rakelings naast geschoten. De wedstrijd kabbelde vervolgens naar zijn einde toe.

Wederom een mooie zege voor het 3e, met daarnaast ook nog veelvuldig mooie aanvallen en afronding. Met zijn 5 doelpunten van afgelopen zondag staat Coen nu bovenaan in het topscorers klassement. Volgende week een vrij paasweekend, op zondag 8 april treedt het 3e weer aan op de eigen Niersvallei tegen het Boxmeerse Olympia ’18 5. De wedstrijd begint om 10 uur.

Statistieken:

DSV 5 – Achates 3
Eindstand: 0-6 (0-4)
Scheidsrechter: J. Verbeek (DSV)

Doelpunten:
05’: Coen de Jager
28’: Joep Verbeek
37’: Coen de Jager
43’: Coen de Jager
75’: Coen de Jager
78’: Coen de Jager

Topscorers lijst Achates 3 (per 25-03)
1. Coen de Jager (9x)
2. Joep Verbeek (7x)
3. Jan Pouwels (5x)
4. Amir Buco (4x)
5. Daan Geurts (3x)
—Sietse Belt (3x)
7. Alex Gulen (2x)
—Fabio Smits (2x)
—Pim Volkert (2x)
10.Guus Vervoort (1x)
—Eigen goal tegenstander (1x)


Achates 3 voorafgaand aan de wedstrijd tegen DSV (tijdens de warming-up).