St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Danny Brouwers helpt Achates 3 aan overwinning

Danny Brouwers helpt Achates 3 aan overwinning

14 mei 2018

In een matte wedstrijd was Danny Brouwers met zijn 2 doelpunten de gevierde man aan Achates kant. In een lastige tweede helft besliste hij de wedstrijd tegen Toxandria 3 in Achates voordeel.

Achates startte fel aan de eerste helft. Net zoals vele wedstrijden dit seizoen vergat het 3e zichzelf direct te belonen. Enkele grote kansen werden niet afgemaakt. Armia kwam als rechtsback veelvuldig mee op en bediende de voorhoede tevergeefs met mooie voorzetten en passes. Gelukkig voor Achates had de tegenstander uit Rijkevoort ook niet echt de intentie om aanvallend te spelen en bleven zij bijna de gehele eerste helft met 9 man achter de bal spelen en probeerde ze met 2 spitsen in de omschakeling te verrassen. Wellicht dat zij nog wat naweeën hadden van het Rijkevoortse kermisweekend.  Na enkele kleine speldenprikjes moest doelman Bart er echter ook nog eenmaal aan te pas komen om een tegentreffer te voorkomen. Hij tikte de bal knap uit de hoek na een schot van een Toxandria aanvaller. Na een half uur spelen leek Achates dan toch op voorsprong gekomen. Pieter had eerder al met een kopbal à la Robin van Persie getracht te scoren (net naast), even later legde hij de bal perfect voor op spits Amir. Waar iedereen dacht dat de bal wel in het doel zou belandde, lukte het toch om vanaf één meter van de doellijn de bal over te tikken. In de 38e minuut werd dan toch de ban gebroken. In eerste instantie leed Danny balverlies, maar na goed doorzetten lukte het hem toch om de bal rond het Rijkevoortse zestienmeter gebied te heroveren. Gezien er geen goede afspeelmogelijkheden waren, koos Danny voor een individuele actie. Hij snelde langs een aantal verdedigers en schoot de bal perfect in de rechterbovenhoek. Een schitterende goal van Danny, die daarmee zijn eerste seizoenstreffer maakte. Nog geen minuut later stond de 2-0 op het score bord. Amir kwam aan de rechtkant op en zette de bal voor richting de penaltystip. Een Toxandria verdediger probeerde de bal uit de doelmond te werken, maar raakte de bal totaal verkeerd. Met een bizar effect tolde de bal zeer ongelukkig met een boogje tergend langzaam binnenkant paal binnen, achter de verbouwereerde doelman. Met een 2-0 voorsprong leek Achates de controle te hebben om de wedstrijd rustig verder te spelen. Jan werd overigens al vroeg in de eerste helft gewisseld (blessure) en werd verdienstelijk vervangen door Sjuul. Hiermee was het wisselaanbod voor het 3e echter wel al verbruikt.

Na 20 minuten spelen in de tweede helft moest ook Amit noodgedwongen naar de kant, wat betekende dat Achates met 10 man verder moest. Aangezien in de eerste helft vele kansen onbenut waren gelaten, kwam de tegenstander hiermee automatisch terug in de wedstrijd. Nadat ze al een tweetal enorme kansen vakkundig om zeep hadden geholpen, ging een goed geplaatst schot na een afgeslagen aanval onhoudbaar in de goal. Gezien er nog 20 minuten te spelen waren gaf dat de tegenstander moed om nog eens flink aan te zetten. Met enig geluk wist Bart samen met zijn verdediging verder onheil te voorkomen en bloedde de wedstrijd langzaam maar aan dood. Aangezien de marge slechts één doelpunt was, bleef het wel spannend. Gelukkig was het weer Danny die letterlijk en figuurlijk opstond. Nadat hij na een aanval al zijn schot gekeerd zag worden, stond hij (nadat hij op cde grasmat lag) snel op en veroverde de bal die vrij was gekomen in de zestien. Met een uiterste krachtsinspanning tikte hij beheerst de bal voorbij de Rijkevoortse achterhoede en gooide de wedstrijd definitief in het slot. Hierna was de angel uit de wedstrijd en kon scheidsrechter Nagelhout na exact 90 minuten affluiten. Aanstaande dinsdag 15 mei speelt Achates weer. Om 19.00 uur wordt er afgetrapt in en tegen Heijen 2. Later deze zondag bereikte het bericht dat Vitesse ’08 4 hun wedstrijd gewonnen had en daarmee kampioen zijn geworden in onze klasse. Helaas heeft ‘t 3e niet tot het einde kunnen meestrijden om deze titel, de felicitaties gaan uit naar de buren uit Gennep.

Statistieken:

Achates 3 – Toxandria 3
Eindstand: 3-1 (2-0)
Scheidsrechter: W. Nagelhout

Doelpunten:
’38: Danny Brouwers (1-0)
’39: Eigen doelpunt Toxandria 3 (2-0)
’68: Speler Toxandria 3 (2-1)
’77: Danny Brouwers (3-1)

Topscorers lijst Achates 3 per 13-05-2018
1. Coen de Jager 14x
2. Joep Verbeek 9x
— Amir Buco 9x
4. Jan Pouwels 8x
5. Sietse Belt 4x
6. Daan Geurts 3x
7. Alex Gulen 2x
— Danny Brouwers 2x
— Fabio Smits 2x
— Guus Vervoort 2x
— Pim Volkert 2x
— Eigen doelpunt tegenstander 2x
13. Cas Wils 1x
— Wesley Sep 1x


Foto: Actiebeeld van Danny tijdens een eerdere wedstrijd dit seizoen
© Peter Gommans