St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » De Zwaluw/Achates MO15 wint ook haar derde wedstrijd.

De Zwaluw/Achates MO15 wint ook haar derde wedstrijd.

25 februari 2019

Zaterdag 23 februari  speelde  de Zwaluw/Achates MO15 haar derde wedstrijd in de voorjaarscompetitie.  De meiden gingen op bezoek bij het combinatieteam

St SSS’18/VV Holthees  MO15 in Overloon.  Door blessures en omdat Gwen bereid was de MO19 te ondersteunen gingen we 14 speelsters op pad. Het zonnetje scheen aangenaam en de reis verliep voortvarend zonder noemenswaardige bijzonderheden dus daar hoeven we het verder niet over te hebben.

In het najaar hadden we nipt (0-1) verloren van onze tegenstandster.  De wedstrijd zou op kunstgras gespeeld worden, niet onze favoriete ondergrond.  Nick , onze vaste keeper was nog geblesseerd.  Daniëlle (net hersteld van de griep) zou de plek onder de lat innemen.  Kortom het beloofde een boeiende confrontatie  te worden. 

Om de boel dicht te houden werd het duo Mees en Mees, centraal achterin neergezet .  In de vorige wedstrijd een beproefd recept om kopzorgen van de coaches te voorkomen.  Iza, Tosca  en Rayva  stonden op de backposities.  Fenna was weer de motor op het middenveld met  Esmee, Iris en Lot naast haar. De voorhoede werd gevormd door Maud, Geertje,  Milou en Isabelle (voor degene die hebben geteld, ze stonden niet allemaal tegelijkertijd in het veld).

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en drong de Zwaluw/Achates MO15  ver  terug op haar eigen helft.  De meiden hadden het lastig met het fysieke spel van tegenstander en moesten wennen aan de plastic grasmat. Na verloop van tijd kregen onze meiden meer grip op de wedstrijd konden met goed voetbal vaker doordringen op de helft van de tegenstander.  De Zwaluw/Achates MO15 opende de score.  Iris kon de bal oppikken en de 16 in dribbelen om daar verwoestend uit te halen 0-1. De wedstrijd was gekanteld.  De Zwaluw/Achates MO15  had het heft nu in handen.  Bij de tweede treffer, kreeg  Maud kreeg de bal van rechts in de drukte aangespeeld. Zij speelde de bal door op de rand van de 16 vrijstaande Lot.  Lot bleef uiterst cool bij de aanname en schoof de bal beheerst langs de keeper tussen de palen, 0-2.  Dit was ook de ruststand.

De tweede helft werd door de Zwaluw/Achates gedomineerd. Slechts sporadisch kwam de St SSS’18/VV Holthees nog voor onze goal.  De tegenstander probeerde ons echter op allerlei manieren van slag te brengen, maar onze meiden bleven gedisciplineerd voetballen en ja,  ook zij konden zo nu een dan de beuk erin gooien.  Zo zette Geertje de laatste man van  St SSS’18/VV Holthees met een stevige schouderduw  goed van de bal en Isabelle was er als de kippen bij om de vrije bal in de touwen te schieten 0-3.  Het was uiteindelijk  Mees G. die met een afstandschot de eindstand van 0-4 op het scorebord zette.

Met drie wedstrijden gespeeld, drie overwinningen op zak , een doelsaldo van 15 voor en 0 tegen,  is de Zwaluw/Achates MO15  de koploper in de voorjaarscompetitie.  Na het carnavalsweekend en week vrij,  is de eerst volgende competitiewedstrijd 16 maart thuis tegen Olympia ’18.