St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » De Zwaluw/Achates MO15 wint ook haar laatste competitie wedstrijd.

De Zwaluw/Achates MO15 wint ook haar laatste competitie wedstrijd.

26 mei 2019

Zaterdag 25 mei was de slotdag van de competitie voor de Zwaluw/Achates MO15.  De  kersverse kampioen mocht het in de uitwedstrijd opnemen tegen nummer twee Volkel  MO15. In de najaarscompetitie eindigde deze confrontatie in een wat bloedeloze 0-0 op kunstgras.  Maar de dag begon om 9.15 uur met het zogenaamde kampioenenontbijt in de kantine van Achates.  Tijdens het gezamenlijke ontbijt konden de spannende momenten van het seizoen nog eens worden aangedikt en worden bekeken op het TV-scherm.  Daarna vertrok de karavaan naar Volkel. 

De wedstrijd werd tot opluchting van de meiden op echt gras gespeeld en een trouwe schare supporters was weer met het team meegereisd. 

Er werd gekozen voor het vaste concept met het  duo Mees en Mees, centraal achterin geflankeerd door  Tosca /Daniëlle en Iza /Gwen.  Fenna was weer de motor op het middenveld met  Esmee, Iris en Rayva naast haar.  De voorhoede werd gevormd door Lot/Milou ,  Isabelle/Geertje en Mila/Hanna en uiteraard onze sluitpost Nick in de goal.

Het werd een boeiende wedstrijd met twee ploegen die wilden winnen.  Toch had de Zwaluw/Achates MO15 een licht overwicht en hadden zij ook de betere kansen om te scoren.  Het was Mees  die  via een been van de tegenstander met een afstandschot de score opende, 0-1.  Een goed  schot van Geertje belandde buiten bereik van de keeper op de lat.  Het klinkt prachtig en ziet er spectaculair uit, maar tellen doet ie nog steeds niet.  Met een 0-1 voorsprong  mochten de meiden op naar de thee.

De tweede helft gaf een beetje hetzelfde beeld, al werd er nog meer op de helft van de thuisploeg gevoetbald.  Zo nu en dan kwam Volkel er, m.n. via hun linksbuiten,  goed uit, maar de aanvallen werden goed opgevangen door de Zwaluw/Achates defensie.  Het was uiteindelijk weer Mees die de tweede van de dag scoorde.  Via een goede combinatie van Rayva en Fenna, kreeg ze de bal, kon deze vrij spelen en met een mooie boogbal passeerde ze de keeper, 0-2.  Dit bleek ook de einduitslag te zijn.  Met deze overwinning  heeft  de Zwaluw/Achates  MO15 uiteindelijk zeven punten meer dan nummer twee en met een doelsaldo van 39 voor en 6 tegen ook in de laatste wedstrijd laten zien dat zij in deze competitie de beste zijn.

Bij de terugkomst in Ottersum stond de “platte” kar de meiden op te wachten, want ook aan deze kant van de Maas werd er een zegetocht door het dorp gehouden.

Een mooie afsluiting van een mooi seizoen.