St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Derby Achates – Milsbeek in evenwicht

Derby Achates – Milsbeek in evenwicht

17 maart 2022

Theo Jacobs vandaag de coach tegen S.V. Milsbeek.

Het was de 3e wedstrijd in een week, maar de strijdlust en verbeten duels, die passen bij een derby, maakten het toch een aantrekkelijk partij. Uiteindelijk kon iedereen leven met de 1-1. De coach aan Ottersumse zijde is vandaag Theo Jacobs, die aan het eind van het seizoen stopt na een rijke trainerscarrière bij Achates. De verdiende kers op de taart voor hem. Trainer Sven Jeuriens kon door Corona niet van de partij zijn.

Achates startte fel en dat leverde na een minuut of acht de eerste mogelijkheden op om de score te openen. Keeper Justin Sillisen kan echter steeds makkelijk redding brengen. In de 17e minuut schiet Yannick Schouten hard op doel na een steekpass van Bas Thijssen, maar de pegel wordt geblokt. Een paar minuten daarna worden in het drukke Milsbeekse strafschopgebied schoten van Schouten en Konings geblokt. Ottersum wil te graag, maar is vaak te onstuimig en gehaast om succes te hebben. Milsbeek heeft de eerste Achates storm goed opgevangen en komt zelf beter in het spel, vooral de behendige Wahid Rashidi verdeelt het spel goed en creëert slimme openingen voor zijn medespelers. Voor Joep Stamer is op links Pepe van Hoeve een lastige en snelle opponent.

In de 40e minuut wordt door Milsbeek uit een vrije trap door Pepe van Hoeve de bal vrij laag in de zestien gebracht en in een mêlee van spelers lijkt de bal rechtstreeks het doel in te gaan. Of is het Rashidi, die nog balcontact heeft gehad? Keeper Sjoerd Peeters is kansloos. De eerste kans voor de Roodzwarten is meteen raak. Toch wel een tik voor het team van coach Jacobs.

De 2e helft start weer met een agressief Ottersum, waarbij linksback Gijs Thijssen is vervangen door Daniel de Oude. In de 47 minuut schiet Bas Thijssen in het drukke zestienmetergebied vanuit de draai keihard op de paal. Even later gaat een inzet uit een Ottersumse corner net langs de verkeerde kant van de staander. Met het uur moet Nick Derksen na een stevig duel geblesseerd naar de kant. Milsbeek neemt het initiatief weer over en kan makkelijk combineren zonder daarbij keeper Peeters echt te verontrusten. Jelle van Hensbergen ontvangt geel naar een harde charge op Bas Thijssen. Die moet zich laten vervangen. In de 75e minuut lijkt een corner van Ottersum er direct in te draaien, maar gaat uiteindelijk toch net naast de verre staander. Een paar minuten later is Kai Bicentini gevaarlijk, wanneer hij de in een druk strafschopgebied zich goed vrijmaakt, maar net naast schiet. Milsbeek denkt de voorsprong over de streep te kunnen trekken en behoudens een verdekt schot van Pepe van Hoeve is het gif uit hun spel. In de 85e minuut is het Joep Stamer, die op rechts drie spelers op het verkeerde zet en vervolgens snoeihard binnenschiet. Uiteindelijk een verdiend gelijkspel en loon naar werken voor de Roodwitten. Achates zet nog wel aan voor een slotoffensief maar de stand verandert niet meer.

Zondag 20 maart speelt Achates tegen De Zwaluw uit Oeffelt.

Karakteristieken

Opstelling Achates:
Sjoerd Peeters, Gijs Thijssen (46. Daniel de Oude), Bob Bindels, Jop Loeffen, Joep Stamer, Damien Matulessy, Bas Thijssen (72. Max van de Brink), Luca Janssen, Kai Bicentini, Pim Konings (72. Sjoerd Verwaaij) en Yannick Schouten.

Doelpunten:
40. Pepe van Hoeve 0-1
85. Joep Stamer 1-1