St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Derby Achates – Milsbeek kent twee gezichten

Derby Achates – Milsbeek kent twee gezichten

16 oktober 2017

De laatste derby tegen SV Milsbeek dateert van 26 maart 2015 in Milsbeek. Achates was daarbij de gelukkige overwinnaar, met een gouden doelpunt van Coen de Jager werd de overwinning destijds met kunst en vliegwerk over de streep getrokken. Vandaag was het wedstrijdbeeld heel anders.

Keeper Alie Sesay van Milsbeek onderscheidde zich vandaag met enkele knappe reddingen, waarvan er een al direct in de 2e minuut. Milsbeek had ook snelle mensen voorin en de tegenstoten onder leiding van aanvoerder en spits Ali Gencalioglu waren steeds dreigend. In de 3e minuut schoot Freek Kerkhoff (ex-Achates) in het zijnet en even later ging uit een afgeslagen corner de bal voorlangs de goal van Hein de Jager. Achates speelde onzeker en de spelers wilde de bal liever niet dan wel. In de 12e minuut gaat het mis, doordat Selim Sahinturk op rechts makkelijk zijn man uitspeelt en op maat voorzet op de vrijstaande Nick Derksen, die beheerst binnenkopt (0-1). De roodwitten kunnen nauwelijks een vuist maken. In de 18e minuut komt Jeroey Lekatompessy na een scrimmage in vrije schietpositie, maar van dichtbij schiet hij hoog over. De Milsbeekse aanvoerder Gencalioglu zoekt met provoceren en overtredingen steeds het randje op en loopt op een domme plaats tegen geel aan. In de 31e minuut krijgt door slordig uitverdedigen van Achates, Nick Derksen de bal in vrije schietpositie en beheerst laat hij de Ottersumse keeper kansloos (0-2). Milsbeek stoort sterk en zet vroeg druk op de bal. Balverlies of verkeerde passes van Achates zijn vaak het gevolg. De lange ballen komen nauwelijks aan en zijn vaak een makkelijke prooi voor Milsbeek. Met wat meer overleg had Milsbeek voor de pauze de score nog verder kunnen opvoeren en daarmee de strijd kunnen beslissen.
Wat erin de thee heeft gezeten, is onbekend, maar Achates tapte nu uit een heel ander vaatje. In de 47e minuut maakt uitblinker J.P. ten Haaf zich in de zestien van de tegenstander knap vrij en zet van rechts voor op Jeroey Lekatompessy, die simpel de bal binnenloopt. Twee minuten later is het prijsschieten op de Milsbeekse goal. Tot driemaal toe weet keeper Sesay schoten te pareren en een paar maal zit een Milsbeeks been ertussen, totdat Yanick Cillessen uiteindelijk hard binnenschiet (2-2). Nu is Milsbeek van slag en Achates is de bovenliggende partij. Toch allengs wordt het spel minder van kwaliteit en de wedstrijd heeft door de warmte ook veel kracht gekost. Nog eenmaal komt van Milsbeekse zijde Gencalioglu op links goed door, maar keeper Hein de Jager is attent. Jelle Hendriks is nog een keer dicht bij de winnende goal, maar de reflex van keeper Sesay is uitstekend. Ook invaller Kenny Franken krijgt nog een kans, maar zijn schot wordt gekraakt, doordat hij te lang wacht. Er wordt van beide zijden maximaal gewisseld, wat het spelpeil niet ten goede komt. Waarschijnlijk zijn beide ploegen ook tevreden met de gelijke stand. In de 96e minuut fluit scheidsrechter Lange voor het einde.

Zondag komt HBV uit Beers op bezoek in Ottersum en hopelijk staan de mannen van trainer Michel van de Venn dan direct scherp aan de aftrap.

Karakteristieken

Opstelling V.V. Achates: Hein de Jager, Jop Loeffen, Johan Kleynen,  Damien Matulessy, Yanick Cillessen, Taleb Sarkouk (89. Tim van Cromvoirt), Siem Loeffen, Jeroey Lekatompessy  (69. Kenny Franken), Jelle Hendriks, JP ten Haaf en Jorai Matulessy (69. Paul Toonen).

Scheidsrechter: P. Lange
Doelpuntenmakers:
12. Nick Derksen 0-1
31. Nick Derksen 0-2
47. Jeroey Lekatompessy 1-2
49. Yanick Cillessen 2-2

Gele kaarten:
VV Achates: Yanick Cillessen en Jelle Hendriks
SV Milsbeek: Ali Gencalioglu en Derk Smittenberg