St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Winnende derby voor Achates tegen Milsbeek meer spannend dan goed

Winnende derby voor Achates tegen Milsbeek meer spannend dan goed

21 mei 2019

Een zonovergoten Niersvallei, een grote publieke belangstelling, ofwel alle omstandigheden en ingrediënten voor een leuke pot voetbal.

Voorafgaand aan de competitiewedstrijd tegen SV Milsbeek werd het “lage veld” officieel geopend. In 1954 was dat al eens gebeurd, destijds ook voorafgaand aan de competitiewedstrijd tegen SV Milsbeek. Voorzitter Marie-Louise Mans werd vergezeld door beide teams en een supportersschare om het nieuwe veld te openen. Een veld met een speciale bovenlaag met steenwol vermengt, moet de bespeelbaarheid (lees: belastbaarheid) vergroten. Vijf en zestig jaar terug speelde Cor Gerrits (84 jaar) in het 1e team van Milsbeek en hij verzorgde vandaag samen met de scheidsrechter Bart de Bruin en de pupil van de week Buck van de Stap, de symbolische aftrap. Helaas kon Jan Hopman, destijds in het veld bij Achates I, om gezondheidsredenen niet van de partij zijn.

Met enige vertraging kon de derby in gang worden gezet, nadat uit respect een minuut stilte in acht werd genomen voor het overlijden van May Smits-Pubben, een familie, die altijd nauw betrokken was bij V.V. Achates.

Milsbeek gooide gelijk alle schroom van zich af en begon veel beter aan de wedstrijd. Met lange ballen werden de vleugelspelers bereikt en Daniël Janssen kreeg al na twee minuten een reële scoringskans, maar schoot van dichtbij over de kruising. Na tien minuten eenzelfde actie en nu schiet Janssen op rechts de bal strak in de verre hoek (10/0-1). Achates probeert uit standaard situaties gevaar te stichten, maar verder dan een vrije trap van Siem Loeffen over de kruising en enkele slecht renderende corners komen de Rood-witten niet. Een mooie actie van Jeroey Lekatompessy rondt hij af met een schot in het kruis, maar keeper Bas van Egeren tikt de bal bekwaam over de lat. Nick Derksen krijgt nog een unieke scoringsmogelijkheid, maar legt heel zwak af en voorkomt, zo, dat Achates het nog moeilijker krijgt. Achates mist duidelijk flair en speelt teveel met de handrem erop. Na de drinkpauze loopt Milsbeek meer achteruit in plaats van Achates pijn te doen. In de 39e minuut wordt Teun Lemmen door Jeroey Lekatompessy goed aangespeeld en met zijn snelheid kan hij ongehinderd de Milsbeekse doelman verschalken (39/1-1). Ook Giel Loeffen is nog eenmaal gevaarlijk, doch de keeper redt prima. Daniël Janssen krijgt enkele minuten voor de pauze opnieuw een prima scoringskans, maar zijn kopbaal belandt op de lat. In de 44e minuut slalomde Teun Lemmen prachtig voorbij enkele verdedigers en legt uitstekend terug op Jeroey Lekatompessy, die zich dit buitenkansje niet laat ontnemen (44/2-1). Met deze stand breekt de pauze aan.

Na de thee begint Achates veel energieker aan het vervolg van de wedstrijd en Jeroey Lekatompessy ziet na een goede actie zijn bal over de kruising gaan. Een minuut later krijgt Teun Lemmen, na een combinatie met Siem Loeffen en Jean-Paul ten Haaf, alleen voor de keeper een vrije schietkans, maar hij raakt de bal volledig verkeerd. De zestienjarige Daniël de Oude is in de 55e minuut in het veld gekomen voor Guus Vervoort. Bij een overtreding van Teun Lemmen maakt zijn tegenstander een slaande beweging en beide krijgen terecht geel. In de 64e minuut stoort Teun Lemmen uitstekend, waardoor hij knap in balbezit komt, maar laat zich teveel naar buiten dringen en schiet vervolgens over. De warmte vraagt vandaag veel van de spelers. Aan Achates zijde komt Tim van Cromvoirt binnen de lijnen voor Jeroey Lekatompessy. Milsbeek probeert weer wat meer na voren te spelen, maar veel gevaar levert dat voor alsnog niet op. Voor Taleb Sarkouk komt in de 77e minuut de ook pas zestien jarige Bas Thijssen binnen de lijnen. Nog eenmaal moet Sjoerd Peeters gestrekt naar de kruising en weet een afstandsschot uit vermeend buitenspel, nog net over te tikken. In blessuretijd is Bob Bindels dicht bij de beslissende treffer en uit de rebound krijgt Jean-Paul ten Haaf een nog mooiere kans, maar beide keren is de uitstekende keeper Bas van Egeren de winnar. Ook Teun Lemmen ziet zijn schot geblokt, als hij nog een keer vrij voor de Milsbeekse goalie komt. In de laatste minuut ontstaat er toch nog een kansje voor de Ottersumse goal, maar de bal blijft hangen in het overbezette strafschopgebied. Beide ingevallen ‘B spelers’ speelden frank en vrij en konden terugzien op een prima invalbeurt. Net binnen de 100 minuten fluit scheidsrechter de Bruin voor het laatst en kunnen de gladiatoren het nieuwe terras bij de kantine inwijden. Volgende week speelt Achates de laatste competitiewedstrijd van het seizoen uit tegen SIOL.

Karakteristieken

Scheidsrechter: Bart de Bruin uit Odiliapeel

Toeschouwers: 275

Opstelling Achates: Sjoerd Peeters, Jerral Taihuttu, Bob Bindels, Siem Loeffen, Yanick Cillessen, Guus Vervoort (55. Daniel de Oude), Giel Loeffen, Taleb Sarkouk (77. Bas Thijssen), Jeroey Lekatompessy (68. Tim van Cromvoirt) Jean-Paul ten Haaf en Teun Lemmen.

Doelpunten:
10. Daniel Janssen 0-1
39. Teun Lemmen 1-1
44. Jeroey Lekatompessy 2-1

Gele kaarten:
Willem Jeene van S.V. Milsbeek
Teun Lemmen van V.V. Achates