St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Eindelijk weer een driepunter voor Achates 3

Eindelijk weer een driepunter voor Achates 3

26 april 2018

Dinsdagavond 24 april stond er weer een wedstrijd op het programma. Het 3e speelde tegen het 5e elftal van DSv uit St. Tunnis. Vanwege werk/tijdstip wederom een aantal afwezigen, waardoor er weer een aantal genodigden uit de lagere teams aanwezig waren om Achates 3 uit te helpen.

Achates begon de wedstrijd met de intentie op snel de score te openen. Cas Wils (jeugdspeler) startte vandaag op de rechtsbuiten positie en wist mede dankzij zijn snelheid en techniek de DSV-defensie aan zich te binden. Hij kwam in het begin van de wedstrijd veelvuldig in balbezit. Na een aanval over rechts bediende hij in de 4e minuut Joep, die de bal prima in de hoek voorbij de keeper schoot, 1-0 en de gewenste vroege voorsprong voor Achates. Hierna kreeg Achates nog enkele kansjes om de score verder uit te breiden. Echter ontbrak de finesse en scherpte om de tegenstander echt kapot te kunnen spelen. Achterin werd er echter ook niks weggegeven, met name laatste man Alex nam de verdediging op sleeptouw en gooide waar nodig het slot op de deur. Pas acht minuten voor rust was het Jan, die na slordig balverlies van de DSV defensie de 2-0 binnenschoot. Met deze score werd ook het kleedlokaal opgezocht.

In de tweede helft bleef Achates slordig spelen, hoewel het ook amper hoefden te vrezen voor de DSV aanval. Steeds meer balverlies, moeilijke ballen en onnodige overtredingen zorgden er echter voor dat DSV wat meer uit zijn schulp leek te kruipen. Het was dan ook klungelig balverlies van invaller Guus die indirect een kans voor de tegenstander opleverde. Guus liep zich vast op zijn tegenstander die hierdoor de zestien in kon lopen, laatste man Sef (na rust erin gekomen voor Alex) kon hem niet reglementair meer stoppen en vloerde de aanvaller, wat uiteraard protest opleverde vanuit de DSV dug-out. Scheidsrechter Nagelhout legde de bal resoluut op de stip. de aanvaller van DSV maakte geen fout en schoot de terecht gegeven penalty tegen de touwen (2-1). Hiermee bracht hij de spanning in de wedstrijd weer volledig terug. DSV leek er weer in te geloven en zette nog een tandje bij om wellicht voor een stuntje te kunnen zorgen. Achates moest dus weer vol aan de bak en tegelijkertijd alert zijn op een tegenaanval van DSV. Het kon ook de rest van de tweede helft niet overtuigen, maar het resultaat was vandaag even wat belangrijker dan de manier waarop. Tussendoor kreeg een DSV-speler nog een zeer terechte gele kaart voor het onderuit schoffelen van Joep, maar ook met een man meer werd er niet gescoord. Pas tien minuten voor tijd gaf Cas de bal het laatste zetje, nadat er een ware scrimmage voor de DSV goal was ontstaan. Eindelijk de bevrijdende derde treffer (3-1). Vijf minuten later legde Danny met een prachtige cross voorzet de bal panklaar op het hoofd van de mee opgekomen Guus. Deze kopte de bal via de grond voorbij de DSV-goalie en zorgde hiermee voor het slot akkoord. Guus kreeg kort hierna een gele kaart voor het duwen van een tegenstander. Verder was jeugdspeler Sjoerd Verwaaij nog dicht bij een goal, maar zijn snoeiharde afstandsschot spatte uiteen op de lat.

Eindelijk weer eens een driepunter voor Achates. Met deze drie punten op zak kan Achates 3 gaan toewerken naar de topper in de 5e reserve klasse. Dinsdag 1 mei, zal er om 19.00 uur afgetrapt worden tegen de koploper Vitesse ’08 4. Hopelijk heeft het 3e dan een complete en fitte selectie tot zijn beschikking. Om op verliespunten weer de concurrent voorbij te gaan zal een overwinning noodzakelijk zijn. Hierbij nodigen we eenieder uit om op 1 mei deze wedstrijd te komen supporteren! Wegens afwezigheid komende dinsdag geen uitgebreid verslag. Zet ‘m op mannen!!!

Statistieken:

Achates 3 – DSV 5
Eindstand: 4-1 (2-0)
Scheidsrechter: W. Nagelhout

Doelpunten:
‘4: Joep Verbeek (1-0)
‘37: Jan Pouwels (2-0)
‘56: Speler DSV 5, penalty (2-1)
‘78: Cas Wils (3-1)
’83: Guus Vervoort (4-1)

Topscorers lijst Achates 3 (per 22-04)
1. Coen de Jager (12x)
2. Joep Verbeek (8x)
3. Amir Buco (6x)
—Jan Pouwels (6x)
5. Sietse Belt (4x)
6. Daan Geurts (3x)
7. Alex Gulen (2x)
—Fabio Smits (2x)
—Pim Volkert (2x)
—Guus Vervoort (2x)
11. Cas Wils (1x)
—Wesley Sep (1x)
—Eigen goal tegenstander (1x)