St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » EWC’46 – Achates eindigt gelijk na matige vertoning

EWC’46 – Achates eindigt gelijk na matige vertoning

17 april 2022

Achates had bij winst op gelijke aantal punten kunnen komen met Constantie, de ploeg uit Wanroij had daarvoor wel een wedstrijd minder nodig. Het speelveld in Well lag er schitterend bij, helaas vertoonden de roodwitten uit Ottersum vandaag niet in vorm te zijn.

De eerste kans is er wel al snel, Damien Matulessy ontvangt in de zestien maar schiet over. Daarna zijn er al in de eerste minuten wat corners van EWC’46 maar ondanks de vele lengte volgen er geen grote kansen uit. Al in de 26e minuut moet captain Damien Matulessy vervangen worden, zijn vervanger is Tren Weijers op het middenveld. Bas Thijssen schiet vanuit de tweede lijn, helaas zit de keeper van EWC er net met een handje aan waardoor de bal snoeihard op de paal komt. In de 30e minuut komt Achates alsnog op 0-1, Pim Konings houd t de bal in de zestien vast en uiteindelijk weet rechtsback Joep Stamer af te ronden. Tot aan de rust is het verder erg slordig en wordt er zeer weinig gecreëerd.

In de tweede helft gaat EWC steeds meer aanzetten, in de 52e minuut resulteert dit in de 1-1 door Nick Jacobs die bij de tweede paal binnentikt. Daniels Salins heeft ook nog een schietkans maar Achates keeper Sjoerd Peeters redt goed. Verder schiet Koen Stevens van EWC vanuit een lastige de hoek de bal snoeihard op de buitenkant paal. Achates speelt een zeer matige tweede helft, toch komt er nog een mogelijkheid wanneer Kai Bicentini en Yannick Schouten samen op de laatste verdediger van EWC afgaan. Tekenend voor deze wedstrijd is dat de laatste verdediger het breedtepassje van Bicentini eenvoudig weet te onderscheppen. De scheidsrechter tovert in de slotfase nog een paar onnodige kaarten tevoorschijn. Uiteindelijk een terecht gelijkspel, met het vertoonde spel zullen de komende twee wedstrijden tegen Milsbeek en Constantia zeer lastig worden.

Karakteristieken

Opstelling Achates:
Sjoerd Peeters, Joep Stamer, Jop Loeffen, Bob Bindels, Daniel de Oude, Damien Matulessy (26. Tren Weijers), Luca Janssen (57. Giel Loeffen), Bas Thijssen, Kai Bicentini, Pim Konings (74. Sjoerd Verwaaij) en Yannick Schouten.

Doelpunten:
30. 0-1 Joep Stamer
52. 1-1 Nick Jacobs

Gele kaarten:
EWC: Ruud Klabbers en Mike Kroon
Achates: Tren Weijers, Bas Thijssen en Giel Loeffen