St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Hardwerkend Achates 3 komt niet tot scoren in St. Agatha

Hardwerkend Achates 3 komt niet tot scoren in St. Agatha

16 april 2018

Na het doordeweekse gelijkspel tegen Heijen 2 moest Achates krap 3 dagen later weer aan de bak. Tegenstander van vandaag het 2e elftal van VCA uit St. Agatha. Een team waar de afgelopen jaren al vaker tegen gespeeld werd, met de wetenschap dat de voorgaande wedstrijden tegen dit team zelden een gemakkelijke overwinning opleverde. I.v.m. afwezigheid van vele Achates 3 spelers had coach Joseph enkele gastspelers vanuit het 4e elftal, een jeugdspeler en een speler van de veteranen bereid gevonden om met het 3e mee te doen.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er nog kort terugblikt op de wedstrijd van donderdag. Hierna snel de focus op de wedstrijd tegen VCA. Basis voor het winnen van een wedstrijd is sowieso 100% inzet en hard werken, hopende dat deze elementen vandaag wel aanwezig zouden zijn…Om 11.00 uur werd er gefloten voor het begin van de wedstrijd. Beide teams waren de eerste helft duidelijk aan elkaar gewaagd. Veel uitgespeelde kansen waren er niet, mede ook omdat beide elftallen verdedigend hun mannetje stonden. Wel was vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk dat bij Achates 3 er voor elke meter gevochten werd. De gastspelers lieten zich ook stuk voor stuk gelden en speelden allen een verdienstelijke wedstrijd. Na 10 minuten was er een eerste kans voor VCA, een kopbal ging gelukkig over. Vijf minuten later snelde Achates 3 linksback Jeroen richting de achterlijn, met een goede voorzet wilde hij de  voorhoede bereiken, helaas werd de poging van een Achates 3 aanvaller in de kiem gesmoord door een VCA verdediger. In de 22e minuut was de grootste kans van de 1e helft toch voor de geel-zwarte gastheren. Een mooi uitgespeelde aanval over vele schijven eindigde in een kopbal op de lat. Doelman Smits kwam met de schrik vrij. Verder bleven beide defensies relatief eenvoudig overeind. Meest opvallende man op het veld was eigenlijk wel scheidsrechter Aydin, die in de eerste helft opviel door zijn warrige en ietwat eenzijdige manier van fluiten.

De tweede helft startte Achates wat aanvallender. Amir (die i.v.m. werk pas de tweede helft aanwezig kon zijn) verving Michel, die als hoofdcoach van het eerste elftal na de eerste helft weer snel richting Ottersum moest . Achates ging de tweede helft ook 4-3-3 spelen om wat aanvallender voor de dag te komen. Het startte op zich sterk, maar kon het de VCA-doelman helaas niet echt op de proef stellen. Na een kwartier was er een mooie individuele actie van een VCA-speler, hij speelde 4 Achates-spelers rond de 16 uit, zijn vernuftige stiftje belandde gelukkig op het dak van de goal. Hierna volgde een rommelige fase van 20 minuten, waarin beide elftallen veel balverlies leden. Wederom was het de scheidsrechter die meeging in dit spelbeeld. Lichte fysieke acties en keurige tackles op de bal werden afgefloten, terwijl harde tackles (waaronder ook een sliding met gestrekt been vanuit Achates kant) wonderlijk genoeg onbestraft bleven. Het laatste kwartier was het vooral Achates 3 dat aandrong en ook tot enkele kleine kansjes kwam. Twee minuten voor tijd leek Achates dan toch tot scoren te komen. Een afvallende bal na een corner kwam randje zestien op het hoofd van Achates 4 gastspeler Bram Geurts. Hij kopte de bal direct op goal. De VCA-doelman (normaliter veldspeler) redde deze kopbal, maar tikte de bal omhoog terug het 5-meter gebied in. Praktisch op de achterlijn stond Achates jeugdspeler Sjoerd Verwaaij klaar om de bal het laatste zetje te geven. Tot verbazing van de Achates 3 bank ging de bal er niet in. Nog voordat Sjoerd kon koppen werd de bal door een VCA speler met de hand uit de goal weggeslagen. Scheidsrechter Aydin stond op het moment van deze situatie nog geen 10 meter van deze situatie verwijderd en had optimaal zicht op het 5-meter gebied. Echter leek hij te zijn vergeten dat het op deze zondag om een voetbalwedstrijd ging en niet om een volleybalwedstrijd. Zonder blikken of blozen negeerde hij de protesten van de Achates 3 spelers, terwijl op z’n minst een penalty op z’n plaats was geweest. In de resterende 2 minuten kwam het moegestreden Achates niet verder dan het tegenhouden van een klein slotoffensief van VCA 2.

Vandaag helaas weer geen 3 punten voor het 3e. Wel was er een strijdbaar Achates 3 te zien, dat bereid was om voor elkaar door het vuur te gaan. Mede ook door de hulp van de gastspelers (waarvoor nogmaals dank) werd er in ieder geval een puntje binnen gesleept (0-0). Een uitslag die op basis van het spelbeeld wel kloppend was, echter wel met een nare nasmaak vanwege de kansjes en gebeurtenissen in de laatste 5 minuten. Dit was tevens de eerste wedstrijd waarin er niet gescoord werd, aan de andere kant werden er ook weinig kansen weggeven. Volgende wedstrijd is aanstaande zondag, wederom treft het 3e dan een sterke tegenstander met JVC Cuijk 3. De wedstrijd begint om 10.30 uur.

Statistieken:

VCA 2 – Achates 3
Eindstand: 0-0 (0-0)
Scheidsrechter: S. Aydin

Doelpunten:

Topscorers lijst Achates 3 (per 15-04)
1. Coen de Jager (12x)
2. Joep Verbeek (7x)
3. Jan Pouwels (5x)
—Amir Buco (5x)
5. Sietse Belt (4x)
6. Daan Geurts (3x)
7. Alex Gulen (2x)
—Fabio Smits (2x)
—Pim Volkert (2x)
10.Guus Vervoort (1x)
—Wesley Sep (1x)
—Eigen goal tegenstander (1x)