St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Opnieuw gelijkspel voor Achates 3

Opnieuw gelijkspel voor Achates 3

25 april 2018

Vandaag stond voor het 3e elftal weer een zware pot op het programma. Om 10.30 uur werd er afgetrapt tegen het eveneens sterke JVC Cuijk 3, een tegenstander waar Achates in de heenwedstrijd in Ottersum voor het eerst puntverlies leed.

Met een half dozijn aan afwezigen had coach Joseph wederom enkele gastspelers bereid gevonden om het 3e elftal te versterken. Nadat het tweede veld in Cuijk door beide teams afkeurend werd verlaten i.v.m. het gras dat tot de enkels stond, lag er op veld 6 een strakkere grasmat klaar. Achates startte goed aan de eerste helft. Hoewel ook duidelijk was dat JVC Cuijk 3 zin had in een mooie pot voetbal, waren de eerste kansen toch voor Achates. Amir Buco stond vandaag wederom in de spits, maar kon de eerste geboden kansen helaas niet afmaken. Eenmaal stond hij vrij voor de keeper, echter verkleinde deze goed zijn goal, waarop Amir te lang leek te twijfelen en de kans verloren ging. Nog eenmaal werd hij door linksbuiten Pieter met een splijtende pass diep gestuurd, wederom trof zijn schot helaas geen goal.
Hierna was het de beurt aan JVC Cuijk, die met enkele ervaren spelers regelmatig gevaarlijke uitbraken hadden. Eenmaal leek de linksbuiten de bal voor het intikken te hebben, gelukkig was het jeugd- en gastspeler Sjoerd Verwaaij die de bal nog net kon toucheren. De bal leek in eigen goal te gaan, maar vloog gelukkig net voorlangs de goal, waardoor de Cuijkse aanvaller er niet meer bij kon. Dat Achates zichzelf eerder deze helft niet beloonde, kwam het in de 32e minuut duur te staan. Dom balverlies zorgde ervoor dat een Cuijkse middenvelder door de as van het veld zomaar op Bart af kon lopen, het eerste schot werd nog zeer knap gepareerd door Bart, de rebound konden hij en een toegesnelde verdediger helaas niet meer keren, waardoor de bal in het netje rolde. 1-0 voor JVC Cuijk 3 en een fikse knauw voor Achates 3. Dit was ook terug te zien in de rest van eerste helft, het goede voetbal van het eerste halfuur was volledig weg. Gelukkig draaide de tegenstander de duimschroeven ook niet echt aan, waardoor de thee met een kleine achterstand opgezocht werd.

De tweede helft ging Achates op jacht naar de gelijkmaker. Er werd beter gespeeld dan kort voor rust, maar enkele kleine mogelijkheden werden niet verzilverd. Afstandsschoten gingen rakelings over en de Cuijkse doelman was zeer alert bij een aantal ballen die achter de verdediging vielen. Ook in een een-op-een situatie was de sluitpost de baas. Achates nam steeds meer risico en ging achterin één op één spelen. Gevolg hiervan was dat elk balverlies bijna automatisch een counter voor de gastheren opleverde. Gelukkig faalden zij in de afronding, waardoor het spannend bleef. Zelfs toen een aanvaller alleen (en met zeeën van tijd) op Bart afging lukte het nog niet om te scoren, de aanvaller struikelde over zijn eigen benen en de kans was verkeken. Ondanks alle risico en pressie naar voren leek een late gelijkmaker er niet meer in te zitten. Tot de laatste minuut van de officiële speeltijd. Een aanval leidde tot een rommelige situatie in het Cuijkse zestienmetergebied. De balvaste en sterke Amir zette zijn directe tegenstander weg en speelde zich knap vrij. Hij zocht naar een gaatje om de bal in het doel te tikken, gevoelsmatig duurde dit erg lang, maar uiteindelijk tikte hij op het juiste moment de bal langs verdediger en keeper, 1-1! Tot grote opluchting van alle rood-witten in ieder geval nog een puntje. Tijdens de blessuretijd was het geloof tot een nog beter resultaat helemaal terug en Achates zette nog eenmaal aan. In de allerlaatste seconde was er nog een schot op het JVC-doel, helaas kon dit schot dat voorlangs ging net niet met de hak verlengd worden, anders was het helemaal een knotsgekke slotfase geweest. Kort hierna floot de perfect leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Beide teams moesten genoegen nemen met één punt.

Helaas geen overwinning dus voor Achates. Wel een mooie pot voetbal gespeeld tegen een leuke en sportieve tegenstander. Daarnaast de complimenten voor scheidsrechter, die de wedstrijd prima leidde. Gelukkig was de temperatuur boven de 25 graden, want de Cuijkse dug-out had duidelijk de januari storm niet overleefd. A.s. dinsdag weer een wedstrijd, tegen DSV 5, om 20.00 uur in Ottersum.

 

Statistieken:

JVC Cuijk 3 – Achates 3
Eindstand: 1-1 (1-0)
Scheidsrechter: JVC Cuijk

Doelpunten:
’32: Speler JVC Cuijk
’90: Amir Buco

Topscorers lijst Achates 3 (per 22-04)
1. Coen de Jager (12x)
2. Joep Verbeek (7x)
3. Amir Buco (6x)
4. Jan Pouwels (5x)
5. Sietse Belt (4x)
6. Daan Geurts (3x)
7. Alex Gulen (2x)
—Fabio Smits (2x)
—Pim Volkert (2x)
10.Guus Vervoort (1x)
—Wesley Sep (1x)
—Eigen goal tegenstander (1x)