St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Ouverture van Achates in de beker oogt fris en fruitig

Ouverture van Achates in de beker oogt fris en fruitig

4 september 2017

Bekerwedstrijd tegen de Zwaluw uit Oeffelt levert weinig problemen

Het 1e elftal oogt op deze 1e bekerwedstrijd zeker niet slecht. Voetbaltechnisch hebben de meeste spelers voldoende in huis en in de combinatie werd er bij vlagen leuk en snel gespeeld. Van het fysieke zal dit team het zeker niet moeten hebben, maar vooral snelheid en techniek zullen de wapens zijn dit seizoen. Door het ontbreken van Paul Toonen en keeper Hein de Jager, stond de pas 17-jarige Sjoerd Peeters in het doel, terwijl in de spits J.P. ten Haaf een prima wedstrijd speelde.

Voor de wedstrijd werd, voor Achates-icoon Bert Mans, een minuut stilte in acht genomen. Bert was bijna 60 jaar een trouwe “Achatesman”, die altijd dienstbaar was voor zijn vereniging.

In de 7e minuut moet keeper Koen Minten redding brengen na een mooie actie van Jorai Matulessy, maar in de 11e minuut bereikt een pass vanaf de linkervleugel Siem Loeffen, die simpel de keeper omspeelt en binnentikt. Even later is Jerral Taihuttu niet gelukkig bij een lob op de keeper van de Zwaluw. Al na twintig minuten moet Jorai Matulessy naar de kant met een oude liesblessure. Michiel Vloet komt hem vervangen. Jop Loeffen had vandaag geen kind aan zijn directe tegenstander en kwam regelmatig goed door op de vleugel. Pas na een half uur krijgt Sjoerd Peeters het eerste schot tussen de palen te verwerken. Een paar minuten later is Jouri Geurts dicht bij de gelijkmaker, maar keeper Peeters is attent en redt bekwaam ten koste van een corner. Het baltempo loopt terug, waardoor de Zwaluw wat meer aanvallende aspiraties laat zien, maar het ontbreekt de ploeg aan balsnelheid. De kleine voorsprong blijft in ieder geval overeind en daarmee breekt ook de theepauze aan.

Trainer Michel van de Venn zal in de pauze zijn mannen hebben aangespoord vooral op tempo te spelen, wat het kijkspel ook aantrekkelijker maakt. De eerste kansjes hebben nog geen succes, maar de balvaste spits J.P. ten Haaf geeft in de 55e minuut een steekpass op Taleb Sarkouk, die twee spelers omspeelt en beheerst de 2-0 scoort. In de 61e minuut kopt Johan Kleynen uit een corner goed door naar J.P. ten Haaf, die simpel binnentikt. In de 64e minuut wordt een corner slecht verdedigd en werkt verdediger Dirk van Tilburg de bal zelf achter zijn keeper Minten. Drie minuten later geeft Jerral Taihuttu een mooie pass op J.P. ten Haaf en zijn afronding is prima, waarmee ook de eindstand van 5-0 is bereikt. Het laatste wapenfeit is een goed afstandschot van Damien Matulessy, dat uiteen spat op de vuisten van de Oeffeltse keeper. Zowel Gijs Thijssen als Jeroey Lekatompessy komen nog binnen de lijnen voor ‘good old’ Johan Kleyen en de met kramp kampende Yanick Cillessen, die na een slepende blessure weer is aangehaakt.

Karakteristieken:

Uitslag: 5 – 0
Bezoekers: 100
Scheidsrechter: M.W.G. van Bree uit Boxmeer
Gele kaarten: geen

Doelpunten:
11/ Siem Loeffen
55/ Taleb Sarkouk
61/ J.P. ten Haaf
64/e.d. Dirk van Tilburg
67/J.P. ten Haaf

Opstelling Achates:
Sjoerd Peeters, Jop Loeffen, Johan Kleynen (69/Gijs Thijssen), Damien Matulessy, Yanick Cillessen (79/Jeroey Lekatompessy), Giel Loeffen, Siem Loeffen, Taleb Sarkouk, Jorai Matulessy (21/Michiel Vloet), Jean-Paul ten Haaf en Jerral Taihuttu.