St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Tumultueuze slotfase bij Achates – Oostrum: 3-3

Tumultueuze slotfase bij Achates – Oostrum: 3-3

13 maart 2022

Met een heerlijke zonnetje, maar op een lastig bespeelbaar veld, trad nummer 2 Achates vandaag aan tegen nummer 3 Oostrum. Achates met dezelfde elf namen als afgelopen donderdag bij de 5-2 overwinning tegen EWC’46, dus wederom met de pas 16-jarige Rens van den Bogaart onder de lat bij de roodwitten. Het eerste gevaar is er al snel voor Achates, Bob Bindels met een goede lange bal maar Yannick Schouten treuzelt net wat te lang met afwerken waardoor de Oostrum verdedigers kunnen ingrijpen. Na een half uur spelen is er een mooi afstandsschot op de lat van Jop Loeffen, die van grote afstand zag dat de Oostrum keeper iets te ver voor zijn goal stond. In het restant van de eerste helft wordt er verschillende keren te wild geschoten of is de passing in de eindfase niet nauwkeurig. Joeri Pelser van Oostrum schiet naast, bij Achates schieten alle drie de aanvallers vanuit kansrijke positie over. Daardoor is de ruststand 0-0.

In de tweede helft is er al snel een gevaarlijke vrije trap voor Oostrum. De gevaarlijk indraaiende vrije trap van Joep Cornelissen wordt uiteindelijk door niemand geraakt en valt bij de tweede paal binnen. In de 65e minuut komt Achates meer dan verdiend weer langszij. Bas Thijssen draait goed weg en schiet op goal, keeper Fer van Rooij weet in eerste instantie nog te keren maar is vervolgens kansloos op de rebound van Kai Bicentini: 1-1. Kort daarna komt Achates zelfs op voorsprong, Joep Stamer stoomt op via rechts en vanuit de tweede lijn schiet hij de bal schitterend in de lange hoek: 2-1. Er is vervolgens een hachelijke situatie wanneer scheidsrechter Kanning op het middenveld bij balbezit van Achates het spel stil legt vanwege een blessuregeval bij Oostrum. Wanneer het spel weer hervat wordt rolt hij de bal voor de voeten van een Oostrum speler, waarna de bal vanuit het niets voor de voeten valt van Stijn Holtackers die de 2-2 binnen schuift. Een paar minuten voor tijd komt er met Daniel de Oude en Sjoerd Verwaaij nog wat ‘vers bloed’ bij Achates voorin. Achates krijgt vlak voor tijd randje zestien een vrije trap, de inzet van Bob Bindels komt via de lat terug het veld in. Sjoerd Verwaaij weet de bal vervolgens met wat geluk terug te leggen, waarna Daniel de Oude de winnende treffer lijkt binnen te schieten: 3-2. In de absolute slotfase is er echter wederom een vrije trap vanaf de zijkant die gevaarlijk indraait, Rens van de Bogaart weet in eerste instantie nog uitstekend te redden maar na een ouderwetse scrimmage is het Marwin Hermans die de 3-3 binnen werkt. Door dit gelijkspel blijft de stand ongewijzigd bovenin. Achates staat er met een tweede plek goed voor, de gedoodverfde kampioenskandidaat Constantia loopt echter wel verder uit. Aanstaande donderdagavond 17 maart speelt Achates wederom thuis op De Niersvallei, dan staat de derby tegen Milsbeek op het programma.

Opstelling Achates:
Rens van den Bogaart, Joep Stamer, Bob Bindels, Jop Loeffen (72. Tren Weijers), Gijs Thijssen, Damien Matulessy (62. Max van den Brink), Luca Janssen, Bas Thijssen, Kai Bicentini (84. Daniel de Oude), Pim Konings en Yannick Schouten (84. Sjoerd Verwaaij).

Doelpunten:
47. Joep Cornelissen 0-1
65. Kai Bicentini 1-1
67. Joep Stamer 2-1
83. Stijn Holtackers 2-2
89. Daniel de Oude 3-2
90+. Marwin Hermans 3-3

Gele kaarten:
Achates: Luca Janssen
Oostrum: Bo Verrijth en Wes Wilmsen