St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » V.V. Achates speelt solide partij tegen SIOL uit Katwijk

V.V. Achates speelt solide partij tegen SIOL uit Katwijk

15 oktober 2018

Voor de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen i.v.m. het overlijden op 12 oktober van de 62 jarige Wim Hopman, laatstelijk wonend in Malden. Wim komt van de Panoven en heeft hier vroeger in de jeugd gespeeld en door zijn universitaire studie vrij kort in het 1e en 2e elftal. Sinds een jaar speelde hij weer bij de Old Stars op de Niersvallei. Zijn broers Piet, Bert en John hebben langdurig in het 1e team gespeeld.

Giel Loeffen en Yanick Cillessen ontbraken op deze zonnige zondagmiddag op de Niersvallei. Jelle Hendriks, Jean-Paul ten Haaf en Jop Loeffen startten vandaag in de basis.

De wind maakte het spelen niet gemakkelijk en Achates ging daar het beste mee om. De eerste mogelijkheid krijgt Taleb Sarkouk na een goede interceptie van Jerral Taihuttu. De roodwitten zijn fysiek wel de mindere, maar zijn gretig. Guus Vervoort en Teun Lemmen zien hun eerste doelpogingen nog geen resultaat opleveren. Als Sarkouk in de 21e minuut in de zestien Jelle Hendriks vrij voor de keep probeert te zetten, onderschept aanvoerder Bryan Bokma de bal. Hij raakt de bal echter totaal verkeerd en verschalkt zijn eigen doelman Yannick Verhoeven (1-0). Siem Loeffen geeft achterin weer de rust, maar wordt enkele keren hard aangepakt, maar kan toch verder. Jerral Taihuttu sticht op rechts regelmatig gevaar met zijn aanvallende acties. Keeper Verhoeven is attent op een vrije trap op de rand van de zestien en weet ook de rebound te pareren. Achates heeft doorlopend een licht overwicht, maar kan de voorsprong nog niet verder uitbouwen.

Vrij snel in de 2e helft gaat aanvoerder Bokma veel te hard in op Guus Vervoort, die uiteindelijk met een enkelblessure van het veld wordt gedragen. Het duurt even voor zijn vervanger Kai Bicentini binnen de lijnen komt. Jean Paul ten Haaf gaat hierdoor in de achterste linie spelen. Taihuttu dwingt keeper Verhoeven tot goed ingrijpen, maar kan even later bij een vrije trap geen gevaar stichten. Rond het uur is Sjoerd Peeters sterk in een 1 op 1 actie en voorkomt de gelijkmaker door Daniel Ilic. In de 64e minuut heeft Bicentini tot twee maal toe de 2-0 op zijn schoen, maar keeper Verhoeven redt uistekend. Twee minuten later is het alsnog raak, als Taihuttu een vrije trap vanaf de rechterkant hard voorzet en door storend werk van Kai Bicentini kan Jeroey Lekatompessy de beslissende trap in het doel geven (2-0). Rond de 70e minuut voorkomt keeper Peeters wederom een vrije schietkans van ditmaal Djavano Amanupunnjo. De laatste 15 minuten zijn wat rommelig, door wissels en enkele onvriendelijkheden. Nog eenmaal staat Sjoerd Peeters goed bij een inzet van Loutfi Chamlal op de paal.

Al met al een verdiende overwinning met ook een stijgende lijn van het spelniveau bij Achates.

Karakteristieken:

Opstelling Achates: Sjoerd Peeters, Jerral Taihuttu, Bob Bindels, Jop Loeffen, Siem Loeffen, Guus Vervoort (54. Kai Bicentini), Taleb Sarkouk, Jelle Hendriks (74. Tim van Cromvoirt), Jeroey Lekatompessy, Jean-Paul ten Haaf en Teun Lemmen.

Doelpunten:
19e min. Bryan Bokma (eigen goal) 1-0
65e min. Jeroey Lekatompessy 2-0

Gele kaarten:
V.V. Achates: Guus Vervoort – Bob Bindels
SIOL: Bryan Bokma en Loutfi Chamlal

Scheidsrechter: de heer Richard Vissers uit Zeeland