St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » V.V. Achates verspeelt tegen Achilles Reek onnodig drie punten

V.V. Achates verspeelt tegen Achilles Reek onnodig drie punten

5 februari 2018

Op een zwaar veld wist Achates vandaag geen minuut te imponeren en Achilles Reek was uiteindelijk de terechte overwinnaar. Waar de openingswedstrijd van dit seizoen tegen de Reek met veel strijd met 2-1 werd gewonnen, was vandaag het vertrouwen in eigen kunnen bij veel spelers ver te zoeken. Niets wilde lukken, ballen kwamen niet aan, zelfs ingooiballen kwamen meestal bij de tegenstander op de schoenen. Scheidsrechter Benders uit Cuijk had het niet moeilijk en deelde een terechte gele kaart uit. De circa 85 toeschouwers hebben zich dus niet aan het vertoonde spel kunnen verwarmen.

De aftrap werd verricht door jeugdprins Sjoerd Bindels, die in vol ornaat vanaf de middenstip door de Reekse defensie slalomde en beheerst binnenschoot. Het goede voorbeeld zou geen vervolg krijgen.

Na de beginminuten waren er wat speldenprikken van J.P. ten Haaf en Giel Loeffen. Na slecht uitverdedigen in de 26e minuut aan Achates zijde, leek het gevaar ten koste van een corner geweken. De genomen corner kon de kleine centrale verdediger Mathijs v.d. Steen geheel vrij inkoppen en de 0-1 stond op het scorebord. Een dure dekkingsfout zou na 90 minuten blijken. Achilles was beter bij de les zonder goed te voetballen. Jeroey Lekatompessy kreeg een kans, maar schoot naast de staander. Een verrassend genomen vrije trap werd volley verlengd en keeper Hein de Jager kon nog net de bal naast tikken. De wapenfeiten van de eerste 45 minuten waren hiermee ook wel genoemd.

De tweede helft begon met een iets feller Achates, maar leverde een aantal corners op zonder echt gevaar voor keeper Rob Linders. Achilles liep verder achteruit en kon simpel overeind blijven. In de 53e minuut schiet Jeroey Lekatompessy nog kansrijk recht op de keeper en bij een corner na ruim een uur is Linders attent als hij bij de 2e paal een kopbal nog net kan naasttikken. Siem Loeffen schiet rond de 80 minuut nog een keer zonder resultaat hard in en ook de afvallende bal wordt door de goalie gekeerd. Achates krijgt enkele minuten voor het einde bij een terugspeelbal binnen de zestien nog een vrije trap mee, maar ook deze mist richting voor enig gevaar. De beleving, het zelfvertrouwen en het vertoonde spel van de roodwitten was deze zondagmiddag beneden de maat. Op 18 februari speelt Achates weer thuis tegen SDDL.

Karakteristieken
Scheidsrechter: De heer Benders uit Cuijk
Toeschouwers: 85
Uitslag Achates-Achilles: 0 – 1
Doelpunt: Mathijs van der Steen

Opstelling Achates: Hein de Jager, Damien Matulessy, Johan Kleynen, Siem Loeffen, Jop Loeffen, Giel Loeffen, Jeroey Lekatompessy (78. Yanick Cillessen), Taleb Sarkouk (66. Jorai Matulessy), Jelle Hendriks (85. Jerral Taihuttu), JP ten Haaf en Paul Toonen.

Gele kaarten:
Achates: Jerral Taihuttu
Achilles: –