St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » VV Achates wint bekerduel verdiend van derdeklasser Hapse Boys

VV Achates wint bekerduel verdiend van derdeklasser Hapse Boys

10 september 2021

De bal mag weer rollen op de voetbalvelden voor een officiële wedstrijd!

Sinds begin oktober 2020 was het stil op en rond de voetbalvelden. Corona was de spelbreker op vele terreinen. De 1e bekerronde stond vandaag 5 september 2021 op het programma. Achates is daarbij ingedeeld met Hapse Boys, HBV Beers en Gassel.

De tegenstander voor vandaag is Hapse Boys, de enige 3e klasser in de poule, waarbij je mag verwachten, dat het alle hens aan dek zal zijn voor de Roodwitten. Snel en fysiek spel is altijd hun sterke wapen geweest.

Al in de 4e minuut gaat keeper Björn Hesen in de fout met een foutieve pass, die onderschept wordt door Bas Thijssen, die Yannick Schouten aanspeelt en die vervolgens simpel binnentikt (1-0). Een paar minuten later is het 2-0 als Bas Thijssen met een steekpass Kai Bicentini bereikt, die hard binnenschiet. In de 11e minuut komt een scherpe vrije trap van links goed in de zestien en Daan Meijer kan onvoldoende gehinderd, makkelijk binnentikken. Vijf minuten later leidt ongelukkig balverlies van Tren Weijers in een ‘een tegen twee situatie’ tot de gelijkmaker door Emiel Jans. Tren Weijers is hierbij geblesseerd geraakt en wordt vervangen door Bob Bindels. Jorai Matulessy is op de linkerflank vaak ongrijpbaar voor zijn directe tegenstander en in de 20e minuut legt hij goed terug op Yannick Schouten, die de 3-2 binnenschiet. Het tempo gaat, ondanks een ingelaste drinkpauze, uit de wedstrijd en behoudens enkele kansjes aan beide zijden blijft de stand voor de pauze ongewijzigd. Stef Thijssen en Kai Bicentini ontvangen in de eerste helft nog terechte gele kaarten van de prima leidende scheidsrechter Coen van Straaten.

Kai Bicentini blijft na de thee achter in de kleedkamer en Wessel Koppes is zijn vervanger. In de 51e minuut is keeper Sjoerd Peeters attent en troeft een inkomende speler van Hapse Boys goed af. Peeters toont zich een zeker en rustgevend eindstation in de Achates verdediging. Ondanks de boomlange Tim Janssen, Stef Thijssen en Lucas Meijer is de daadkracht van hen bij hoge ballen gering. Rond het uur schiet Jorai Matulessy de 4-2 onder keeper Hesen door. Met veel creativiteit in zijn spel is ook nu weer Bas Thijssen de aangever met een mooie steekpass. Zowel Yannick Schouten als Bas Thijssen hadden de score nog verder kunnen en moeten opvoeren, maar zij waren niet scherp genoeg in de afronding. Als Achates iets scherper in de eindpass en afwerking was geweest, hadden de Roodwitten de Hapse formatie meer pijn kunnen doen. Een paar minuten voor het laatste fluitsignaal leidt onnodig balverlies rond de middenlijn tot de aansluitingstreffer door Wouter Peeters Weem. De 4-3 is ook de eindstand.

Achates wint verdiend en gaat aanstaande zondag op bezoek bij HBV uit Beers. Aanvang 14.30 uur.

Meer foto’s van de wedstrijd zijn te vinden via de Facebook pagina van Achates, met dank aan Peter Gommans.