St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Wedstrijdverslag Achates/De Zwaluw JO13-4M – Udi ’19 JO13-8M (2-1)

Wedstrijdverslag Achates/De Zwaluw JO13-4M – Udi ’19 JO13-8M (2-1)

25 september 2017

Achates /de Zwaluw MO13: winst in de eerste competitiewedstrijd
Op de dag dat heel Nederland rouwt , omdat Feyenoord (onze trotse landskampioen) na ruim 1 jaar de koppositie (tijdelijk) moet afstaan, houdt Achates /de Zwaluw MO13 wel de 3 punten in eigen huis.  Afgelopen zaterdag kwam UDI’19 MO13 in Ottersum op bezoek. Na de bekerwedstrijden tegen de jongens, mochten we  het nu weer opnemen tegen meisjes. Spannend hoe  we er dit jaar voorstaan, met 2 nieuwe meiden in het team (Rayva en Daniëlle, beide zouden een puike wedstrijd spelen).

Achates /de Zwaluw MO13 startte in een iets gewijzigde opstelling. Na het eerste fluitsignaal was het meteen duidelijk het zou erom spannen, beide teams waren aan elkaar gewaagd. UDI’19 begon erg sterk, maar de defensie van Achates /de Zwaluw MO13 stond als een huis. Onze meiden groeide steeds meer in de wedstrijd, aanvallen verliepen steeds beter en dit resulteerde in en aantal mooie kansen. De paal , de kluts en de keeper brachten redding voor UDI’19.  Ook UDI’19 had een paar goede mogelijkheden om de score te openen, het waren echter de meiden van Achates /de Zwaluw die via een haarscherpe counter de 1-0 konden binnenschieten.  Dit zou ook de ruststand blijken te zijn. De tweede helft begon UDI’19 wederom sterker dan Achates /de Zwaluw MO13.  UDI’19 had ook meer wissels en kon regelmatig verse krachten het veld in sturen, terwijl bij ons de meeste boterhammen wel opgebrand waren. Onze meiden hadden moeite om onder deze druk uit te voetballen en de gelijkmaker hing in de lucht. Uiteindelijk wist UDI ’19 te scoren.  Een bal die toch niet ver genoeg “weggeroeid”  bleek te zijn, werd van afstand binnen geschoten. En even leek het erop dat de meiden geknakt waren en de kopjes gingen hangen. Toch wisten de meiden zich te herpakken en konden ze de wedstrijd doen kantelen.  Achates/de Zwaluw kreeg weer de overhand en de meiden wisten regelmatig  in de 16 van UDI’19 door te dringen.  Mees (CV) dook vandaag veel in de aanval op, om daarna binnen enkele seconden weer een aanval van UDI’19 te onderscheppen.

Een schot op goal (Maud) vanaf links passeerde de keeper en de meiden van UDI’19 konden de bal niet goed wegwerken. Via de kluts belandde de bal uiteindelijk in het doel van UDI’19 (2-1).  De laatste minuten waren nog spannend, maar  Achates/de Zwaluw MO13 kwam niet echt meer in gevaar. Einduitslag 2-1 en iedereen een prima wedstrijd gespeeld.

Anne (v. Wanroij)  was vandaag onze scheidsrechter en Bas (Thijsen) onze vlaggenist.  Beide hartelijk dank, mede namens de meiden van de MO13.