St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Yannick Schouten ‘man of the match’ tegen machteloos VIOS ’38: 4-0

Yannick Schouten ‘man of the match’ tegen machteloos VIOS ’38: 4-0

27 maart 2022

Onder leiding van scheidsrechter Frenk Habraken speelde Achates vandaag de return tegen VIOS uit Beugen. In de stromende regen werd er op 8-11-2021 in Beugen met 3-0 gewonnen. Luca Jansen en Jop Loeffen zijn niet fit en keeper Sjoerd Peeters is geschorst. Vandaag leek de wedstrijd wat meer gelijk opgaand, waarbij de gasten agressiever startten. In de 11e minuut kreeg Jens Kocken een niet te missen scoringsmogelijkheid, maar hij raakt de bal totaal verkeerd en schiet voorlangs van het al door de keeper Van den Bogaart verlaten Achates doel. Na een kwartier geeft Bas Thijssen een prachtige pass over de breedte achter de verdediging van VIOS. De snelle Yannick Schouten gaat op tijd diep en omspeelt de keeper en maakt de 1-0.

Even later zet Schouten goed voor maar de finale afwerking ontbreekt dit keer. Het is geen best voetbal aan beide zijden. Ondanks de besproeiing voor aanvang is het veld droog en hobbelig. Bovendien moeten de spelers ook weer aan de temperatuur wennen. De scheids last in beide helften een korte drinkpauze in.

De 2e helft begint voor de roodwitten voortvarend. In de 48e minuut geeft Bas Thijssen een diepe bal op Yannick Schouten, die op rechts met een mooie actie een verdediger poort en de keeper in de verre hoek kansloos laat (2-0). VIOS mag vanmiddag nogal wat corners nemen, maar stichten daar nauwelijks gevaar mee. Twee keer wordt hard naast gekopt. Dirk Jilesen krijgt aan de Beugense kant voor een forse overtreding geel. In de 71e minuut redt de pas zestien jarige keeper Rens van den Bogaart bekwaam bij een vrije trap op de rand zestien in de korte hoek.

In de 76e minuut gaat Yannick Schouten goed diep en kan alleen onreglementair worden afgestopt door Thomas Groot, die daarmee de vrije doorgang richting het Beugense doel voorkomt. Rood is zijn deel. De vrije trap hieruit verdwijnt via de muur over het doel van keeper Bjorn Visscher. In de 79e minuut mag Giel Loeffen na een zware achillespeesblessure zijn opwachting weer maken. Al na drie minuten krijgt hij een mooie kans, maar keeper Bjorn Visscher redt bekwaam. Ook de vleugelverdedigers Daniel de Oude en Joep Stamer, die beiden veel energie en strijd leverden en tot de beteren aan Achateszijde behoorden, krijgen een ‘publiekswissel’. Gijs Thijssen en Sjoerd Giesbers komen voor hen binnen de lijnen. In de 89e minuut is Bob Bindels nog trefzeker bij een corner bij de tweede paal (3-0). Ook de 4-0 komt nog op het scorebord in blessuretijd. Kai Bicentini gaat goed door richting de ver uitkomende keeper en tikt de bal er goed langs, maar beiden knallen op elkaar. De verdediger Ramon Smits gaat achter de bal aan en schiet deze onhandig in zijn eigen goal. Dit is ook het einde van de wedstrijd.

Op 3 april gaan de mannen van trainer Sven Jeuriens op bezoek bij Toxandria in Rijkevoort.

Karakteristieken

Opstelling Achates: Rens van den Bogaart, Joep Stamer (84. Gijs Thijssen), Bob Bindels, Tren Weijers, Daniel de Oude (84. Sjoerd Giesbers), Damien Matulessy, Bas Thijssen, Max van den Brink (79. Giel Loeffen), Kai Bicentini, Pim Konings (68. Sjoerd Verwaaij), Yannick Schouten.

Doelpunten:
15. Yannick Schouten 1-0
48. Yannick Schouten 2-0
89. Bob Bindels 3-0
90. Ramon Smits e.d. 4-0