St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Zinderende derby in Ottersum met Heijen als verdiende winnaar

Zinderende derby in Ottersum met Heijen als verdiende winnaar

14 oktober 2019

Prachtige weersomstandigheden en mooie ambiance om te voetballen met ruim 250 toeschouwers op De Niersvallei. Scheidrechter Vissers werd vooraf een grote vlaai van Bakker Arts aangeboden, als geste voor de ‘week van de scheidsrechter’. De eerste kansen waren voor Achates, met Bob Bindels tot tweemaal gevaarlijk met zijn kopballen. Even later schiet Maarten van der Burg naast het doel van Gies Gisbers. Nog geen minuut later speelt Bob Bindels op Kai Bicentini, die met een halve omhaal via keeper en lat, slechts een corner verdient. Na 10 minuten zijn de eerste aanvalsgolven wat geluwd. Een boeiend duel met aanvallende ploegen. Sjors Weijers gaat in de 17e minuut met een terugkerende enkelblessure naar de kant. Siem Loeffen komt ondanks zijn griep binnen de lijnen. Na ongeveer 25 minuten is Heijen niet secuur met twee schietkansen. Bij een corner weet Heijen even later vanuit een scrimmage niet te scoren en uiteindelijk is de bal voor Gies Gisbers. Achates is zwak in de afwerking, waar Siem Loeffen vooral vanuit het middenveld opereert met zijn passes en steekballen voor ‘munitie’ zorgt. Teun Lemmen en Kai Bicentini zijn niet scherp genoeg en weten vooralsnog het doel niet te vinden, derde aanvaller Ruben Albers komt te weinig in het stuk voor. In de 37 minuut lijkt Teun Lemmen te scoren, maar keeper Jorick Roelofs komt met gevaar voor eigen leven uit en loopt in de trap van de Achates spits. De blessure lijkt ernstig, maar na een aantal minuten kan de keeper verder. Teun Lemmen krijgt hiervoor onterecht geel. Even voor de pauze is er goede mogelijkheid voor Teun Lemmen zelf op de rand zestien, maar hij legt slecht af. Ook Ruben Albers is zwak in zijn afronding met een slappe roller. De scheidsrechter is niet gelukkig met de voordeelregel en fluit vaak te vroeg voor een overtreding. Zijn afstand van de bal is vaak groot.

De 2e helft is vijf minuten oud als Teun Lemmen op links zijn tegenstander uitspeelt, naar binnen trekt en buiten bereik van keeper Roelofs in de verre hoek de staander vol raakt. De afvallende bal wordt door Kai Bicentini strak ingeschoten. De grensrechter van Heijen voorkomt onterecht een zuiver doelpunt, daar nog twee Heijense spelers tussen de Achates-speler en de goalie stonden. Een domper natuurlijk. Nadat achterin Achates een keer zonder kleerscheuren de vrije man niet weet te vinden, is het een voorzet vanaf de linkerkant die Guus Vervoort niet onder controle krijgt. Twee spelers van Heijen staan klaar en laten zo’n kans niet lopen. Vogelvrij kan Guus Hawinkels de 0-1 in tweede instantie aantekenen. Twee minuten later wordt de verdediging, na balverlies van Kai Bicentini op het middenveld, weer uitgespeeld en kan Maarten van der Burg de prima breedtepass simpel binnentikken. Het geloof in eigen kunnen verdwijnt en de Roodwitten moeten een afstraffing voorkomen. Maar het is in de 73e minuut opnieuw raak door Bas Janssen, die een klutsbal binnenschiet. Even dreigt het rond de 77e minuut uit de hand te lopen als een Heijense ‘supporter’ een Achatesspeler verbaal minder fraai benaderd. De gemoederen worden met wat trek en duwwerk onvriendelijk. De scheidsrechter geeft twee spelers de gele kaart, voor Jeroey Lekatompessy zijn tweede, dus hij kan gaan douchen. Met 10 man krijgt Achates nog wat kansjes. Teun Lemmen ziet, dat een inzet in de korte hoek door Roelofs knap tot corner wordt verwerkt. Uit een vrije trap van Damien Matulessy kopt Bob Bindels in de 87e minuut met hulp van de keeper via de paal binnen. Even later is Bob Bindels dicht bij de 2-3, maar de keeper kan de kopbal nog net overtikken. De wedstrijd was op het scherpst van de snede en uiteindelijk was Heijen de verdiende overwinnaar.

Volgende week gaan we op bezoek bij Stormvogels, die uit bij DEV Arcen knap met 7-0 wonnen. Hopelijk dan wat meer rust in het spel en minder geïrriteerd op provocaties ingaan.

Karakteristieken

Scheidsrechter: R. Vissers

Toeschouwers:   250

Opstelling Achates: Gies Gisbers, Joep Stamer, Bob Bindels, Damien Matulessy, Guus Vervoort, Giel Loeffen, Jeroey Lekatompessy, Sjors Weijers (17. Siem Loeffen, 75. Bas Thijssen), Ruben Albers (75. Jamiro Aipassa), Kai Bicentini en Teun Lemmen.

Doelpunten:
61. Guus Hawinkels 0-1
63. Maarten va der Burg 0-2
75. Bas Janssen 0-3
87. Bob Bindels 1-3

Gele kaarten:
Achates: Bob Bindels, Teun Lemmen, Jeroey Lekatompessy 2x, Guus Vervoort, Damien Matulessy
Heijen: Ramon van de Ven, Bas Janssen