St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Zwak Achates ‘bezorgt’ OKSV de eerste overwinning dit seizoen

Zwak Achates ‘bezorgt’ OKSV de eerste overwinning dit seizoen

9 mei 2018

Achates heeft dinsdagavond zwaar onterecht verloren van OKSV, de roodwitten hadden erg veel balbezit en genoeg kansen maar krijgen uiteindelijk in de slotfase de deksel op de neus. Dit zorgde voor de eerste overwinning van OKSV in de vierde klasse G van het seizoen. Achates mistte de niet-fitte Sjors Weijers en Jelle Hendriks, Johan Kleijnen was ook afwezig. Hein de Jager was weer fit genoeg om op goal plaats te nemen. Trainer Michel van de Venn was afwezig en voor hem nam trainer van Achates 2 Theo Jacobs de honneurs waar.

Nadat de aangewezen KNVB scheidsrechter voor deze wedstrijd niet aanwezig was, werd er door het thuisspelende team nog snel een scheidsrechter opgetrommeld uit Overlangel. Hierdoor begon de eerste wedstrijd circa tien minuten later op Sportpark ’t Veldje wat letterlijk ook niet meer is dan een veld achter de kerk. Al na enkele minuten spelen is er een eerste kans voor Achates, een veel te slap ingeschoten vrije trap komt voor de voeten van Taleb Sarkouk die gelijk uithaalt. Keeper Frank Vos laat hier (niet voor het laatst vandaag) zien een goede reflex te hebben en tikt de bal op de paal. In de 6e minuut is er een uitbraak voor OKSV waarbij Dirk van den Berg sneller is dan Siem Loeffen, hij struikelt eerst half over de bal en produceert vervolgens een slap rollertje die voorbij Hein de Jager langzaam over de doellijn rolt. Achates dat al met aanvallende intenties begon gaat hier gewoon mee verder en met name aan de linkerkant krijgt Achates veel ruimte maar voorzetten zijn vaak te hoog en hard. Al snel is duidelijk dat OKSV de ‘bus gaat parkeren’ en Achates is met name via de opkomende Siem Loeffen gevaarlijk. Hij geeft een keer strak voor en daar kopt Taleb Sarkouk bij de tweede paal in kansrijke positie naast. Wanneer Siem Loeffen in de 36e minuut nogmaals goed diepgaat krijgt hij na goede kaats in de diepte van JP ten Haaf de bal terug en weet hij keeper Vos in de korte hoek te passeren. Voor rust snelt Taleb Sarkouk nogmaals voorbij zijn tegenstander en zijn schot vliegt met veel effect hoog naar de lange hoek, helaas net niet hard genoeg want keeper Vos weet nog net zijn hand er tegenaan te krijgen. Achates heeft OKSV onder druk (en ondanks een drinkpauze) fluit de scheidsrechter op het moment dat de 45 minuten op het scorebord verschijnt gelijk af voor de rust.

Na de rust is Achates direct gevaarlijk, wanneer een schot van Jeroey Lekatompessy er bijna in vliegt. In de 59e minuut moet Achates noodgedwongen Damien Matulessy wisselen. Hij krijgt bij de achterlijn een forse duw en wordt tegen de paal van het hekwerk aangeslingerd dat amper een meter van de achterlijn staat. Matulessy was als opkomende linksback in de eerste helft veel aan de bal, voor hem in de plaats kwam Yanick Cillessen. In de 73e minuut is er een goede actie van JP ten Haaf en hij geeft strak voor, Teun Lemmen probeert binnen te tikken maar zijn inzet wordt gekraakt en komt recht in de handen van Frank Vos. Achates ontbreekt diverse malen het geluk vandaag maar produceerde vandaag ook teveel slechte voorzetten, matige doelpogingen en dieptepasses die over de achterlijn heen vlogen. Complimenten aan keeper Vos die een goede wedstrijd keepte en de OKSV verdedigers die de ‘bus’ stevig op de handrem hielden staan. In een van de spaarzame uitvallen aan de andere kant van het veld komt een voorzet vanaf de zijkant op de bovenkant lat. De bal blijft in en wordt vanaf de linkerkant weer terug voor de goal gebracht, daar is het Perr Hidding die de bal door de benen van een Achates verdediger weet binnen te frommelen. Een tweede ongelukkige tegengoal zorgt ervoor dat Achates de overwinning kan vergeten vandaag. Er werd nog gestreden om een punt maar na krap 3 minuutjes blessuretijd vond de scheidsrechter het ondanks de lange blessurebehandeling(en) en drinkpauze genoeg om de wedstrijd af te fluiten. OKSV wint voor het eerst deze competitie en Achates krijgt aanstaande zondag de lastige uitwedstrijd tegen Juliana Mill. De week daarop is het seizoensafsluitingfeest na de thuiswedstrijd tegen Ulysses. Zowel Juliana Mill als Ulysses maken nog kans op het kampioenschap, wanneer zij het spel willen/moeten gaan maken kan Achates daar wellicht van profiteren en het seizoen in de middenmoot met wat glans afsluiten.

Karakteristieken:

Opstelling Achates: Hein de Jager, Jerral Taihuttu, Siem Loeffen, Jop Loeffen, Damien Matulessy (59. Yanick Cillessen), Giel Loeffen, Taleb Sarkouk, Jeroey Lekatompessy, Teun Lemmen, Paul Toonen en JP ten Haaf (80. Tim van Cromvoirt).

Doelpunten:
6. Dirk van den Berg 1-0
36. Siem Loeffen 1-1
89. Per Hidding 2-1

Gele kaarten: geen